Hvit skjorte

Flyr ut av butikkhyllene

Nå vil «alle» ha dette plagget.

HVIT SKJORTE: En klassiker i klesskapet, og nå mer populær enn noensinne. FOTO: Skjermdump.
HVIT SKJORTE: En klassiker i klesskapet, og nå mer populær enn noensinne. FOTO: Skjermdump. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hun har vært et stilikon nærmest siden hun var «Posh Spice» i det legendariske jentebandet Spice Girls. Alltid med den umiskjennelige minimalistiske stilen hun etterhvert er blitt så kjent for.

Og nå, når Beckham går sin seiersgang på Netflix, er hun igjen aktuell, og det kan virke som om «alle» nå vil ha den crispe hvite skjorten hun har på seg i tv-serien.

Den flyr nemlig ut av butikkhyllene.

Det skriver storavisen The Guardian.

STILIKONER: David og Victoria Beckham på premieren av deres nye Netflix-serie. FOTO: NTB.
STILIKONER: David og Victoria Beckham på premieren av deres nye Netflix-serie. FOTO: NTB. Vis mer

Den er altså den oversized såkalt boyfriend-varianten av den hvite skjorten som Beckham har valgt å ha på seg når hun lar seg intervjue hjemme i sofaen.

– Vi har prøvd å overbevise kundene våre om å prøve på større og mer maskuline skjorter i flere år nå. Og plutselig så har vi ikke nok, sier kreativ leder ved det britiske luksusmerket Jigsaw til The Guardian.

Også på catwalken har den hvite skjorten gjort seg gjeldende nå, blant annet sett på Kaia Gerber for motehuset Valentino.

TRENDER: Den hvite skjorten pleier ikke å spille hovedrollen på catwalken. Men det gjør den her på Kaia Gerber på catwalken for Valentino. FOTO: NTB.
TRENDER: Den hvite skjorten pleier ikke å spille hovedrollen på catwalken. Men det gjør den her på Kaia Gerber på catwalken for Valentino. FOTO: NTB. Vis mer

Hva er det egentlig med den klassiske hvite skjorten som gjør den så tidløs?

- Vi husker jo alle Julia Roberts i Pretty Woman med den oversizede skjorten, eller prinsesse Diana. Plagget er blitt hyllet gjennom mange tiår, og det har jo funnet sin vei inn i de aller fleste klesskap, sier moteprofil Tine Andrea Lauvli til KK.

- Kanskje fordi det er et enkelt plagg å style og fordi det passer til hverdags og fest. Den hvite skjorten kommer jo også i mange ulike varianter både den innsvingte jobbskjorten og den du låner av typen en søndag. Det er et plagg det er vanskelig å trå feil med, legger Lauvli til.

Influenser og moteprofil Tine Andrea Lauvli. FOTO: Instagram @tineandreaa.
Influenser og moteprofil Tine Andrea Lauvli. FOTO: Instagram @tineandreaa. Vis mer

Også i trendbildet gjør den hvite skjorten seg gjeldende. Ja. skjorter generelt, faktisk.

Selv sverger moteprofilen til den hvite skjorten fra et norske motemerke.

- Julie Josephine har veldig fine skjorter i gode materialer! Samtidig elsker jeg skjortene fra Woera, de kommer med en liten twist! COS har også alltid noen gode skjorter inne, for de som er på utkikk etter mer budsjettvennlige, men med kvalitet.

- Hvordan vil du style den hvite skjorten?

- Fordelen med den hvite skjorten er at man kan leke seg med så mange ulike varianter av styling, enten det er til hverdags eller fest! Akkurat nå er den store og oversizede hvite skjorten perfekt for gravidmagen min, kanskje sammen med en løs jeans og et par kule boots. Eller med et langt skjørt og noen fine hæler til juleselskapet! Jeg tenker at denne skjorten fortjener å skinne for seg selv og er et plagg jeg kommer ha i klesskapet litt lenge!

STJERNEMØTE: Når to verdener kolliderer, så smeller det. Slik gikk det da Kim Kardashian møtte Norges Erling Braut Haaland. Video: NTB, GQ Sports, Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

– Den hvite skjorten er et plagg som man kan bruke til alle anledninger, og som man kan style på å utrolig mange ulike måter, sier Julie Josephine Blystad.

Motegründeren står bak det norske motemerket Julie Josephine.

– Den er et go to-plagg i garderoben som funker til alt; på kontoret, på fest, med jeans eller over en bikini på stranden.

Julie Josephine Blystad er gründer og designer i klesmerket Julie Josephine. FOTO: Privat.
Julie Josephine Blystad er gründer og designer i klesmerket Julie Josephine. FOTO: Privat. Vis mer

Og nå er den tilbake i motebildet. Selv om den egentlig aldri er gått av moten, da.

– Jeg tror spesielt trendene med stille luksus og power dressing er blant grunnene til det. Man går gjerne for klassiske plagg i god kvalitet som varer sesong etter sesong fremfor kortvarige trender og fast fashion, legger Blystad til.

– Det er noe med en crips hvit skjorte som utstråler selvtillit og autoritet samtidig som det er klassisk og elegant.

Så hvordan finner man den perfekte hvite skjorten da? Siden den finnes så mange.

POPULÆR: Den hvite skjorten Victoria Beckham har på seg flyr ut av butikkhyllene. FOTO: Skjermdump.
POPULÆR: Den hvite skjorten Victoria Beckham har på seg flyr ut av butikkhyllene. FOTO: Skjermdump. Vis mer

– Først og fremst bør man ta utgangspunkt i hva slags passform man liker selv, og hvordan man ønsker å bruke skjorten. Noen foretrekker er oversized passform mens andre vil ha skjorter skreddersydd.

Og når det gjelder hvordan man tar vare på den hvite skjorten, tipser designeren:

PÅ CATWALKEN: Victoria Beckham viste selv den nye skjorten som en del av sin vår/sommer-kolleksjon for neste år. FOTO: NTB.
PÅ CATWALKEN: Victoria Beckham viste selv den nye skjorten som en del av sin vår/sommer-kolleksjon for neste år. FOTO: NTB. Vis mer
  • Vask den bare med andre helt hvite plagg.
  • Får du en flekk på skjorten bør du fjerne den umiddelbart.
  • Aldri vask skjorten på mer enn 40 grader.
  • Tørk skjorten på henger.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer