Hår og volum

Frisyrene som gir fyldigere hår

Eksperten deler sine beste tips.

KLIPP DEG TIL VOLUM: I denne saken forteller frisøren deg hvilke frisyrer som gir volum, samt de mange måtene som kan tilføre fylde til håret. Foto: NTB
KLIPP DEG TIL VOLUM: I denne saken forteller frisøren deg hvilke frisyrer som gir volum, samt de mange måtene som kan tilføre fylde til håret. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Fyldig og voluminøs hår er noe vi alle ønsker å oppnå, og det finnes mange produkter som påstår å få de til. Men det har jo seg faktisk sånn at rett hårklipp er det som kan gjøre underverker.

Siv Oldervik, frisør og eier av Stas hår og bryn i Trondheim, forteller til KK at en god klipp er viktig for at håret skal se mest mulig fyldig ut.

- Det er også viktig at det ikke er for langt. Klipp det så det ser sunt ut, og klipp gjerne opp i front for å skape volum. Bak ville jeg ha hatt så helt form som mulig og heller brukt produkter til å skape volum der.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

For å løfte frisyrer lager Oldervik gjerne bølger i håret.

- Da ser håret helt fantastisk ut!

KRØLLER: Med dette trikset får du perfekte bølger i håret med krølltangen. Cecilie Krogh viser deg hvordan! Video: Cecilie Krogh Vis mer

Når håret er vått er det også greit å tenke på hvordan du føner håret. Oldervik tipser nemlig om å føne håret motsatt vei for ekstra hold og volum.

- Skal du sette det opp må du spraye godt med en teksturspray først, slik at det ikke klistrer seg til hodebunnen. Får du volum ved røttene ser det fyldig og fresh ut.

Dersom du har tynt hår kan det være en god idé å bruke volumprodukter og samtidig huske på å alltid ha bevegelse i hår som gir volum.

TIPS: Frisør Siv Oldervik tipser om to av sine favoritter om dagen. Oribes Imperial Blowout og Lanzas tørrsjampo. Ifølge henne er førstnevnte produkt helt magisk og gjør håret dobbelt så stort. Tørrsjampoen bruker hun som hårspray - et triks hun beskriver som det beste.
TIPS: Frisør Siv Oldervik tipser om to av sine favoritter om dagen. Oribes Imperial Blowout og Lanzas tørrsjampo. Ifølge henne er førstnevnte produkt helt magisk og gjør håret dobbelt så stort. Tørrsjampoen bruker hun som hårspray - et triks hun beskriver som det beste. Vis mer

Hårklippen for deg med tynt hår kan være den populære bob-en.

- Den gir en følelse av volum og kan sprayes opp i det uendelige! Her bør klippen være stram, men frisøren bør klippe slik at linja mykes litt opp og volum bygges lettere.

En superkort pixie-klipp er også noe du kan vurdere dersom du foretrekker en kort klipp.

- Det er elegant og sexy, og kan tilføres volum med styling og «rufs» og toppe det med en fresh farge!

Ifølge Oldervik kan nemlig farge skape en illusjon av tykkere hår.

- Skygge i bunnen gir en supereffekt!

PANNELUGG: Gardinlugg høres kanskje ikke stilfult ut, men denne luggen har blitt vårens mest trendy frisyre. Cecilie Krogh viser deg hvordan du lager den. Video: Cecilie Krogh Vis mer

Supertriks

Blant årets hotteste hårtrender er pannelugg! Flaks at en slik type klipp også vil hjelpe på i din (vår) reise til fyldigere hår.

- Lugg funker alltid! Den skaper et fint uttrykk og gir en følelse av volum, sier Oldervik og legger også til at dette er en populære klipp om dagen.

- Se til at frisøren klipper luggen litt brei og litt konkav; altså slik at den skrår litt ned mor begge sider.

Ifølge frisøren er det ett styling-must når det kommer til lugg:

- Tørrsjampo!

Helt til slutt deler frisøren det hun kaller et «supertriks»:

- Sett opp håret kun på toppen og krøll det som henger ned. Spray godt med texturspray. Du kan også krølle håret og dra det mot en side og feste med luseklemmer! Dra ut småhår for ekstra volum. En flette på skrå vil også skape en fin effekt. Dra ut flette slik at den blir dobbelt så bred!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer