Frisør

Frisørsalonger innfører «stillestol»

Gode nyheter for alle som er litt lei av småprat.

SMÅPRAT HOS FRISØREN: Føler du også deg litt forpliktet til å skravle med frisøren? Foto: Shutterstock
SMÅPRAT HOS FRISØREN: Føler du også deg litt forpliktet til å skravle med frisøren? Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Du spretter opp fra kontorstolen idet klokken slår fire, småjogger ned til bilen og kjører konsekvent fem kilometer over fartsgrensen hele veien.


Når du endelig ankommer frisørsalongen, selvfølgelig et par minutter før sent til tross for stresset, blir du tatt i mot av ei søt jente som ber deg sette deg ned i stolen og slappe helt av – og det kunne ikke passet deg bedre.

Du får noe å drikke på og et par blader å kose deg med, og kjenner at skuldrene senker seg for hver kaffeslurk, mens frisøren tar saksen fatt.

Så begynner småpratet.

Denne situasjonen er det tydelig at en del kjenner seg igjen i.

LES OGSÅ: Slik blir du fornøyd hos frisøren

KLEIN SMÅPRAT: Du vil kanskje lese et blad i fred og ro mens du stusser tuppene, men ofte har frisøren helt andre planer. Foto: Shutterstock
KLEIN SMÅPRAT: Du vil kanskje lese et blad i fred og ro mens du stusser tuppene, men ofte har frisøren helt andre planer. Foto: Shutterstock Vis mer

Salonger i utlandet innfører «stillestol»

Nå har nemlig flere frisørsalonger i utlandet innført «stillestolen». Én av dem som var først ute med konseptet var Bauhaus Salon i Wales, hvor eier Scott Miller var pådriveren.

– Mange av kundene våre setter pris på en hyggelig prat, men det er også noen som ikke vet helt hva de skal si, og det gjør opplevelsen ubehagelig for dem. Derfor ville vi gi dem et valg, sier Miller til nettstedet GoodHouseKeeping.

Så, kan vi forvente at stillestolen snart kommer til Norge? Det er vanskelig å si, mener Sølvi Bjørnevoll, som er daglig leder på Norsk Frisørskole i Bergen.

Bjørnevoll understreker likevel at hun ikke har noe i mot konseptet.

– Vi ønsker jo kundens beste, og om det er en stille og rolig time kunden ønsker, så er ikke det noe problem for oss, sier hun til KK.no.

LES OGSÅ: Derfor bør du vaske håret oftere

FRED OG RO: Dersom du vil ha en stille frisørtime, kan et godt tips være å be om lesestoff. Foto: Shutterstock
FRED OG RO: Dersom du vil ha en stille frisørtime, kan et godt tips være å be om lesestoff. Foto: Shutterstock Vis mer

Slik unngår du småprat

Agnes Gulbrandsen, som er frisør og gründer av frisørkjeden Gevir i Oslo, er noe mer skeptisk.

Hun forteller at frisørene i hennes salonger har faste tidspunkt hvor de informerer kunden om produkter og behandlinger, og at stillestolen dermed «ikke vil levere kvalitet i form av relevant informasjon som kunden betaler for».

– En dyktig frisør vet når han eller hun skal være stille. Det er ikke vanskelig å se på kundens kroppsspråk, sier Gulbrandsen.

LES OGSÅ: 3 tegn på at håret ditt trenger en klipp

Både Gulbrandsen og Bjørnevoll kommer med tips til hvordan du kan unngå småpraten – så diskré som mulig.

Sistnevnte foreslår blant annet å ta med deg en avis eller å spørre om noe å lese på, mens Gulbrandsen mener det fungerer helt fint å si at du er sliten eller å dra den klassiske hvite løgnen om hodepine.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer