Gucci:

Forklaringen bak den bisarre Gucci-visningen

Derfor gikk modellene rundt operasjonsbord.

GUCCI: Visningen til det italienske motehuset har fått mye oppmerksomhet verden over! Foto: Scanpix
GUCCI: Visningen til det italienske motehuset har fått mye oppmerksomhet verden over! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen ganger presenterer verdens største og mest kjente designere de mest elleville kolleksjonene. Det er ingen tvil om at mote er kunst, men noen ganger er det noen som drar den ekstra langt. Men som oftest er det en forklaring bak det hele som til syvende og sist gir mening.

Dette tilfellet oppsto nemlig da Gucci presenterte sin kolleksjon for høsten 2018. Visningen hadde blitt lagt til et lokale som var omgjort til noe som ga sterke assosiasjoner til et sykehus. Modellene gikk ned catwalken bærende på hoder like deres egne, drager og andre dyr.

LES OGSÅ: Skjellsmykker gjør comeback - i en litt annen variant!

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Gucci og designeren deres Alessandro Michele var nok klar over at folk kom til å stusse over hvorfor de hadde valgt å ta disse grepene, så på Instagram forklarte motehuset hvorfor de hadde valgte å designe lokalet på akkurat denne måten.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

«Konseptet reflekterer hva en designer jobber med. Det å klippe, sette sammen og rekonstruere materialer og stoffer for å skape en ny personlighet og identitet.»

Ifølge BBC skal Michele også ha uttalt at hodene noen av modellene bar representerer kampen for å finne din identitet og det å «passe på ditt eget hodet og tanker».

Men finner man drager på et operasjonsbord? En av modellene hadde nemlig fått et ganske så spesielt tilbehør til sitt sorte antrekk. Hun bar på en drage! Og nei, den var nok ikke ekte. Noen av de andre modellene hadde også fått en slange, noe Gucci har brukt mye i sitt design.

Instagram skriver Gucci at antrekket med dragen er inspirert av «Legend of the baby dragon in the jar». Men flere medier, som TIME og Papermag, så heller en «Game of Thrones»-referanse da modellen kom ned catwalken.

LES OGSÅ: Prins Nikolai av Danmark gikk på catwalken for Burberry

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Kjendisenes favoritt

Selv om det ved første øyekast kanskje ser litt mye ut, er det ingen tvil om at Gucci er en favoritt både her til lands og i Hollywood. Veskene deres har vært superpopulære i lang tid, det samme gjelder loafers-ene deres, og selvfølgelig mange av kjolene.

Dessverre er det jo en ganske stiv pris på alt dette, så det er derfor ikke så rart at når vi først ser noen i en Gucci-kjole, så er det stjerner som Nicole Kidman (50) og Dakota Johnson (28) som bærer dem.

Du skal nok ikke se bort i fra at en av disse damene stiller opp i en av kjolene som ble presentert under visningen snart. Vi så blant annet en rød kjole med dyp utringning som var stylet med en maske, men tar du bort masken står du igjen med et ganske så flott rød løper-nummer!

LES OGSÅ: Stor bildespesial! La deg inspirere av disse streetstyle-antrekkene

Nicole Kidman (t.v.) og Dakota Johnson (t.h.) ikledd Gucci. Foto: Scanpix
Nicole Kidman (t.v.) og Dakota Johnson (t.h.) ikledd Gucci. Foto: Scanpix Vis mer

GUCCI AW18 FOTO: SCANPIX

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer