Sminke:

Foundation-triks går viralt

Men funker dette på absolutt alle? Eksperten gir oss svaret.

SMINKETRIKS: Nederlandske Hannah (bildet) er blant de mange makeupentusiastene som har kastet seg på en foundation-trend. Foto: Skjermdump fra Instagram
SMINKETRIKS: Nederlandske Hannah (bildet) er blant de mange makeupentusiastene som har kastet seg på en foundation-trend. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å finne den perfekte foundation-nyansen kan både ta lang tid og koste deg litt penger. For det er jo ikke så lett å finne den perfekte fargen i havet av produkter og nyanser. Går det i det hele tatt an å finne den perfekte fargen?

Ofte kan man finne produkter som er ganske så «spot on», så da er det eventuelt kun det trente øyet som kanskje ser at du kunne trengt en ørliten dæsj av gult i foundationen eller en mer rosa undertone.

Ikke bare har vi som mennesker forskjellige hudtyper og nyanser, men vårt eget ansikt kan være både tørt og oljete, litt rødt og litt blått.

Det er derfor mange tyr til komplementærfarger for å skape den perfekte nyansen. Når du velger ut en foundation til ansiktet ditt, går du mest sannsynlig for en farge som tilsynelatende matcher ditt ansikt, sant? Du har kanskje ikke tenkt på at du burde bruke farger som blått og oransje i ansiktet ditt?

Det hele handler nemlig om disse komplementærfargene. Det er farger som står direkte overfor hverandre i fargesirkelen. Det vil si at disse to fargene utfyller hverandre til en helhet.

Synes du for eksempel at de mørke ringene under øynene med blåskjær er sjenerende, kan du som du ser på bildet av fargesirkelen altså bruke en concealer i en oransje farge på området under øynene, ettersom det vil nøytralisere det blå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer