Frisyrer Som Lager Seg Selv

Frisyrene som lages over natta

Sov med håret slik og sjekk det geniale resultatet!

SOV MED KNUTE ELLER FLETTE: Sjekk hvor flott håret kan bli lenger nede i saken! Foto: Ronja Rognmo
SOV MED KNUTE ELLER FLETTE: Sjekk hvor flott håret kan bli lenger nede i saken! Foto: Ronja Rognmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO:  Er du lei av å våkne med hår som står til alle kanter? 

Sovesveis og dårlig tid går sjelden som hånd i hanske, noe som resulterer i at mange av oss ender opp med å måtte dra på jobb og skole med det som ser ut som et krakåreir på hodet.

Heldigvis finnes det råd! Alt du trenger å gjøre er å fikse litt på håret før du legger og så ... trommevirvel ... er det klart når du våkner!

LES OGSÅ: Mister du mye hår?

Rufsete fiskebeinsflette

En frisyre som garantert vil redde deg fra sovesveisen, er ifølge Tone Trondsen, som er frisør hos Studio Alf i Hegdehaugsveien i Oslo, fiskebeinsfletten.

Denne fletten passer like godt til fest som til hverdags, og krever ikke stort mer enn noen minutter å lage - i alle fall hvis du har teknikken sånn noenlunde inne.

- Dersom du pleier å ha dårlig tid om morgenen, kan det å flette en fiskebeinsflette på tørt hår før du legger deg være løsningen. Når du våkner vil fletten være litt rufsete og «fløffy» - som er akkurat slik den skal være, sier hun.

Slik gjør du:

1. Samle håret i nakken, enten midt bak eller litt på siden, og del det i to seksjoner.
2. Ta en liten del hår fra yttersiden av den ene seksjonen, legg over seksjonen du tar den fra og sammen med den andre seksjonen. Jo mindre hår du tar, jo større effekt får du på fletta, men jo lenger tid tar det også å bli ferdig.
3. Ta så en liten del fra yttersiden av den andre seksjonen, legg over seksjone du tar den fra og sammen med den andre seksjonen.
4. Gjeta helt til du har flettet alt håret og fest med en hårstrikk.

Et godt tips: For en enda mer rufsete og tilfeldig look kan du dra og rufser litt i flettene - ikke vær redd for å ta i litt!

FISKEBEINSFLETTE: Det finnes vel ikke noe finere enn en rufsete fiskebeinsflette. Du må gjerne røske og dra litt ekstra i den for en enda mer rufsete look.  Foto: Ronja Rognmo
FISKEBEINSFLETTE: Det finnes vel ikke noe finere enn en rufsete fiskebeinsflette. Du må gjerne røske og dra litt ekstra i den for en enda mer rufsete look. Foto: Ronja Rognmo Vis mer

LES OGSÅ: Ikke bruk for mye hårolje i tørt hår

Sov deg til vakre bølger

En metode de fleste av oss med langt hår har brukt siden vi var små, er å sove med fletter i håret - dette gir ikke bare nydelige bølger, men beskytter også håret mot slitasje, forteller Linn Jøssang Helgeland, som er Daglig leder på Gevir avdeling Grünerløkka.

- Det er mer skånsomt for håret å sove med fletter. Er håret løst blir det lettere floker, da man legger seg på det og det blir dratt i gjennom natten. Legger man seg med vått hår er håret med ellastisk og det blir mer slitasje på det, sier hun.

Slik gjør du:

1. Vask håret før du legger deg.
2. Del det i to seksjoner og flett to løse fletter.
3. Legg deg og vent i spenning!

- Løsne flette når du våkner og rist håret forsiktig. For å få myke fine bølger kan du spraye håret litt fuktig med en primer eller et prukt som ikke tunger for mye. Det går også fint å bruke en saltvannspray.

Et godt tips: For ekstra effekt bør du flette håret stramt da dette gir mer markerte bølger.

BØLGER: Alle med langt hår kjenner til trikset å sove med fletter. Ikke bare er det bra for håret, men det gir også fine romantiske bølger.  Foto: Ronja Rognmo
BØLGER: Alle med langt hår kjenner til trikset å sove med fletter. Ikke bare er det bra for håret, men det gir også fine romantiske bølger. Foto: Ronja Rognmo Vis mer

LES OGSÅ: Få hår som Blake Lively

Festklar på håret i det du står opp

Det skal ikke så mye til for å få håret til å se litt mer festklart ut, selv til hverdags. Har du slett, glatt hår kan noen løse bevegelser i håret gjøre en enorm forskjell, forteller Jøssang Helgeland.

Slik gjør du:

1. Bøy deg fremover og samle alt håret opp på toppen av hode.
2. Lag en løs tutt - prøv å ha en jevn bevegelse når du surrer håret sammen.
3. Fest tutten løst med noen spenner slik at den holder seg hele natten.

SOV MED EN TUTT: Når du løsner tutten om morgene vil håret ditt ha fine løse bevegelser.  Foto: Ronja Rognmo
SOV MED EN TUTT: Når du løsner tutten om morgene vil håret ditt ha fine løse bevegelser. Foto: Ronja Rognmo Vis mer

- Når du løsner tutten vil det være fine løse bevegelser i håret ditt. Avslutt med å spraye over håret med en god hårspary. Da holder det seg fint mye lengre!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer