Går viralt

Folk bruker potet for å fjerne kviser

Men funker det? Eksperten har gitt oss svaret.

POTET PÅ KVISE: Funker det? Foto: NTB
POTET PÅ KVISE: Funker det? Foto: NTB Vis mer
Publisert

Vi har hentet ganske så mye inspirasjon fra sosiale medier. Vi har satt sammen nye, spennende antrekk, funnet kule designere, pusset opp hjemmet etter tips på Instagram, laget kjempegode matretter, flettet og krøllet oss til kule frisyrer, og til og med hentet noen hudpleietips vi ikke har testet før.

Den siste tiden har vi lagt merke til spesielt mange slike hudpleietips på Tik Tok. Folk deler videoer hver eneste dag hvor de tipser om både det ene og det andre. Ofte handler det om hvordan man kan få bukt med uren hud.

Noen sverger til tannkrem-trikset (som kanskje i grunn ikke er et så godt triks egentlig), mens andre legger en potet på kvisa si. Ja, det stemmer. En potet.

HUDPLEIE-TRIKS: Flere har tatt til sosiale medier for å vise hva poteten har gjort med kvisene deres. Foto: NTB
HUDPLEIE-TRIKS: Flere har tatt til sosiale medier for å vise hva poteten har gjort med kvisene deres. Foto: NTB Vis mer

Den siste tiden har mange tatt i bruk den gode, gamle poteten for å få bort de kjipe kvisene. Tilsynelatende ser det ut til å virke for mange - kan det faktisk være noe i dette?

- Jeg har fått med meg denne trenden, sier Michael Zangani, hudlege ved Volvat og mannen bak hudlegebloggen drzangani.no.

- Potet inneholder rikelig med stivelse og C-vitamin som har en anti-betennelseeffekt og pigment-reduserendeeffekt, og vi vet at hele akne-prosessen er en ren betennelseprosess.

ER POTET LØSNINGEN? Hudlegen sier man kan prøve potet på kvisen, men anbefaler det ikke som erstatning til annen hudpleie. Foto: NTB
ER POTET LØSNINGEN? Hudlegen sier man kan prøve potet på kvisen, men anbefaler det ikke som erstatning til annen hudpleie. Foto: NTB Vis mer

Likevel sier Zangani at det er ingen studier på mennesker som kan gå god for at det faktisk virker.

- Jeg tenker at det er greit å prøve det på 1-2 kviser som plutselig oppstår - hvert fall hvis du ikke har noe annet å bruke, men jeg anbefaler det ikke som en erstatning for medikamenter eller annen hudpleie.

Delte meninger

På Tik Tok florerer det av videoer, men ikke alle tipser om å ta i bruk potet-trikset. Brandy Rose har over 800 000 følgere på appen og er også blant dem som testet det. Ifølge ham ble det ikke bedre - heller verre, faktisk.

Folk bruker potet for å fjerne kviser

Céline Bouvier har også hundretusener av følgere på Tik Tok. Potet-videoen hennes har faktisk blitt sett over 13 millioner ganger! Her kan vi se at hun teiper poteten fast til pannen. Hun tar den av etter fire timer, men sier allerede etter kort tid at selve trykket i kvisen har gitt seg.

Folk bruker potet for å fjerne kviser

Søker du på «acne potato» i appen vil du få opp en rekke videoer dersom du er enda mer nysgjerrig på trenden.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer