Briller

Finn kule briller som passer

Nærsynt, langsynt eller begge deler? Her er huskelisten når du skal ut og kjøpe briller.

Brillene til den amerikanske skuespilleren Meaghan Jette Martins er både tøffe og feminine, og kler ansiktet hennes perfekt. Til høyre briller fra Pucci - paret med bling på stangen i midten er fra Tiffany & Co. Se flere brillenyheter lenger ned i saken. Foto: All Over Press/Produsenter
Brillene til den amerikanske skuespilleren Meaghan Jette Martins er både tøffe og feminine, og kler ansiktet hennes perfekt. Til høyre briller fra Pucci - paret med bling på stangen i midten er fra Tiffany & Co. Se flere brillenyheter lenger ned i saken. Foto: All Over Press/Produsenter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Når du først står der med den rykende ferske synsattesten i hånden og skal velge ut et par briller, kan det lett gå i ball.Rad på rad står de utstilt med tynn eller bred stang, i 50-, 60- og 80-tallsstil eller knall røde à la Åge Aleksandersen.Hva skal du velge? Kanskje ikke de hippe Wayfarer-modellene eller de svarte Buddy Holly-hornbrillene kler ansiktet ditt i det hele tatt?kk.no kontaktet markedssjef Christine Backe Staib i Interoptik for litt eksperthjelp.

Hva skal de brukes til?

Uansett hva slags stil og smak du har, er det nemlig flere ting du bør tenke på når du skal ut og kjøpe briller.- Hva skal brillen brukes til? Skal den brukes på jobb eller til aktiviteter, eller er det en avlastningsbrille til linser? Svarene på disse spørsmålene bør gjenspeiles på stilen til innfatningen, sier Staib. - Er det en brille du bruker mye, må man også tenke på å velge glass med høy kvalitet som er skreddersydd til innfatningen og tilpasset dine øyne av en optiker. - Det er mange mål som skal tas, og dette gjelder spesielt for progressive glass. Her er også størrelsen på glass viktig. En arbeids- og databrille bør også ha litt størrelse på glassene for optimal effekt, legger hun til.Sjekk ut sesongens brillenyheter lenger ned i saken.

Bruk deg selv

Du bør også tenke litt på hva slags stil og personlighet du har. Er du utadvent med mye energi, kan du gjerne ha en innfatning som synes mer i ansiktet enn om du er av den roligere sorten som ikke liker å skille deg ut i mengden.Fagfolk er dessuten vant til å se på deg og din stil som en helhet, og vil gi deg råd på hvilken brille som vil kle og passe deg best.Hvordan vet man at brillene til syvende og sist er kledelige?- En optiker eller en rådgiver i en optikerbutikk hjelper deg med å velge rett modell. De ser på din ansiktsform og anbefaler en innfatning som gir deg harmoni i ansiktet. De vil se spesielt på kinnben, hake og nese og gi deg ulike alternativer å prøve. - De vil også ta hensyn til hva slag synskorreksjon du har for å velge den beste innfatningen som passer til den typen glass du trenger.

Noen enkle huskeregler:

 • For brede eller for smale briller ødelegger harmonien i ansiktet.
 • For smale = Du virker kraftigere i ansiktet.
 • For brede = Du virker smalere og det kan se ut som at øynene dine sitter tettere sammen.
 • Sørg for at brillene er store nok og ikke klemmer mot tinningen. Se om øyet kommer cirka midt i glasset.
 • Til syvende og sist er det du som kjenner på din magefølelse om du liker innfatnignen. Da vet du at du kler den!
 • Sjekk ut sesongens hotteste brillemodeller her (artikkelen fortsetter under):

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer