Hår

Flett håret før du legger deg

Det enkle trikset forebygger floker og skader, og beskytter håret.

PERFEKT SOVESVEIS: En flette – eller flere – i håret før du legger deg er ikke bare med på å beskytte håret mot slitasje mens du sover. Når du tar ut fletta har du fiks ferdige og feiende flotte bølger også. Foto: lightwavemedia - Fotolia
PERFEKT SOVESVEIS: En flette – eller flere – i håret før du legger deg er ikke bare med på å beskytte håret mot slitasje mens du sover. Når du tar ut fletta har du fiks ferdige og feiende flotte bølger også. Foto: lightwavemedia - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er slett ikke bare sol, saltvann og børsting av vått hår som skader håret ditt - bare det å sove på det kan faktisk slite veldig. 

Har du skjørt hår anbefaler faktisk ekspertene at du bytter ut bomullsputetrekket med et putetrekk av silke.

Vær ekstra forsiktig med vått hår

Siden vått hår er ekstra sårbart – ja, håret er på sitt aller svakeste når det er vått, bør du dessuten ikke børste det når det er klissvått.

Og du bør klemme det med håndkleet, ikke «bikkjetørke» det med rufsing, gnikking og gnuing.

LES OGSÅ: Ikke bruk hårstrikk i vått hår

CATWALKVERDIG: Selv sovesveisen kan inspirerers av catwalken. Ved å sove med én eller flere fletter i håret, våkner du med lekre bølger.  Foto: IMAXTREE
CATWALKVERDIG: Selv sovesveisen kan inspirerers av catwalken. Ved å sove med én eller flere fletter i håret, våkner du med lekre bølger. Foto: IMAXTREE Vis mer

FLERE FLETTER: Jo flere fletter du sover med, jo mer intense krøller får du.  Foto: nikolych - Fotolia
FLERE FLETTER: Jo flere fletter du sover med, jo mer intense krøller får du. Foto: nikolych - Fotolia Vis mer

Ei flette beskytter håret

Enten du «synder» og sover med vått hår eller ei, kan altså håret skades mye i løpet av en natt. Du sparer det for en del av dette ved å samle håret i en løs flette før du legger deg.

– Hvis du legger deg med vått hår, er det smart å flette det i en tykk flette og feste med en frottéstrikk, har Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam, tidligere fortalt KK.no.

Adam & Eva-frisør Andreas Haugen har også fortalt om fordelene med å flette håret før du går til sengs: 

- Helst bør du flette håret i to fletter før du legger deg, da setter du en stopper for mye av denne friksjonen.

Musikkstjerne Marion Ravn er en av dem som fletter håret hver kveld. Og det er kanskje ikke så dumt å prøve selv, spesielt hvis du har veldig slitt hår.

- Ja, da kan det faktisk ha litt å si om du begynner med fletter og silkepute. Har du masse floker i håret når du våkner opp om morgenen, kan det også være verdt å vurdere, sa Haugen.

LES OGSÅ: Derfor bør du føne håret i to ekstra minutter

FLETT I VEI: Å sove med flettet hår kan gi deg nydelige bølger neste morgen. Ved å gå for en fransk flette, får du bølger som starter høyere opp på hodet. Flett bare håret fra nakken og ned om du vil ha det flatere på toppen.  Foto: Sirena Designs - Fotolia
FLETT I VEI: Å sove med flettet hår kan gi deg nydelige bølger neste morgen. Ved å gå for en fransk flette, får du bølger som starter høyere opp på hodet. Flett bare håret fra nakken og ned om du vil ha det flatere på toppen. Foto: Sirena Designs - Fotolia Vis mer

Bonusbølger

I tillegg til å beskytte håret mot slitasje, er det en bonusgrunn til at du bør flette håret før du legger deg. 

Bonusen er at du kan gi håret lekre, sommerlige bølger helt uten varmeverktøy. Dette er en metode de mange av oss med langt hår har brukt siden vi var små, og det er ingen grunn til å slutte med dette selv om du er blitt voksen. 

For å gi disse bølgene litt ekstra hold, kan du spraye håret lett med en saltvannsspray, en leave-in-balsam eller en krøllespray før du fletter det. Håret bør ikke være klissvått, men bare veldig lett fuktet.

Flere små fletter vil gi noe strammere bølger som sannsynligvis sitter lenger i håret, men du får flotte bølger også av én flette.

Hvis du går for den enkle fletta, får du best resultat hvis du tar den franske varianten, eller en kroneflette, for da kan du få krøller tettere opp til hodebunnen.

Flett i vei – og drøm søtt!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer