Festival:

Fire kule damer deler sine beste festivaltips

- Dans hemningsløst, syng for full hals og le så tannkjøttet tørker.

KLAR FOR FESTIVAL: Ane Gyllstrøm, markedsassistent i Bik Bok, har deltatt på mange festivaler og mener det viktigste er å ikke bry seg om hva andre tenker om deg. Foto: Privat
KLAR FOR FESTIVAL: Ane Gyllstrøm, markedsassistent i Bik Bok, har deltatt på mange festivaler og mener det viktigste er å ikke bry seg om hva andre tenker om deg. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Sommeren er tettpakket med festivaler rundt om i hele landet, og vi gleder oss stort til å delte på flere av dem. Kanskje skal du på festival for første gang i år?

Da har du i så fall kommet til rett sted. Vi har nemlig spurt fire kule og festivalvante damer om de kan dele sine beste tips og minner fra sine mange år på festival.

ANE GYLLSTRØM

- Min første festival var Quartfestivalen i 2004. Jeg reiste dit for å se Slipknot med en fyr jeg var (hemmelig) kjeeeeeempeforelsket i. Vi endte jo midt i Fuck for Forest-opplegget, så det var mildt sagt litt klein stemning under hele festivalen, forteller Ane Gyllstrøm, sosiale medier-ansvarlig hos Urban.

Gyllstrøm sier at hun på den tiden var hardcore metal-fan, så lakkbuksene med patronbelte hun brukte da, er ikke lenger antrekket hun sverger til under festival.

- Nå har jeg blitt eldre så jeg sjekker alltid værmeldingen først. Men, denimshorts er alltid en sikker vinner sammen med et par kule solbriller og gode sko, sier Gyllstrøm og fortsetter:

- Jeg har et par festivalsko jeg bare ELSKER. Det er et par chunky cut out boots som passer til alt!

KLAR FOR FESTIVAL: Ane Gyllstrøm (31) beskriver seg selv som en energibombe og gla'jente. Foto: Privat
KLAR FOR FESTIVAL: Ane Gyllstrøm (31) beskriver seg selv som en energibombe og gla'jente. Foto: Privat Vis mer

- Hva må du alltid ha med deg på festival?

- Nødlader! Da er jeg sikker på at jeg får fanget mine beste festivalminner og samtidig ha nok strøm til trikken eller bysykkelen hjem.

- Hva er ditt beste festivaltips?

- Ikke bry deg så mye om andre som ser rart på deg. Dans hemningsløst om du vil, syng for full hals og le så tannkjøttet tørker. Lev, føl og skap minner!

LEV, FØL OG SKAP MINNER: Det er Ane Gyllstrøms beste festivaltips. Foto: Privat
LEV, FØL OG SKAP MINNER: Det er Ane Gyllstrøms beste festivaltips. Foto: Privat Vis mer

CELINE AAGAARD

På Kalvøya i 1997 deltok moteprofil og creative director bak merket Envelope1976 Celine Aagaard på en festival med det som bare kan beskrives som «en egendarisk line up».

- David Bowie, Nick Cave, Skunk Anansie og The Prodigy. Etter festivalen var det hemmelig nachspiel på Rockefeller der jeg endte med å danse med Nick Cave og senere hang med The Prodigy på verandataket til tidlig morgen.

De siste årene har Aagaard tatt turen til Stavern-festivalen, Slottsfjell og Øya, og innrømmer at hun har blitt mer fornuftig i klesveien enn hun var for 20 år siden.

- Den gang kledde jeg meg etter været da jeg gikk ut døren, uten å tenke mer på at det kunne bli kaldt eller begynne å regne. Jeg mener å huske bekledningen på Kalvøya var minimal: band-t-skjorte, boots og kort skjørt. På Quart-festivalen var det samme regel bare at skjørt ble byttet ut med lårkort shorts og boots med Hunter-støvler - i kjent Kate Moss-stil.

LES OGSÅ: Her er jentene som vil leie ut klærne dine til Gunhild Stordalen og Jenny Skavlan

INSPIRERES AV MUSIKK: Under årets festivaler kan det bli alt fra sorte, bohemske kjoler til jeans på Celine Aagaard på festival. Foto: Privat
INSPIRERES AV MUSIKK: Under årets festivaler kan det bli alt fra sorte, bohemske kjoler til jeans på Celine Aagaard på festival. Foto: Privat Vis mer

- Hva må du alltid ha med deg på festival?

- Solbriller, mobil, gode sko, badetøy og skjerf. Jeg endrer ikke stil for å dra på festival og planlegger aldri i forkant. Jeg tror mer på individuell stil som er avslappet.

- Men er det noen antrekk du sverger til?

- Badedrakten er essensiell hele sommeren, og sammen med et skjerf og et par solbriller kommer man langt. Jeg inspireres av musikk og under årets festivaler kan det bli alt fra lange, sorte bohemske kjoler til jeans.

- Hva er ditt beste festivaltips?

- Velg festival etter musikken du liker, dress ned fremfor å kle deg opp. Tenk nøkkelplagg du kan bruke hele dagen som fungerer både på dag- og kveldstid.

FELICIA NOELLE DONKOR

Felicia Noelle Donkor, sosiale medier-ansvarlig i Varner-Gruppen og selvutnevnt «dronning av festivaler», kommer seg ikke gjennom en sommer uten å ha hørt på festivalmusikk av favorittartistene sine.

- Jeg har dratt på de fleste festivalene i Norge, men de som betyr mest for meg er Way Out West i Gøteborg, Hovefestivalen i Arendal (som dessverre ikke eksisterer lenger) og Slottsfjell i Tønsberg.

Donkor var 18 år da hun fikk lov til å dra på sin første festival, Rått og Råde, i Stavanger.

- Jeg hadde ikke råd til pass, så bestemte meg derfor for å jobbe som frivillig i baren. Da lærte jeg først og fremst at man må man bein i nesa dersom man skal servere øltørste siddiser, men også at det er viktig å bare kose seg ihjel.

FELICIA NOELLE DONKOR: Journalisten stiller alltid opp på festival med godt humør. Foto: Privat
FELICIA NOELLE DONKOR: Journalisten stiller alltid opp på festival med godt humør. Foto: Privat Vis mer

For Felicia er det absolutt viktigste å ha med seg godt humør på festival, men det er også et par ting hun sørger for å alltid pakke med:

- En god leppepomade må alltid med, gode sko, en varm genser, nødlader, masse vann og igjen: uendelig med godt humør.

- Hvilke antrekk sverger du alltid til?

- Jeg prøver alltid å gi litt slipp på moteentusiasten i meg, men jeg får det ikke til. I år har jeg en hang-up på sykkelshorts, vintage t-skjorter, cat eye solbriller og chunky sneakers. Ellers er det et must med Doc Martens, en bohemsk kjole og knallrød leppestift fra MAC. Feminint, men litt edgy!

STINE THERESE STRAND

Det er ikke mange feriedagene KKs utgavesjef Stine Therese Strand skal ha denne sommeren, men en ting er sikkert: Hun skal på Stavern-festivalen for syttende året på rad! Så du har vel noen tips på lur, Stine?

- Noe av det viktigste er å velge sko som du kan gå og stå i i mange timer på rad. Sandaler er alltid fristende når det er fint vær, men om du planlegger å stå i folkemengden under noen av konsertene, vil du garantert bli tråkket på, så lukkede sko er det beste valget.

Strand legger også til at området ofte er enten støvete eller gjørmete, så hun tipser om å ikke bruke det kritthvite sneakersene du er redd for.

- Det er også smart å ha med seg en jakke eller genser til kvelden for å ikke fryse. Ellers bør du bare leke deg med plagg og elementer du vanligvis ikke ville ha møtt opp på jobb med! Festival er en gyllen mulighet til å dra på litt ekstra.

- Hva må du alltid ha med deg på festival?

- Jeg passer på å ha våtservietter i vesken. De tar liten plass og er gull verdt!

LES OGSÅ: Jo, du kan spise hamburger med god samvittighet på festival!

STINE THERESE STRAND: KKs utgavesjef er klar for Stavern-festivalen for sekstende året på rad! Foto: Ida Bjørvik og Privat
STINE THERESE STRAND: KKs utgavesjef er klar for Stavern-festivalen for sekstende året på rad! Foto: Ida Bjørvik og Privat Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer