Jobbantrekk i varmen

–Flip flops og kort shorts kan godt bli liggende igjen hjemme

Hva skal man ha på seg på jobb når sommeren når kokepunktet?

JOBBANTREKK I VARMEN: Kan du ta på deg hva som helst på kontoret når gradestokken kryper oppover? FOTO: Shutterstock / NTB.
JOBBANTREKK I VARMEN: Kan du ta på deg hva som helst på kontoret når gradestokken kryper oppover? FOTO: Shutterstock / NTB. Vis mer
Publisert

l a det ikke være noen tvil; Sommeren er her for alvor. Og denne uken skal temperaturen krype opp mot 30 grader, i hvert fall i enkelte deler av landet.

Så hva passer vel bedre enn å stille det betimelige spørsmålet; Hva kan du ha på – og ikke – på kontoret i sommervarmen?

Det er en debatt som engasjerer år etter år. Hvorfor er vi egentlig så opptatt av det?

– Fordi det er varmt, og vi nordmenn er jo praktisk anlagt og har behov for å redusere antall lag og plagg. Shortsdiskusjonen er standard. Er det innafor eller ei? Jeg tror ikke vi kommer til å finne en fasit på dette. Det er helt avhengig av arbeidsplass, roller og kontekst, sier næringslivsleder, forfatter og tv-profil Anita Krohn Traaseth til KK.

Hun mener kleskoden på flere arbeidsplasser er blitt mer fargerik og mangfoldig de siste ti til femten årene.

– Vi vil alltid ha miljøer og meninger som heller mot en klassisk og konservativ kleskodeks, men teknologi- og oppstartsmiljøet har nok bidratt til at en mer individuell stil har gjort seg gjeldende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer