Sko

Flate, fine vårsko

Finner du en tørr flekk på asfalten, er disse perfekte å bruke nå.

PADDEFLAT MOTE: Kremhvite herreinspirerte snøresko (kr 800, Vagabond/Nelly.com), pudderrosa ballerinasko (kr 500, Bianco), brune støvler med snøring (kr 1395, Samsøe Samsøe/Nelly.com) og sko i denim med spenne (kr 250, Skopunkten). Foto: Produsenter
PADDEFLAT MOTE: Kremhvite herreinspirerte snøresko (kr 800, Vagabond/Nelly.com), pudderrosa ballerinasko (kr 500, Bianco), brune støvler med snøring (kr 1395, Samsøe Samsøe/Nelly.com) og sko i denim med spenne (kr 250, Skopunkten). Foto: Produsenter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Selv om vi helst bør bruke brodder og piggsko nå, må vi bare drømme om lysere dager der vi kan danse bortover gatene i florlett fottøy.

Slik er trendene

I vår er det herreinspirerte snøresko i skinn, klassiske loafers og mokkasiner det går i. Ballettsko er også helt riktig, inspirert av filmen «Black Swan» med Oscar-nominerte Natalie Portman.

Basketsko i vintagestil som tatt rett ut av en Tennessee Williams-roman, i lyse duse pudderfarger, er også verdt å merke seg. Ørkensko likeså.

90-tallets bestemorstøvler og bikerboots, som vi så mye av i fjor, blir dessuten med oss videre.

Se kjøpetips lenger ned i saken.

Bakkekontakt!

Felles for skoene er at de er flate. Selv om høye hæler alltid vil være på moten, er det oppsiktsvekkende fornuftige takter å spore på skofronten denne sesongen.

Det så vi for eksempel på visningen til Chanels vår- og sommerkolleksjon i Paris nylig.

Her gikk modellene i spisse bakkevennlige silkesko. Chanels sjefsdesigner Karl Lagerfeld forklarte det slik, ifølge den engelske avisen Daily Mail:

- Jeg er så lei av alle eiffeltårnskoene, alle de voldsomme fargene.

Faktisk har salget av flate sko i England gått opp 70 prosent i januar i år, sammenlignet med samme måned i fjor.

Se vårens fineste sko her:Flate fashionistaer

Selv fotballfrue og designer Victoria Beckham, som vi har sett vakle rundt på stiletter ingen før har sett maken til, har begynt å bruke paddeflatt fottøy.

Skuespillerne Katie Holmes og Gwyneth Paltrow er dessuten stadig vekk å se i sko uten hæler. Alt fra ballerinasko fra Givenchy, til røffe lave boots og mokkasiner.

FLATT HOS CHANEL: Alle modellene gikk i flate spisse ballerinasko på Chanels motevisning for våren- og sommeren 2011. Foto: All Over Press
FLATT HOS CHANEL: Alle modellene gikk i flate spisse ballerinasko på Chanels motevisning for våren- og sommeren 2011. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer