Klær

Fra jobb til fest på 1-2-3

Her er klærne, skoene, tilbehøret, sminken og hårtipsene du trenger for å gå rett fra kontoret til fest.

FIN PÅ ET BLUNK: Ali Larter vet godt at alt som skal til for å gjøre jeans og en singlet til et festklart antrekk, er paljetter og rød leppestift. I midten sort paljettjakke (kr 250, Lindex) og langermet topp i gull (ca. kr 2500, Vince/Netaporter.com).  Foto: All Over Press/Produsenter
FIN PÅ ET BLUNK: Ali Larter vet godt at alt som skal til for å gjøre jeans og en singlet til et festklart antrekk, er paljetter og rød leppestift. I midten sort paljettjakke (kr 250, Lindex) og langermet topp i gull (ca. kr 2500, Vince/Netaporter.com). Foto: All Over Press/Produsenter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Av og til må du kanskje jobbe overtid, også når du skal på fest. Eller kanskje du skal i et selskap med tidlig start og rett og slett ikke har tid til å dra hjemom for å skifte, sminke deg og fikse håret.

Heldigvis finnes det noen ting du kan putte i veska for å gå fra jobbanstendig til festklar kjapt som bare det.

Klærne

Hva slags klær du bruker på jobb avhenger selvsagt av hvor du jobber. For mange av oss går det ofte i jeans, en topp og kanskje en blazer eller strikkejakke.

Selv om dette også funker strålende på fest, har du kanskje lyst til å pynte deg litt ekstra til slike anledninger.

Skal du på en litt mer pyntet fest, kan du bytte ut jeansen med en smalt blyantskjørt – et plagg som ser bra ut uansett kroppsform.

Blazeren kan fint byttes ut med en paljettjakke, som du dresser ned igjen ved å kombinere den med jeans og en singlet. Paljettjakka kan du også bruke over en kjole. Den lille sorte, kanskje?

Er du jeansentusiast, finnes det dessuten drøssevis med lekre partytopper i butikkene om dagen. Kanskje finner du noen glitrende godbiter på salg.

For noen er kanskje i overkant med paljettjakke på jobb, så du kan kanskje starte dagen med jeans eller kjole og en strikkecardigan. Paljettjakka eller blazeren kan du jo putte i veska (helst i en pose eller et handlenett, så den ikke blir ødelagt) og skifte på slutten av dagen.

Sesongens bluser med sløyfe i halsen er også et perfekt plagg både til hverdag og fest.

PARTYTRIKS: Et par fargerike pumps er nok til å løfte antrekket fra hverdagslig til festklart. Foto: Per Ervland
PARTYTRIKS: Et par fargerike pumps er nok til å løfte antrekket fra hverdagslig til festklart. Foto: Per Ervland Vis mer

Skoene

Putt et par lekre pumps i veska, så kan du bare skifte når du ankommer festen.

Fargerike pumps er statement nok i seg selv, så da kan resten av antrekket være nøytralt og enkelt, men fortsatt få et festpreg over seg.


PYNTER OPP ALT FRA GENSERE TIL KJOLER: Massivt i juksegull (cirka kr 250, Asos.com) og i svart nostalgisk stil (kr 299, Lindex). Foto: Produsenter
PYNTER OPP ALT FRA GENSERE TIL KJOLER: Massivt i juksegull (cirka kr 250, Asos.com) og i svart nostalgisk stil (kr 299, Lindex). Foto: Produsenter Vis mer

Tilbehøret

Noen store cocktailringer eller et statementkjede kan løfte antrekket fra hverdag til fest på null komma niks.

Det samme kan et par store øredobber.

LES OGSÅ: Smykketrikset du bør prøve

Eller hva med å prøve en løskrage? Det er lekrere enn det høres ut!


GJØR SOM BLAKE LIVELY: En rufsete fiskebeinsflette eller to er både avslappet og sexy. Foto: All Over Press
GJØR SOM BLAKE LIVELY: En rufsete fiskebeinsflette eller to er både avslappet og sexy. Foto: All Over Press Vis mer

Håret

Hvis du foretrekker løst hår til vanlig, kan en enkel oppsats gjøre susen når du skal på fest. Ved å møte opp med håret stylet på en annen måte enn du pleier, vil gjøre at du legges merke til. Og det trenger ikke å være vanskelig, heller.

Prøv en stram, høy hestehale eller en enkel flette.

Dersom du ofte setter opp håret når du er på jobb, kan du slippe det løs før du forlater kontoret for en lignende wow-effekt.

En hel dag med strikk i håret etterlater ofte noen spor, så de beste kan være å klemme inn litt paste og definere bølgene litt, eller slippe løs bare deler av håret.

Du kan også prøve deg på en rufsete fiskebeinsflette, slik du ser øverst i saken eller på Blake Lively til høyre. Oppskriften finner du her.

Delvis oppsatt hår er dessuten superhot, så hvorfor ikke slippe deg litt løs, om ikke helt løs?

Sminken

For å markere øynene litt ekstra, kan du sørge for å ta med deg en svart eller brun kajal i veska. Legg den på våtkanten, så får du et mer intenst blikk og er klar for fest i en fei.

Alternativt kan du legge en glitterliner langs øvre vippekant eller på selve øyevippene.

Ønsker du heller fokus på leppene, er rødt aldri feil.

LES OGSÅ: Derfor bør du stikke fingeren i munnen

En mørkere farge på leppene kan gjerne kombineres med mer markerte øyne, eller du kan velge deg ett fokuspunkt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer