Bikini

Finn det perfekte badetøyet til din figur

Eksperten deler sine best tips og triks!

BIKINI: Når du skal finne badetøyet som passer perfekt til deg, er det greit å ha med seg noen gode tips fra en ekspert! Foto: Scanpix
BIKINI: Når du skal finne badetøyet som passer perfekt til deg, er det greit å ha med seg noen gode tips fra en ekspert! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da var det den tiden på året igjen: Det er på høy tid at vi går til innkjøp av noe nytt, fresht og superfint badetøy! Vi har allerede tatt en titt på årets badedrakter (disse lekre variantene må du bare sjekke ut), men nå er det altså på tide at vi tar for oss bikinien. Men hva er det vi egentlig bør tenke på når vi skal kjøpe oss det?

Veronika Hansen, butikksjef hos Triumph Metro på Lørenskog, sier til KK.no at du må tenke på hva du skal bruke badetøyet ditt til - med tanke på soling, bading eller om du er mye i aktivitet når du bruker badetøyet.

- Skal du kun sole deg kan en bandeauoverdel uten stropper passe fint, og en tanga som underdel. Skal du være mer aktiv, kanskje drive med ballspill eller andre morsomme ting på stranden, kan det være best med en bikinioverdel som er mest lik at bh du ville brukt med spiler og gode skulderstropper. Men tenk over hav du føler deg mest komfortabel i!

FLERE BRUKSOMRÅDER: Har du tenkt til å bare sole deg eller kanskje være litt aktiv på stranden? Det finnes badetøy som passer til begge deler! Foto: Zuma press
FLERE BRUKSOMRÅDER: Har du tenkt til å bare sole deg eller kanskje være litt aktiv på stranden? Det finnes badetøy som passer til begge deler! Foto: Zuma press Vis mer

Ekspertens beste badetøytips

 • Velg den bikinien du føler deg mest komfortabel i
 • Farger er alltid gøy på stranden!
 • Kjøp gjerne en sarong eller strandkjole som står godt til bikinien din som du bare kan slenge på deg når du skal opp for å kjøpe deg en is
 • For å få det største utvalget av bikinier og størrelser, bør du begynne å kikke lenge før ferien din begynner (gjerne tidlig på våren)
 • Det er lurt å ha minst ett sett å bytte på med av bikini eller badedrakt etter at man har badet
 • Og sist, men ikke minst: ALLE kan gå i bikini!

Når du har dette på plass, er det kanskje lurt å tenke litt på hva som vil passe nettopp deg og din kropp! Kanskje har du store bryster som trenger godt med støtte? Kanskje ønsker du å skjule eller fremheve visse deler av kroppen? Det finnes faktisk måter bikinien din kan gjøre dette for deg:

- Om du har stor byste, får du god støtte med en bikinioverdel med spiler, uten vattering og med stropper - som på en vanlig bh. Har du stor byste og ønsker å løfte de mer, ville jeg anbefalt en lett vattert spilebikini for å forme og løfte. Halterneck kan ofte føles tung for en stor byste etter litt bruk, sier Hansen.

Badetøyet som passer din fasong

 • Epleformet fasong: Liten byste, men formfulle hofter og lår. Bikinier som passer denne fasongen er push-up, triangle eller bandeau overdeler og midi-, tai- og shortsunderdeler.
 • Cone (kremmerhus formet): Brede skuldre og overkropp, men har smale lår: Overdeler med spiler og «magic wire» passer bra. 
 • Timeglassformet: Brede hofter, lår og rumpe og smale skuldre og byste: Overdeler som bandeau, push-up, «magic wire», spile-bh med lett vattering og midi- og taiunderdeler.
 • Rektangulær form: Atletisk, rett figur uten en definert midje: Overdeler som triangle, bandeau, «magic wire», push-up, og lett vatterte overdeler. Underdeler: tai og tanga. 

Når man er ute og soler seg om sommeren skal man selvfølgelig ikke tenke på hva alle andre rundt deg tenker! Ta på deg det du føler deg vel i og kos deg! Men, noen ønsker samtidig å kanskje skjule magen, for eksempel, og da har eksperten noen gode tips:

- Prøv en underdel med høyt liv. Denne typen bikinitruse vil være med på å skape en illusjon av smalere hofter. Du finner også varianter som har rysjer rundt nettopp dette området, og det vil også være med på å skjule litt. Badetøy med mønster i nøytrale farger kan også være verdt å teste ut!

Bikinitrusenes effekt

 • Tai-bikinitruse: Gir en illusjon av lengre ben med den høye skjæringen. Passer alle kroppstyper
 • Midi-bikinitruse: Hipstertrusefasong som har medium dekkevne på magen
 • Mini-bikinitruse: Lav i livet og liten dekkevne på rumpe og mage
 • Tanga-bikinitruse: Lav på livet og liten dekkevne, men passer fint til de som vil ha en justerbar snøring på hoftene. Perfekt til soling!
 • Shorts-bikinitruse: Høy dekkevne på magen og litt øverst på lårene. Skaper en illusjon av smalere hofter

SKAL FØLES BRA: Det viktigste med å finne badetøy, er at du selv føler deg komfortabel! Foto: Splash News
SKAL FØLES BRA: Det viktigste med å finne badetøy, er at du selv føler deg komfortabel! Foto: Splash News Vis mer

Slik tar du vare på badetøyet

Nå som du vet akkurat hva som vil passe til deg og din kropp (du kan også se en rekke shoppingtips lengre ned i saken), er det viktig at vi tar vare på badetøyet vårt

- Husk å alltid skylle opp badetøyet i ferskvann etter at du har brukt det i salt- eller klorvann. Skyll gjerne med litt såpe. Om du skal maskinvaske badetøyet, så gjelder de samme reglene som for undertøy; ikke bruk skyllemiddel, og bruk alltid vaskepose til spilebikinier/bh-er. For å bevare fargen på badetøyet over tid, så kan det være lurt å ikke legge badetøyet til tørk midt i solsteiken, så det ikke blir misfarget, sier Hansen i Triumph.

LES OGSÅ: Gjør du denne badetabben?
LES OGSÅ: Så mye sol bør du få daglig
LES OGSÅ: Sesongens hotteste badedrakter

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer