Hårtrender 2021:

Frisøren røper høstens hårfargetrender

Dimensjonale farger, en naturlig look eller vågalt statement?

HØSTTRENDENE: Planlegger du å du freshe opp fargen etter sommeren? Foto: NTB
HØSTTRENDENE: Planlegger du å du freshe opp fargen etter sommeren? Foto: NTB Vis mer
Publisert

Går du og tenker på hva du skal gjøre for å freshe opp håret etter sommeren? Føler du også på et behov for forandring? Det er du ikke alene om!

Det kan frisør og fargeekspert Aicha Amalie Hiassoui fra Nikita fortelle.

- Etter pandemien har det vært mye lys til mørk og mørk til lyst, samt varmere toner. Folk vil ha en forandring og er litt ekstra vågale, forteller hun til KK.

Vi har tatt en prat med Hiassoui for å få vite hva vi har i vente når sommeren er på hell og høsten melder sin ankomst. Hvilke fargetrender er det som er hot? Sjekk ut hennes beste hårtips, enten du ser for deg større eller mindre forandringer!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Fargespill og dimensjon

Hissaoui kan fortelle at fargespill og dimensjonale farger vil stå i sentrum til høsten.

- Det fortsetter med balayage og andre fargeteknikker som får fram fargespill fra mørke til lyse nyanser i en sømløs overgang.

FARGETREND: Fargespill er en viktig del av høstens hårtrendbilde. Foto: Instagram @aichaamalie
FARGETREND: Fargespill er en viktig del av høstens hårtrendbilde. Foto: Instagram @aichaamalie Vis mer

- I tillegg er en ettervirkning av korona de mer naturlige fargene, mange bruker sin naturlige hårfarge eller farger som er mer naturnære med forsiktige og sømløse fargeendringer, forklarer hun.

Hissaoui forteller at det også er viktig med varme i nyansene.

- Vi ser også mange varmere blondefarger, som butterscotch og honningfargede nyanser. I tillegg har vi røde nyanser som kobber- og terracottafarger. Disse kommer også til å følge med i trendbildet utover høsten.

HØSTHÅRET: Dimmensjonale farger, varme toner og sømløse overganger er noen av nøkkelordene i høst. Foto: Instagram @aichaamalie
HØSTHÅRET: Dimmensjonale farger, varme toner og sømløse overganger er noen av nøkkelordene i høst. Foto: Instagram @aichaamalie Vis mer

Kontraster

Samtidig er det faktisk slik at rake motsetninger til det naturlige også er trendy. Hissaoui trekker frem bruken kontrastfarger og trenden rundt den såkalte e-girl-looken. Et platinablondt statement er heller ikke feil.

- Her kan man for eksempel leke seg med blondt mot en mørk farge eller pastellfarger som rosa, fersken eller oransje nyanser. Chunky highligts, altså at stripene synes, er også superhot.

PLATINA: Artisten Billie Eilish har fått mange til å ville bli platinablonde. Foto: Instagram @billieeilish
PLATINA: Artisten Billie Eilish har fått mange til å ville bli platinablonde. Foto: Instagram @billieeilish Vis mer

- Vi er jo inne i en individualistisk periode, så det å fremme seg selv og gå for det man føler representerer en selv er viktig, forklarer Hissaoui.

- Tenk på håret

Å komme frem til hva man vil ha før man setter seg i frisørstolen er jammen ikke alltid like lett. Det er lett å la seg rive med av trender - men samtidig er det typisk at redselen for å angre seg setter en stopper.

- Om man ønsker en oppfrisking og en mer forsiktig forandring, hvilken av trendene foreslår du?

- Kanskje gå for en moneypiece eller lys kontrastfarge i fronten. Det er en enkel forandring som man lett kan farge tilbake hvis man blir lei. Eller man blond kan man prøve seg på å gjøre blondfargen mer gylden.

MONEYPIECE: Moneypiece og lysning i front er en trend som blir med inn i høsten. Foto: Instagram @beyonce
MONEYPIECE: Moneypiece og lysning i front er en trend som blir med inn i høsten. Foto: Instagram @beyonce Vis mer

- Hvis man derimot er klar for en stor forandring, hvilken av trendene foreslår du?

- Gå for kobberfarger - det er så utrolig nydelig. Kler man varme farger, så kjør på!

VARME TONER: Håret skal ha varme toner til høsten. Denne blonde looken har innslag av fersken. Foto: Instagram @aichaamalie
VARME TONER: Håret skal ha varme toner til høsten. Denne blonde looken har innslag av fersken. Foto: Instagram @aichaamalie Vis mer

- Men til syvende og sist handler det om hvilket utgangspunkt man har. Jeg syns det er viktig å tenke på hårets integritet først og fremst, understreker hun.

Hissaoui anbefaler at du tenker over hva du ønsker å gjøre før du kommer - finn inspirasjonsbilder og ta med til frisøren! Der kan du ofte også få gjort en gratis fargekonsultasjon før du bestiller time.

- Jeg vil også anbefale deg å tenke langsiktig. Hvis du vet at kommer til å ønske å gå blond igjen etter to måneder, så er kanskje ikke rødt det du skal gå for.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer