Frances Cobain

Frances Bean Cobain er Marc Jacobs' nye ansikt utad

Midt i en hektisk skilsmisse er kjendisdatteren blitt hyret inn av superhot motegigant!

FRANCES BEAN COBAIN: Datteren til den tidligere frontfiguren i Nirvana, Kurt Cobain, er det nye ansiktet til Marc Jacobs.  Foto: Splash News
FRANCES BEAN COBAIN: Datteren til den tidligere frontfiguren i Nirvana, Kurt Cobain, er det nye ansiktet til Marc Jacobs. Foto: Splash News Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange av oss vil Kurt Cobain være et navn vi alltid vil huske. Frontfiguren i Nirvana fikk sitt store gjennombrudd i 1991 og debuten «Nevermind» satt grunge-bandet virkelig på kartet og karrieren skjøt fart. 

Men som i kjent Rock 'n' roll-stil ble livet i musikkbransjen tøff for Cobain. Han slet store deler av livet sitt med kronisk bronkitt og intens smerte i magen. Det hjalp kanskje heller ikke at han derfor tydde til dop - ofte for å takle smertene, presset fra mediene og en årelang depresjon. 

Men til tross for det harde rockelivet, fant Cobain kjærligheten. På begynnelsen av 90-tallet var det ingen tvil om at Courtney Love og Kurt Cobain var det ikoniske kjendisparet, som gjerne hele verden ville ha en liten bit av. Året etter «Nevermind» ble utgitt, i 1992, giftet Cobain seg med Love, som til en hver tid har klart å skape overskrifter for å være utagerende og ofte upassende.

Senere samme år fikk de datteren Frances Bean Cobain. Da hun kom til verden klarte Kurt å roe seg ned og han begynte å se mer positivt på livet. Året etter, i 1994, ble heroinbruket imidlertid tatt opp igjen - da han nok en gang var på turne. 

LES OGSÅ: Cobain er tidenes rocker! 

FAMILIE: Her er Kurt Cobain, sammen med kona Courtney Love og datteren Frances Bean Cobain, på vei til MTV Music Awards i 1992. Foto: Reuters
FAMILIE: Her er Kurt Cobain, sammen med kona Courtney Love og datteren Frances Bean Cobain, på vei til MTV Music Awards i 1992. Foto: Reuters Vis mer

- De fikk meg for å redde forholdet

Så kom dagen mange vil huske. 8. april 1994 ble Kurt Cobain funnet død i sitt hjem i Seattle-området, 27 år gammel. Politiet konkluderte med at Nirvana-vokalisten hadde tatt sitt eget liv mellom 4.-5. april. Likevel har spekulasjonene rundt dødsfallet til mannen som definerte en hel generasjon med sin grunge-rock, har vært mange.

Cobain etterlot seg enken Courtney Love og datteren Frances Bean Cobain. I et tidligere intervju med Rolling Stone snakket Frances for første gang ut om din avdøde far. Der la hun ikke skjul på at forholdet mellom faren og moren Courtney Love var dårlig – eller «forgiftet» som hun sier.

- De fikk meg for å redde forholdet. Men samtidig vet jeg fra videoer jeg har sett og brev som Kurt skrev til meg, at pappaen min elsket meg, sier Frances Bean Cobain.

Videre fortalte hun om hvorfor hun tror faren tok livet av seg for snart 23 år siden.

VENNER IGJEN: Courtney Love og Frances Bean Cobain har hatt et trøblete forhold gjennom årene. Nå ser det derimot ut til at striden er over og at de er venner.  Foto: Rex Features
VENNER IGJEN: Courtney Love og Frances Bean Cobain har hatt et trøblete forhold gjennom årene. Nå ser det derimot ut til at striden er over og at de er venner. Foto: Rex Features Vis mer

– Kurt kom til et punkt i livet hvor han følte at han måtte ofre hele seg, alt han sto for. Rett og slett fordi han opplevde at det krevde en hel verden av ham. Jeg tror det var den utløsende faktor til at han ikke ønsket å være blant oss lenger. Han opplevde at alle ville ha det bedre uten ham.

I dag er Frances blitt 24 år, og selv om hun har levd et tilbaketrukket liv, har hun likevel klart å skape noen overskrifter i pressen. Som 23-åring, i 2015, giftet hun seg med artisten Isaiah Silva (32) etter å ha vært forlovet i fire år. Se og Hør skrev blant annet at mammaen Courtney ikke ble invitert i bryllupet, da de to har hatt et svært turbulent forhold gjennom årene. Men forholdet har nå bedret seg og ved flere anledninger har vi sett dem sammen på røde løpere. 

I fjor tok derimot lykken slutt for Cobain og Silva da det ble kjent at paret skulle skilles. Ifølge Daily Mail har ikke skilsmissen være lett for Cobain. Nettsiden skriver nemlig at Frances nå gått rettslig mot eksmannen, hvor hun prøver å få tilbake en av farens gitar, som eksen angivelig ikke vil gi fra seg. Og vi skjønner jo hvorfor - gitaren skal jo være verdt flere hundre millioner dollar. 

LES OGSÅ: Her er 15 kjendisdøtre som er klin like sine verdensberømte mødre!

- Dette er 100 prosent utenfor min komfortsone 

Men dette er ikke det eneste Frances for tiden er opptatt med. Selv om hennes far alltid vil være en av de største ikonene på musikkhimmelen, har ikke Frances fulgt farens fotspor (selv om du kanskje har hørt henne covre en låt her og der) eller vært særlig fan av musikken han laget.

– Jeg har aldri vært noen stor fan av Nirvana eller likt musikken deres spesielt godt, fortalte Bean Cobain i intervjuet med Rolling Stones. 

Nå ser det derimot ut som flere har fått øynene opp for Cobain. Hun er nemlig blitt annonsert som Marc Jacobs' siste ansikt utad, for designerens vår/sommer-kampanje for 2017. Men skal vi tro rockedatteren selv, er det ikke starten på en stor og lysende karriere som modell. 

- Jeg tror ikke jeg kommer til å være modell for noen andre på veldig lenge. Dette er 100 prosent utenfor min komfortsone, og jeg ville ikke ha gjort med med noen andre enn Marc, forteller hun i et intervju med Vogue.  

- Jeg vil ikke være modell med mindre jeg har tro på at prosjektet blir kult. Jeg vil ikke sette navnet mitt på noe som jeg ikke tror genuint på. Jeg synes denne kolleksjonen var så flott, og ble smigret over at Marc tenkte på meg for akkurat denne, forteller hun videre til magasinet.

LES OGSÅ: 17-åringen stjal showet under Chanels haute couture-visning 

Dette er derimot ikke første gang vi ser at motehusene velger å gjøre noe ekstra spesielt for visningene sine - som nødvendigvis ikke har så mye med klærne å gjøre. Karl Lagerfeld (83) stiller ofte i opp med de mest ekstravagante lokalene, og i år kastet også Dolce & Gabbana seg på bølgen. Selv om selve lokalet var fantastisk flott, var det ikke akkurat det som fikk vår oppmerksomhet med det første.

Det var nemlig modellene som gikk ned catwalken. Eller skal vi si kjendisbarn, sosiale medier-stjerner og artister?

Så selv om vi oftere ser kjendiser og sosiale medier-stjerner på catwalken og i det store motebildet, har også Marc Jacobs gjort dette tidligere. I 2015 annonserte han på Instagram at ingen ringere enn artisten Cher (70) var hans nye modell for den daværende høstkampanjen. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer