Midje

Framhev midjen med enkle grep

Veldig kledelig og feminint - også for frodigere kvinner.

VISER FRAM FORMENE: Kate Winslet er stolt av formene sine, og det skjønner vi godt. Se hvor effektivt hun framhever midjen med sorte partier i siden. Lær flere triks får å vise fram midtpartiet lenger ned i saken – og ja, vi har triks for alle kroppsfasonger. Foto: All Over Press
VISER FRAM FORMENE: Kate Winslet er stolt av formene sine, og det skjønner vi godt. Se hvor effektivt hun framhever midjen med sorte partier i siden. Lær flere triks får å vise fram midtpartiet lenger ned i saken – og ja, vi har triks for alle kroppsfasonger. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke bare slanke kvinner med timeglassfigur som bør lære seg triksene for å framheve midtpartiet. De aller fleste av oss bør faktisk bli flinkere til det, også de mer frodige og formfulle av oss.

LES OGSÅ: Trendtrikset som gir finere figur

FØR OG ETTER: Se hvor flott Berit ble da hun ble ny med KK. Ved å framheve midjen med et belte i livet, kommer de nydelige formene hennes endelig til sin rett. Foto: Astrid Waller
FØR OG ETTER: Se hvor flott Berit ble da hun ble ny med KK. Ved å framheve midjen med et belte i livet, kommer de nydelige formene hennes endelig til sin rett. Foto: Astrid Waller Vis mer

Hvem bør framheve midjen?

– Når det kommer til det å fremheve midjen, så er det noe som passer og vil være flatterende for alle kroppsfasonger, sier Lillian Vangen hos Bestseller til KK.no.

Hun forklarer at spesielt kvinner med eple-, timeglass- eller søylefigur vil kle å framheve midjen veldig godt.

– De med pære- eller kremmerhusfasong kler også innsving i midjen, men her er det også fint å legge vekt på skuldre hvis du har pærefasong eller hofter om du har kremmerhusfasong, sier hun.

Ifølge Nadine Monroe - stylist og motejournalist i KK, bør også smalere kvinner fremheve midtpartiet sitt.

– Damer med guttefasong bør absolutt prøve å fremheve midjen, da de som regel har lite former. Det samme gjelder kvinner med eplefasong.Formfulle kvinner med timeglassfigur blir bare enda med sexy med noen hjelpemidler, sier Monroe.

Se bare hvilken effekt mer formsydde plagg og et belte i livet hadde på Berit, som ble ny med KK:

(Saken fortsetter under bildet.)


Ønsker du å lese mer om forvandlingen, kan du kjøpe KK nr. 35 som er i butikk fra fredag 31. august.

– Bruk hjelpemidler

Både Lillian Vangen og Nadine Monroe presiserer at også kraftigere kvinner bør framheve midjen.

– Ja, for å vise hva de har. Timeglassfiguren er den mest sexy kroppsfasongen. Det er spesielt viktig for rundere fasonger, som bør forme figuren sin med ulike hjelpemidler. Undertøyet (hold-in) er et viktig element her, sier Monroe, mens Vangen legger til at en vanlig feil er å bruke for store klær.

– Feilen som ofte blir gjort, er at formfulle kvinner gjemmer seg bak for store klær, og da vil de bare se større ut, forklarer hun:

– Jeg er sikker på at mange kan gå ned flere klesstørrelser ved å velge mer figursydde plagg, som en innsvinget blazer eller en cardigan med et belte i livet. Og se gjerne etter plagg i tykke materialer, gjerne med litt struktur – det gjemmer uønskede valker.

PÅ CATWALKEN: Carven (t.v.), Burberry Prorsum og Valentino (t.h.) er noen av designerne som har satt fokus på midjen og hoftene. Foto: All Over Press
PÅ CATWALKEN: Carven (t.v.), Burberry Prorsum og Valentino (t.h.) er noen av designerne som har satt fokus på midjen og hoftene. Foto: All Over Press Vis mer

Tipsene du trenger

Skreddersydde klær som passer din figur er nøkkelen, så unngå store strikkejakker og denslags.

– Ettersittende overdeler fremhever, det gjør også innsvingte topper og jakker. Peplum er den perfekte toppen for å fremheve midjen. Et belte er et velkjent alternativ, fordi det fremhever og trekker fokuset mot mot midjen. Nå er trenden å ha belter utenpå boblejakker og vester også, forteller Monroe:

– Prøv et blyantskjørt med en ettersittende topp (må sitte stramt rundt livet), og understrek gjerne med matchende belte.

Hun foreslår også å kombinere en peplumtopp med smalere bukser, og gjerne høye hæler, som gjør deg høyere og har en slankende effekt.

– Buksene kan også være smale øverst for så å skrå utover. Dette gir balanse mellom overdel og underdel.

(Saken fortsetter under bildet.)


SUPERTRIKS: Bloggeren Janka Polliani vet å framheve midjen med et belte – ikke minst når hun bruker en løs, deilig sommerkjole som denne. Foto: Per Ervland
SUPERTRIKS: Bloggeren Janka Polliani vet å framheve midjen med et belte – ikke minst når hun bruker en løs, deilig sommerkjole som denne. Foto: Per Ervland Vis mer

Prøv disse stiltipsene

Lillian Vangen har også delt sine beste tips for å framheve midjen med oss, så her er det bare å plukke tipsene som passer for deg:

 • – Hvis du ønsker å fremheve midjen er det viktig med formsydde plagg. Det gjelder blazere, topper, ytterjakker og kjoler med lett innsving i livet.
 • – En av de største trendene fra i vår og sommer var pemplumtoppen (topp med kappe) og den fortsetter heldigvis like sterkt utover høsten og vinteren. Pemplumtoppen er det perfekte plagget for å fremheve midjen, og den passer til alle kroppsfasonger.
 • – Et belte i livet skaper en fin silhuett og kan gjøre ethvert plagg mer figursydd og kledelig, enten du går for et belte som går ton-i-ton med antrekket eller velger å bryte opp med en annen farge.
 • – Gå for plagg som er sort i sidene og lysere i midten. Det vil skape en illusjon om en smalere midje.
 • – Et blyantskjørt, som er en av nøkkelplaggene for høsten, vil være med på å fremheve den feminine fasongen. Kombiner den gjerne med en blazer eller pemplumtoppen.
 • – Undertøy er like viktig, om ikke viktigere, for å få en fin timeglassfigur, så invester i en hold-in-strømpebukse, bh med god støtte og gjerne en hold-in-singlet.
 • Hvor skal egentlig beltet sitte?

  Den aller enkleste måten å framheve midjen på, er altså å feste et belte i livet. Men hvor plasserer du beltet for å få den effekten du ønsker?

  – Det bør jo sitte på det stedet du ønsker å fremheve eller markere. Har du stor byste, bør du unngå brede belter. Har du kort overkropp, bør beltet sitte så lavt som mulig. Og egentlig bør du gå for skjørt og bukser med lav linning, sier Monroe.

  Vær selektiv når du velger hvilke trender du vil følge. Det viktigste er at du finner det som kler deg best og det du føler deg mest komfortabel med.

  – Ønsker du er boyish look, er et belte på hoftene alltid kult, men ønsker du en mer feminin look er et belte i midjen mest flatterende.Gå for et mellombredt til smalt belte i livet, det er ytterst sjelden at et bredt korsettbelte er kledelig, forklarer Vangen.

  LES OGSÅ: Lær deg dette brilliante beltetrikset

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer