Foreldre

Følte du deg ikke som et elsket barn?

Derfor bør du snakke ut med foreldrene dine.

MOR OG DATTER: Det er ikke alle som har et nært forhold til foreldrene sine, og noen ganger må et oppgjør med barndommen til.  Foto: Scanpix
MOR OG DATTER: Det er ikke alle som har et nært forhold til foreldrene sine, og noen ganger må et oppgjør med barndommen til. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HENNE.NO: At minner og følelser fra da du var liten fremdeles er såre når du er blitt voksen, er slettes ikke uvanlig. Barndomshendelser setter dype spor i både sjel og hjerte. Det finnes naturligvis dem som har klart å akseptere tingene som de var og lar dem ligge.

Mens andre farges av de uoppklarte følelsene og tar dem med seg inn i egne kjærlighetsrelasjoner, fører det over på egen barn, og kjenner hvordan forholdet til foreldrene fremdeles plager dem – uansett om de lever eller ikke. 

Spørsmålene om hvorfor forblir ubesvarte og noen riktig forsoning med fortiden ble det aldri. 

– Veldig ofte handler det om at man som liten ikke følte seg sett eller elsket. Og et barn som ikke har riktig verktøy eller innsikt, gjør da feiltolkningen at når mamma eller pappa aldri sier jeg elsker deg, eller viser det tydelig i sine handlinger, så betyr det at man ikke er verdt å elske. Og den følelsen tar barnet lett med seg videre i livet, sier psykoterapeut Görel Fred, som sammen med Ulrika Hjalmarson Neideman har gitt ut boken «Forson deg med din barndom – og kanskje med dine foreldre» (Natur & Kultur).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer