Vi kvinner har mye å velge mellom når det kommer til makeup, og det er ikke alltid lett å holde styr på hva de ulike produktene faktisk skal brukes til.  Foto: Shutterstock / Valua Vitaly
Vi kvinner har mye å velge mellom når det kommer til makeup, og det er ikke alltid lett å holde styr på hva de ulike produktene faktisk skal brukes til. Foto: Shutterstock / Valua VitalyVis mer

Bb-krem

Forskjellen mellom foundation, farget dagkrem, CC- og BB-krem

La oss forklare deg hva forskjellen er!

Skal det være en foundation, farget dagkrem, BB-krem eller CC-krem? Ja, det er mye å holde styr på og derfor ikke rart dersom du ikke har helt oversikt over hva alle disse kremene skal brukes til. Forhåpentligvis kan denne lille guiden oppklare hva forskjellen mellom produktene faktisk er og hvordan du bruker dem. 

LES OGSÅ: 10 budsjettvennlige velværeprodukter norske kvinner elsker

Farget dagkrem
Denne varianten er – som navnet tilsier – egentlig bare en vanlig dagkrem som i tillegg til pleiende ingredienser, inneholder fargepigmenter. Ved å bruke en slik krem får du både tilført huden fuktighet og pleie, samtidig som du får dekket ujevnheter lett. Kremen har ikke samme dekkevne som en foundation og er derfor perfekt å bruke på dager du ikke ønsker å sminke deg så mye, eller som underlag for foundation eller pudder. 

LES OGSÅ: Sjekk hvilke fargede dagkremer norske kvinner mener er best!

BB-krem:
De to b'ene står for Beauty Balm og kan sies å være en mellomting mellom en farget dagkrem og en foundation. BB-kremen dekker litt mer enn den fargede dagkremen, men gir fortsatt bare en lett dekkevne sammenliknet med foundation. Slike kremer inneholder ofte solfaktor, antioksidanter og gir som oftest en god del fukt. På travle dager, eller for deg med lite å dekke, er BB-kremen perfekt da den både gir pleie og en naturlig dekk av ujevnheter. 

LES OGSÅ: Sjekk hvilke BB- og CC-kremer norske kvinner mener er best!

CC-krem:
BB-kremen hadde så vidt rukket å ankomme markedet før kosmetikkbransjen introduserte oss for enda en ny type krem, nemlig CC-kremen (CC= Color Correcting). Denne kremen reagerer når den kommer i kontakt med huden og tilpasser seg tonen din – altså er det en fargekorrigerende krem. Har du for eksempel rødlig hud, vil CC-kremen bidra til å nøytralisere rødheten. CC-kremen er like fullt et hudpleieprodukt som et make up-produkt og inneholder både SPF og antioksidanter. I tillegg består den av optiske partikler som gjør den lettere og dermed mindre dekkende enn BB-kremer. 

Foundation:

De fleste av oss er nok godt kjent med foundations, men vi tar den likevel med: Foundations er den tyngste av disse kremene og med en slik kan du dekke alt av urenheter og ujevnheter. Foundations kommer i mange ulike fargenyanser, konsistenser og med ulik dekkevne, og her gjelder det å velge enn som både passer din hudtype slik at du ikke får uren hud av produktet, samt å velge en som ikke er for mørk. En av de største make up-tabbene kvinner gjør, er å gå for en litt for mørk foundation og dermed ende opp med å se oversminket og unaturlig ut. Mange foundations inneholder også pleiende ingredienser og SPF, men mindre enn hva fargede dagkremer og CC- og BB-kremer gjør. 

LES OGSÅ: Foundation-vinnerne norske kvinner elsker!

Saken er et redaksjonelt samarbeid med Talkaboutbeauty.no. 

Om TAB:
Talk About Beauty er en norsk, uavhengig nettside hvor forbrukerne selv skriver/legger inn anmeldelser av sminke- og skjønnhetsprodukter de bruker og tester.  Cirka 3600 ulike produkter er anmeldt og brukerne har lagt inn rundt 13 000 anmeldelser. Formålet med nettsiden er å gjøre det lettere for forbrukere å finne frem til de beste produktene som markedet har å tilby.

Produktene som blir omtalt på KK.no har generelt fått minst 4,3 av 5 stjerner på anmeldelsesrankingen, og produktet skal ha minst 8-10 anmeldelser fra ulike personer/testere.

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: