Oslo Fashion Week

Filmatisk nostalgi på catwalken

Skuespiller Victoria Winge og toppmodellen Anna Zee tok oss tilbake til Asias kolonidager på visningen til Mikko og Lyst. KKs Jan Gunnar Svenson stylet showet.

Asiatisk-inspirert med vifter importert direkte fra Vietnam. Foto: Patrick Worthington
Asiatisk-inspirert med vifter importert direkte fra Vietnam. Foto: Patrick Worthington Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Allerede en halvtime før showstart, er baren på Frogner kino i Oslo stappfull.– Begynner det ikke snart, lurer motebransjens elite som sipper til hvitvinsglassene sine.
Et par glass senere toner gammel kinesisk filmmusikk ut fra høytalerne. Vi skal ut på reise. Til svunne tider i sakte film. Den nederlanske toppmodellen Anna Zee starter showet i rosa og sortblomstrete kjole. Tidligere har hun gått show for Armani, Chanel og Versace. Nå har hun blitt fløyet til Norge for å vise vårkolleksjonen til Mikko og underlinjen Lyst, begge designet av Tove Grane.



























- Jeg har fokusert på romantikken og nostalgien fra tidligere stormaktsdager, forteller Tove Grane som har vært sjefdesigner for Mikko siden 2003. Merket Mikko er for den voksne kvinne, mens Lyst er yngre og mer trendy.

Til toner fra filmklassikere mikset av DJ Ravi, spankulerer modellene foran filmlerretet på hvite høyhælte sko. De har på seg lette chiffonkjoler, dressjakker med 30-talls herresnitt og knekorte skjørt. Her er slanke, feminine silhouetter, orientalske detaljer og en duft av fruktblomstring i Hardanger. Temaet for Mikko-kolleksjonen er hentet fra filmen «Indokina» som utspiller seg i fransk-asiatisk kolonitid på slutten av 30-tallet. Lyst-kolleksjonen er inpirert av kimonoens enkle snitt og filmen «Geisha».

- Personlig er jeg mer rocka i stilen, men det er morsomt å vise klær som er inspirert av film, forteller Victoria Winge, som gikk modell for showet.

Victoria er datter av teaterregissør Stein Winge og skuespiller Kari Onstad. HUn filmdebuterer med «Reprise» og «Fritt Vilt» i høst. Victoria har mange års erfaring som modell og bor i London.

Flere av Norges toppmodeller gikk også på visningen, blant annet Hanneli Mustaparta som er kjæreste med musiker Espen Lind og har vært modell for flere moteserier i KK. Også Top Model-jentene Therese og Ellen bidro til å løfte showet, som var stylet av KKs egne Jan Gunnar Svenson.

Jan Gunnar er kjent for harmoni og detaljfokus, og skuffet heller ikke denne gangen. Her var ton-i-ton og estetisk perfeksjonering.

- Lampene og viftene har jeg spesialbestilt fra Vietnam, røpet stylisten som har gjort to show tidligere for Mikko og Lyst.

- Jan Gunnar er utrolig flink. Han tenker helhet og rød tråd. Ser linjene mellom klær og interiør, sier en fornøyd Tove Grane etter showet. Også toppmodellen Anna Zee var fornøyd med visningen.

- Jeg har gått show i New York, London og Paris. Vist klær for 45 000 mennesker. Her på Frogner Kino er det lite og intimt. Slike forandringer gjør modellivet morsomt, sier Anna Zee.

LES MER:
 • Alt om Oslo Fashion Week 2006


 • VÅRLIG: Sommerlige farger og 30-tallslook fra Lyst. Foto: Patrick Worthington
  VÅRLIG: Sommerlige farger og 30-tallslook fra Lyst. Foto: Patrick Worthington Vis mer
  SJEFSDESIGNER: Tove Grane er utdannet på Esmod og har jobbet som sjefdesigner for Mikko siden 2003. Hun har også designet med underlinjen Lyst. Foto: Patrick Worthington
  SJEFSDESIGNER: Tove Grane er utdannet på Esmod og har jobbet som sjefdesigner for Mikko siden 2003. Hun har også designet med underlinjen Lyst. Foto: Patrick Worthington Vis mer
  HARMONI: De duse klesfargene matchet lamper og interiør på scenen. Foto: Patrick Worthington
  HARMONI: De duse klesfargene matchet lamper og interiør på scenen. Foto: Patrick Worthington Vis mer
  ETTERTRAKTET: Den nederlandske toppmodellen Anna Zee har gått show for Armani, Chanel og Versace. Hun ble flydd til Oslo spesielt for visningen til Lyst og Mikko. Foto: Patrick Worthington
  ETTERTRAKTET: Den nederlandske toppmodellen Anna Zee har gått show for Armani, Chanel og Versace. Hun ble flydd til Oslo spesielt for visningen til Lyst og Mikko. Foto: Patrick Worthington Vis mer
  DETALJFOKUS: KKs stylist Jan Gunnar Svenson fikk mye ros for organiseringen av visningen. Foto: Patrick Worthington
  DETALJFOKUS: KKs stylist Jan Gunnar Svenson fikk mye ros for organiseringen av visningen. Foto: Patrick Worthington Vis mer
  FILMROLLE: Skuespiller Victoria Winge gikk modell på showet. Hun filmdebuterer i høst med «Reprise» og «Fritt Vilt». Foto: Patrick Worthington
  FILMROLLE: Skuespiller Victoria Winge gikk modell på showet. Hun filmdebuterer i høst med «Reprise» og «Fritt Vilt». Foto: Patrick Worthington Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer