Øyenbryn:

Fred Hamelten mener øyenbrynsmoten er på vei til å forandre seg

- Øyenbryn må være skreddersydde og klassiske, mener eksperten.

EKSPERTEN: Fred Hamelten (t.v.) mener øyenbrynsmoten forandrer seg. FOTO: Astrid Waller
EKSPERTEN: Fred Hamelten (t.v.) mener øyenbrynsmoten forandrer seg. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Øyenbryn har i lang tid vært svært så viktig for kvinner. Vi napper, vi vokser, vi bruker tråd og vi prøver ut nye trender. I løpet av de siste fire tiårene har vi sett at brynene har gått fra å være store og buskete, til å bli påtegnet og supersmale, for så igjen å gå tilbake til de større variantene vi er kjent med i dag.

Øyenbrynsekspert Fred Hamelten har lang fartstid i bransjen og mener nå at moten er på vei til å forandre seg - nok en gang.

- Brooke Shields skapte en trend på 80-tallet med store bryn, men dette varte kun i 10 år. Så kom Pamela Anderson med tynne, tynne øyenbryn, og da ville alle ha det! Etter hvert gikk det litt opp og ned, men i 2012/2013 kom det en ny supermodell med store øyenbryn: Cara Delevingne. Og plutselig ville alle ha det!

LES OGSÅ: 8 ting du må vite om årets Victoria's Secret Fashion Show

CARA DELEVINGNE: Brynsstylisten mener vi ikke bør la oss inspirere av andres bryn. Foto: Scanpix
CARA DELEVINGNE: Brynsstylisten mener vi ikke bør la oss inspirere av andres bryn. Foto: Scanpix Vis mer

I lang tid har Fred Hamelten holdt kurs og utdannet flere i landet til å bli brynsstylister. Akkurat nå holder han på med å utdanne frisører hos Nikita! Det han blant annet lærer dem er nettopp det å ikke følge trender, men å lage bryn som er tilpasset kunden de har i stolen sin.

- Vi må ikke bli påvirket av en modell. Der og da var det kanskje veldig kult, men senere kan det hende man ser tilbake på det og tenker «nei, nei, nei!». Mote forandrer seg, men det gjør ikke ansiktsproposjonene dine. Øyenbryn må være skreddersydde og klassiske.

Han trekker blant annet frem en annen modell som uten tvil har vært i vinden de siste årene: Gigi Hadid. Hamelten forteller at Hadid ikke prøver å herme etter noen andres bryn, og skriver også på Instagram at hun må fortsette med det.

«Øyenbrynsmoten er på vei til å forandre seg igjen - til tynnere - dette vil gjøre våre vakre jenter enda vakrere. Dette har jeg pratet om på utallige kurs og foredrag. Takk Gigi for at du ikke kopierer andres bryn!»

- Så du mener at det er tynne bryn vi bør gå for?

- Jeg er ikke fan av hverken for tynne eller for tykke øyenbryn. Det må være en balanse og skreddersydd til hvert enkelt ansikt.

Se video nederst i saken.

GIGI HADID: Fred Hamelten mener modellen har funnet perfekte bryn for sitt ansikt. Foto: Scanpix
GIGI HADID: Fred Hamelten mener modellen har funnet perfekte bryn for sitt ansikt. Foto: Scanpix Vis mer

Så, hvordan kan man få til slike øyenbryn hjemme? Tidligere har Hamelten laget en video sammen med KK som viser nettopp hvordan du kan forme brynene dine til å passe akkurat ditt ansikt! Se videoen under.

LES OGSÅ: Dette er det verste du kan gjøre med brynene dine

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer