Artikkelen kan inneholde annonselenker

Finn din fuktighetsmatch

Ikke vær redd for å legge inn flere lag med fuktighetsgivende produkter denne høsten.

FUKTIGHETSKREM: Fuktighetskrem bidrar til å ivareta huden og beskytte hudbarrieren for alle hudtyper FOTO: @heltkrem.no
FUKTIGHETSKREM: Fuktighetskrem bidrar til å ivareta huden og beskytte hudbarrieren for alle hudtyper FOTO: @heltkrem.no Vis mer
Publisert

Vi beveger oss sakte, men sikkert mot litt kaldere dager. Luftfuktigheten faller og huden vår blir gjerne tørr og mer gusten. Den enkleste man kan gjøre for å unngå dette er å bruke en god fuktighetskrem. Både i ansiktet og på kroppen. Da gjelder det å finne riktig fuktighestkrem.

Her er våre favoritter for sesongen:

For tørr hud

Kiehl’s Midnight Recovery Omega-Rich Cloud Cream er en rik og deilig fuktighetskrem for hud som trenger litt ekstra fukt og beskyttelse. Teksturen er tykk, men smelter inn i huden og legger seg som en pleiende hinne på huden. Dette er den ultimate nattkremen for tørr, moden og normal hud.

Den inneholder salisylsyre, som løser opp talg i porene og motvirker kviser, uten å tørke ut huden, samt betennelsesdempende ingredienser, antioksidanter som beskytter huden og squalane, som er en mykgjørende ingrediens vi allerede har i huden.

Kiehl’s Midnight Recovery Omega-Rich Cloud Cream
Kiehl’s Midnight Recovery Omega-Rich Cloud Cream Vis mer

Olje er det mange som er redd for. Det er det ingen grunn til. En olje kan gjøre en enormt stor forskjell for huden, spesielt om man har moden eller tørr hud. Olje brukes i kveldsrutinen, som siste steg i rutinen, gjerne etter fuktighetskrem. Da lukker oljen fukt i huden, slik at man våkner med glødende, mykere og mer fuktet hud dagen etter. It Cosmetics Hello Results Smooth Glycolic Peel + Caring Oil Face Serum er en kombinasjon av serum og olje. Med glykolsyre, som eksfolierer og gir fuktighet til huden. Denne ingrediensen kan også bidra til å redusere pigmentering og øke cellefornyelsen. Denne oljen kan brukes av alle hudtyper og er det perfekte valget for sensitiv hud og tørr hud, som gjerne vil prøve seg frem med eksfolierende ingredienser.

It Cosmetics Hello Results Smooth Glycolic Peel + Caring Oil Face Serum
It Cosmetics Hello Results Smooth Glycolic Peel + Caring Oil Face Serum Vis mer

For hud med tekstur og store porer

Om man har hud med mye tekstur og store porer kan man dra fordeler av å bruke ingrediensen retinol. Denne kremen er et effektivt produkt, som man kan bruke alene, eller i kombinasjon med serum i samme serie.

Murad Resurgence Retinol Youth Renewal nattkrem gir masse fukt, samtidig som den inneholder retinol. Superingrediensen som kan redusere pigmentering, jevne ut fine linjer og rynker, samt forbedre hudtekstur, redusere porer og gi spenst. Kremen brukes etter rens i kvedsrutinen og er formulert for å passe selv sensitive hudtyper. Man bør bruke solkrem om dagen, når man bruker denne kremen.

Murad Resurgence Retinol Youth Renewal Night Cream
Murad Resurgence Retinol Youth Renewal Night Cream Vis mer

Paula’s Choice Daily Smoothing Treatment 5% AHA er en fuktighetskrem med glykolsyre, som er kjent for å gi en jevnere hudtekstur, økt cellefornyelse, samtidig som den reduserer pigmentering og linjer. Denne kremen hjelper huden å holde på fukt, samtidig som den forbedrer hudtekssturen. Kremen passer for alle hudtyper. Man må bruke solkrem over denne kremen, da den kan gjøre huden mer sensitiv for sol.

Paula's Choice Daily Smoothing Treatment 5% AHA
Paula's Choice Daily Smoothing Treatment 5% AHA Vis mer

For sensitiv hud

CeraVe Facial Moisturising Lotion er en superlett krem med niacinamide, som kan roe ned rødhet i huden, samt hyaluronsyre som gir fuktighet og ceramider som styrker hudbarrieren. Dette er en en krem som vil passe de fleste hudtyper, men er spesielt fin for sensitiv hud. Kremen er uten parfyme og trekker kjapt inn i huden.

CeraVe Facial Moisturising Lotion
CeraVe Facial Moisturising Lotion Vis mer

A-Derma Exomega Control Cream er en effektiv fuktighetskrem til tørr og sensitiv hud med tendens til atopi. Den virker betennelsesdempende og fuktighetsgivende, samtidig som den styrker hudbarrieren.

A-Derma Exomega Control Cream
A-Derma Exomega Control Cream Vis mer

For fet hud

Fet hud trenger fukt, og ofte kan riktig fuktighetskrem forbedre kviseutbrudd og irritasjon i huden. COSRX Propolis Light Cream er en lett krem med propolis, som er en super ingrediens for fet hud fordi den virker antibakterielt, som motvirker kviser, samtidig som den virker betennelsesdempende. Denne kremen synker kjapt inn i huden og gir masse fukt.

COSRX Propolis Light Cream
COSRX Propolis Light Cream Vis mer

Ole Henriksen Cold Plunge Pore Remedy Moisturizer er en lett krem med salisylsyre, som løser opp talg i porene og dermed motvirker kviser. Formelen er oljefri og inneholder også ingredienser som virker lett avkjølende og fuktighetsgivende. Dette er den perfekte kremen for roe ned huden og balansere den. Kremen trekker rask inn og vil bidra til å redusere blankhet i huden.

Ole Henriksen Cold Plunge Pore Remedy Moisturizer
Ole Henriksen Cold Plunge Pore Remedy Moisturizer Vis mer

For hud på kroppen

Kroppen din trenger også pleie. Her er noen kroppsprodukter, med aktive ingredienser, som er perfekt for å gi huden en boost etter en lang sommer. Ingrediensene her kan bidra til at man får færre nupper, mykere, jevnere og mer fuktet hud.

Selvfølgelig har danskene vært tidlig på ballen og lansert en serie til kroppen med aktive ingredienser. Dette med aktive ingredienser til kropp er en trend som har vært spådd lenge, men det har vært langt mellom produktene som har levert. Bodyologist er skapt av Charlotte Winther Nørlev og Didde Juul, som i mange år jobbet som innkjøpere til Magasin du Nord i København. Det sier seg selv at de vet hva de driver med. De har lansert en hel serie kroppsprodukter og Instant Booster Skin Changing Body Serum utmerker seg spesielt. Dette er rett og slett er serum til kroppen, med niacinamide, retinol, melkesyre og sheasmør. Disse ingrediensene bidrar til å jevne ut hudtonen, redusere nupper og tilføre fuktighet, slik at huden blir myk og elastisk.

Bodyologist Instant Booster Skin Changing Body Serum
Bodyologist Instant Booster Skin Changing Body Serum Vis mer

Etter et kroppsserum kan man, om man vil, toppe verket med en deilig krem til kroppen. Med aktive ingredienser i serumet, trenger ikke kremen å være så fancy, men gi godt med fukt. Her er franske La Roche-Posay Lipikar Light, uten parfyme, det perfekte valget, både for deg og resten av familien. Dette er en lett og intenst fuktighetsgivende krem til kroppen (som også kan brukes til ansikt). Med mykgjørende og fuktighetsgivende ingredienser. Kremen trekker kjapt inn og passer alle hudtyper.

La Roche-Posay Lipikar Light
La Roche-Posay Lipikar Light Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer