Hår:

Frisyrene som redder festen

Her er nødhjelpen som passer til både kort og langt hår.

Frisyrene som redder festen
Publisert

Pust dypt, og vit at med disse tipsene kan du redde nesten alt! Her er nødhjelpen som passer til både kort og langt hår.

Disse frisyrene ser langt mer avanserte ut enn de egentlig er. Selv med ti tommeltotter kan du få til disse på under fem minutter. Det beste av alt: Du trenger kun ett stylingprodukt. Tørrsjampo!

Tørrsjampoen kan redde deg ut av enhver skvis, og den er helt essensiell når håret nekter å oppføre seg. Alle disse frisyrene starter med nettopp tørrsjampo.

Lav knute

En hårknute i nakken er både lettvint og lekkert. Frisyren ser avslappet og klassisk ut, og du bestemmer selv hvor løs og tilfeldig den skal være.

1. Tuper først toppen. Dette gjør du hovedsakelig for å få volum, men også for å kamuflere et glinsende hår. Tips! Kornene fra tørrsjampoen skal absorbere fettet, men kan få håret til å se grålig ut. For å unngå det – spray først, og la den virke en liten stund – så bruker du fingrene til å riste i håret.
1. Tuper først toppen. Dette gjør du hovedsakelig for å få volum, men også for å kamuflere et glinsende hår. Tips! Kornene fra tørrsjampoen skal absorbere fettet, men kan få håret til å se grålig ut. For å unngå det – spray først, og la den virke en liten stund – så bruker du fingrene til å riste i håret. Vis mer
2. Lag en hestehale i ønsket høyde.
2. Lag en hestehale i ønsket høyde. Vis mer
3. Snurr håret rundt hestehalen, og fest med hårnåler. Pynt med en spenne eller sløyfe for å øke festfaktoren. Tips! Har du veldig fett hår, kan du skjule det ved å knyte et skjerf eller hårbånd rundt hodet. Det kan danderes så bredt eller smalt du ønsker.
3. Snurr håret rundt hestehalen, og fest med hårnåler. Pynt med en spenne eller sløyfe for å øke festfaktoren. Tips! Har du veldig fett hår, kan du skjule det ved å knyte et skjerf eller hårbånd rundt hodet. Det kan danderes så bredt eller smalt du ønsker. Vis mer

Topp med fletter

Om håret virkelig ikke vil spille på lag, og det er fett i fronten og på toppen av hodet, er dette frisyren for deg. Her spiller du på lag med teksturen og gir håret en fresh kickstart.

1. Lag først en midtskill. Flett én flette framover mot ansiktet på hver side av hårfestet. Fest flettene sammen med en gummistrikk.
1. Lag først en midtskill. Flett én flette framover mot ansiktet på hver side av hårfestet. Fest flettene sammen med en gummistrikk. Vis mer
2. Del av håret fra øre til øre, og lag en høy hestehale med håret som er på toppen av hodet.
2. Del av håret fra øre til øre, og lag en høy hestehale med håret som er på toppen av hodet. Vis mer
3. Dra flettene bakover, og snurr dem én gang, før du trær dem over hestehalen og strammer til. Voilà! Håret har fått et fullstendig nytt uttrykk, og du er klar for å møte dagen. Tips! Du kan veksle mellom å bruke en hårknute eller en hestehale og få to helt forskjellige uttrykk.
3. Dra flettene bakover, og snurr dem én gang, før du trær dem over hestehalen og strammer til. Voilà! Håret har fått et fullstendig nytt uttrykk, og du er klar for å møte dagen. Tips! Du kan veksle mellom å bruke en hårknute eller en hestehale og få to helt forskjellige uttrykk. Vis mer

Flette i håret

Jeg elsker fletter! Fletter er perfekt når manken ikke er helt nyvasket. Da sitter nemlig fletten bedre, og det er lettere å gjøre den større og mer voluminøs. Fletter kan også redde en vanskelig lugg eller uregjerlig manke.

1. Start med å lage sideskill. Del håret i tre deler, og begynn å flette utover – teknikken som kalles «nederlandsk flette».
1. Start med å lage sideskill. Del håret i tre deler, og begynn å flette utover – teknikken som kalles «nederlandsk flette». Vis mer
2. Flett inn hår underveis, og følg hodefasongen på skrå bakover. Om fletten blir litt ujevn eller rufsete, gjør det ingenting.
2. Flett inn hår underveis, og følg hodefasongen på skrå bakover. Om fletten blir litt ujevn eller rufsete, gjør det ingenting. Vis mer
3. Avslutt fletten i nakken, og fest med en hårstrikk. Her kan du dra i bredden av fletten og gjøre den større og mer rocka om du ønsker. Tips! Bruk noen hårnåler som du lurer inn i fletten. Da er du helt sikker på at den holder hele dagen – og hele kvelden.
3. Avslutt fletten i nakken, og fest med en hårstrikk. Her kan du dra i bredden av fletten og gjøre den større og mer rocka om du ønsker. Tips! Bruk noen hårnåler som du lurer inn i fletten. Da er du helt sikker på at den holder hele dagen – og hele kvelden. Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer