Går viralt

Folk bruker potet for å fjerne kviser

Men funker det? Eksperten har gitt oss svaret.

POTET PÅ KVISE: Funker det? Foto: NTB
POTET PÅ KVISE: Funker det? Foto: NTB Vis mer
Publisert

Vi har hentet ganske så mye inspirasjon fra sosiale medier. Vi har satt sammen nye, spennende antrekk, funnet kule designere, pusset opp hjemmet etter tips på Instagram, laget kjempegode matretter, flettet og krøllet oss til kule frisyrer, og til og med hentet noen hudpleietips vi ikke har testet før.

Den siste tiden har vi lagt merke til spesielt mange slike hudpleietips på Tik Tok. Folk deler videoer hver eneste dag hvor de tipser om både det ene og det andre. Ofte handler det om hvordan man kan få bukt med uren hud.

Noen sverger til tannkrem-trikset (som kanskje i grunn ikke er et så godt triks egentlig), mens andre legger en potet på kvisa si. Ja, det stemmer. En potet.

Den siste tiden har mange tatt i bruk den gode, gamle poteten for å få bort de kjipe kvisene. Tilsynelatende ser det ut til å virke for mange - kan det faktisk være noe i dette?

- Jeg har fått med meg denne trenden, sier Michael Zangani, hudlege ved Volvat og mannen bak hudlegebloggen drzangani.no.

- Potet inneholder rikelig med stivelse og C-vitamin som har en anti-betennelseeffekt og pigment-reduserendeeffekt, og vi vet at hele akne-prosessen er en ren betennelseprosess.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer