Thylane Blondeau

Franske Thylane Blondeau skaper overskrifter over hele verden

Du gjetter aldri hvor gammel den fremmadstormende modellen er.

Thylane Blondeau arriving at Chanel show as part of Paris Fashion Week Fall/Winter 2016/17 on March 8, 2016 in Paris, France. Photo by Laurent Zabulon/ABACAPRESS.COM Foto: Abaca
Thylane Blondeau arriving at Chanel show as part of Paris Fashion Week Fall/Winter 2016/17 on March 8, 2016 in Paris, France. Photo by Laurent Zabulon/ABACAPRESS.COM Foto: Abaca Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

14 år gamle Thylane Blondeau skapte hysteri i mediene da hun prydet coveret på Vogue Paris for fire år siden. Franske Blondeau var nemlig bare ti år gammel og poserte i det anerkjente magasinet i klær og sko ment for en langt eldre kvinne. Men det hele begynte allerede da Blondeau  var fire år gammel, og designeren Jean Paul Gaultier ville ha henne med i visningen sin. 

Etter at Vogue-coveret kom ut, hvor hun poserte i en kort kjole og høye hæler mens hun lå på et skinn med puter i dyreprint (se coveret her), fikk magasinet mye kritikk og negative kommentarer, og siden har vi ikke sett så alt for mye av Blondeau. Men nå er hun 14 år og har signerte en avtale med det verdenskjente modellbyrået IMG Models, som blant annet har modeller som Karlie Kloss (23) og Gigi Hadid (20) i stallen, i tillegg har hun prydet coveret av både L'Officiel, Jalouse og Teen Vogue. I forbindelse med coveret på sistnevnte magasin, gjorde 14-åringen et intervju hvor hun åpneropp om alle de negative kommentarene hun fikk etter Vogue-utgaven.

- Altså, Kate Moss startet som modell i en alder av 15 år, og det begynner jo å bli en stund siden. Så nei, jeg er ikke for ung for dette. Hvis du er en del av et bra modellbyrå og har mennesker rundt deg som passer på deg, så går det helt fint, sier Blondeau til Teen Vogue.

Men hun er absolutt ikke den første barnemodellen som har skapt hysteri i mediene. I disse dager har det vært mye styr rundt 10 år gamle Kristina Pimenova fra Russland. I løpet av sine syv år som modell har hun gjort jobber for noen av verdens største designere: Roberto Cavalli, Dolce & Gabbana og Armani. Hun har også blitt kalt «en av verdens vakreste jenter», noe som har vært grunnen til at folk har reagert. I fjor ble det også kjent at det var en 14 år gamle jente som åpnet Diors haute couture-visning for sommeren 2015. KK.no forsøkte å få en uttalelse fra jenta selv, Sofia Mechetner (se bilde i karusellen nederst i saken), men ble sendt videre til modellbyrået som hadde dette å si om saken: (saken fortsetter under bildet)

- Jeg er uenig i det folk sier. Dior var Sofias første visning og hun så helt fantastisk ut, sa direktør for modellbyrået Roberto, Rotem Gur. 

Sjef for modellbyrået Team Models og modellmamma, Eivor Øvrebø, mener en 14-åring ikke har vondt av å gå en visning, men at de burde ha koblet henne med en annen kolleksjon som var mer passende til hennes alder.

- Franskmennene skulle jo forby unge og for tynne modeller å gå slike visninger. Har de glemt det?

Den franske nasjonalforsamlingen vedtok nemlig å forby bruk av syltynne modeller. Ved brudd på dette kan det betyr både bøter og fengsel, melder Dagbladet.

- Denne bransjen gjør hva som helst for oppmerksomhet, sa modellmamma Eivor Øvrebø til KK.no.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer