Volum:

Flatt hår? Balsamen din kan være årsaken!

Veien til volum starter allerede i dusjen.

VOLUMINØS LOOK: Alexander Woll gir sine beste hårtips for en voluminøs wow-faktor. Foto: Instagram @kevin.murphy.norway
VOLUMINØS LOOK: Alexander Woll gir sine beste hårtips for en voluminøs wow-faktor. Foto: Instagram @kevin.murphy.norway Vis mer
Publisert

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

En voluminøs og dermed glamorøs frisyre er noe mange av oss er på evig jakt etter. Dessverre er det lettere sagt enn gjort å få til denne luftige, fyldige wow-faktoren i eget hår.

Alexander Woll, Brand Director i Kevin Murphy Norway og Color Me Norway har delt sine beste volum-tips med oss. Nøkkelordene er først og fremst: de rette produktene og god teknikk.

Velg riktig fra starten av

Faktisk begynner ikke en voluminøs look med stylingprodukter eller stylingverktøy - men i dusjen!

- Tenk at du skal velge sjampo for det håret trenger og balsam for det man ønsker at håret skal gjøre - i dette tilfellet volum, forklarer Woll til KK.

Er det for eksempel slik at håret ditt trenger fuktighet, men du ønsker en voluminøs styling, bør du velge en sjampo som gir fukt og en balsam som gir volum eller som ikke tynger. Velger du fuktighetsgivende balsam også, vil det nemlig påvirke holdbarheten i volumet ditt.

- Kuren din, som du bør bruke hver tredje vask, bør matche sjampoen. Denne regelen gjelder selvsagt kun hvis håret ditt har god nok kvalitet. Er håret i dårlig stand så må det fikses først! Kvalitet kommer alltid foran stylingønsket, sier Woll.

PRODUKTER: En voluminøs look krever gode produkter, forteller Alexander Woll fra Kevin Murphy Norway. Foto: Instagram @alexanderwoll
PRODUKTER: En voluminøs look krever gode produkter, forteller Alexander Woll fra Kevin Murphy Norway. Foto: Instagram @alexanderwoll Vis mer

Volum i tynt hår

Det er de med tynt og/eller fint hår som møter på flest utfordringer når det gjelder å få til en voluminøs frisyre.

- Mange tenker ofte at et tynnere hår må ha mindre produkt. Men det er null naturlig støtte i denne typen hår, og ofte krever det mer produkt enn man tror.

- Kombiner gjerne produkter som gir volum og fylde. Voluminøst tynt hår er ikke nok - fylde er også viktig. Det er en vanlig misoppfatning av at volum gir fylde, forteller Woll.

Personer med tynt hår trenger minst to stylingprodukter for best resultat. Woll anbefaler rikelig med en spray for volum og en for fylde.

FYLDE: Volum er ikke nok, fylde er også viktig, minner Woll. Foto: NTB
FYLDE: Volum er ikke nok, fylde er også viktig, minner Woll. Foto: NTB Vis mer

- Gre håret først og føn håret uten børste. Jo mer friksjon, jo bedre, anbefaler han.

I tillegg er en detoxshampo et must - fordi produktoppbygging i tynt hår gir mer negativt utslag enn på grovere eller fyldigere hår.

- Jeg anbefaler deg å bruke en som fjerner produktoppbygging, metaller i håret, forurensning og polerer hårets overflate. Håret skal føles trått etter bruk om man har gjort det riktig, men balsam gir deg den gode følelsen tilbake.

Volum i krøllete og bølgete hår

For deg med krøller eller bølger, og dermed naturlig litt mer volum enn i fint og rett hår, anbefaler Woll lufttørking med produkter som gir definisjon uten å tynge.

- Noe jeg ofte gjør når jeg styler denne typen hår er å bruke en liten krøllstav eller tang og gi håret en liten krøll helt innerst ved hodebunnen. Kun én runde rundt tangen, innerst ved hårroten. Dette gir et ekstra løft.

Eventuelt kan du gjerne bruke en diffuser på hårføneren for å dytte mer luft inn i håret. Tørk gjerne håret opp ned, eller mens du ser opp i taket for å maksimere luftigheten i looken.

- Til krøllete eller bølgete hår anbefaler jeg deg å bruke en olje som gir mye fukt.

OPP NED: Har du forsøkt å føne håret opp ned? Det gir mer volum! Foto: NTB
OPP NED: Har du forsøkt å føne håret opp ned? Det gir mer volum! Foto: NTB Vis mer

- Hårtyper med tekstur har mer naturlig spenst og også volum enn helt stritt hår. Et annet tips kan være å kun glatte eller smoothe det ytterste sløret og la håret under forbli frizzy for volum.

Gode verktøy er et must

Når du har tatt hensyn til både shampo, balsam og produkter til hårtypen din - koker det ned til teknikk og gode verktøy. En god føner er virkelig et must, understreker Woll. Fønbørster er heller ikke et dumt valg.

- Har man ikke volum naturlig, får man heller aldri volum uten litt innsats!

Dersom du er en av dem som sverger til tupering, er dette noe han avviser med én gang. Fordi det så godt som aldri ser bra ut med mindre det gjøres av en profesjonell, rett og slett.

- Noen bruker fremdeles en liten kreppetang helt innerst ved hodebunnen, og det synes jeg er et mye bedre alternativ.

- Hvis du krøller eller føner inn volum, la håret kjøle seg ned før du børster eller renfriserer det. Når håret er varmt er det mer mottakelig for endring, tipser han.

- Ha i nok produkt!

Men hvordan får man håret til å bevare den voluminøse wow-faktoren utover dagen? Dommen fra Woll: gode produkter, store mengder av produktene - og hårspray!

- Ha i nok av produktene og fordel godt. Jeg ser mange spraye litt produkter rundt omkring og over håret. Dette er langt fra godt nok!

Han anbefaler at du deler inn håret i seksjoner, og at du faktisk påfører produktene like nøyaktig som frisøren din påfører hårfarge.

INNSATS: En voluminøs look krever både innsats, rikelig med produkter og god teknikk. Foto: Instagram @kevin.murphy.norway
INNSATS: En voluminøs look krever både innsats, rikelig med produkter og god teknikk. Foto: Instagram @kevin.murphy.norway Vis mer

En velkjent ødeleggende faktor utover dagen er fukt. Enten det gir deg flatt hår eller frizzy hår, er et godt, gammeldags væromslag ofte en frisyres verste fiende! I forsvar mot dette, er hårspray alfa og omega, ifølge Woll.

- La hårspayen tørke og bli stiv, deretter kan du børste igjennom håret - bruk helst en naturbørste.

- Da vil stivelsen i sprayen vil forsvinne, og du sitter igjen med et mykt og blankt resultat.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer