Sko

Frykter flate sko

Like ille for kvinner å gi opp høye hæler som for menn å gi opp jobben.

Foto: Image Source
Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En kvinnes kjærlighet til lekre høyhælte sko begynner når hun er 12 år, og varer til hun er 63. Da begynner fysikken å svikte oss og beina å bli skrøpelige, slik at vi motstridende tvinges til å senke hælhøyden. Det viser en undersøkelse utført på oppdrag av det eksklusive britiske motevarehuset Debenhams.
 • Bildespesial: Se, som de tryner!
 • Store psykologiske konsekvenser

  - Å måtte bestemme seg for å gi opp høye hæler, kan for en kvinne ha like store psykologiske konsekvenser som det har for menn å pensjonere seg, sier Debenhams talsperson Ed Watson til Daily Mail.- Det er en altfor åpenbar offentlig innrømmelse av at de blir eldre, så mange kvinner vil naturligvis utsette denne onde dagen så lenge som mulig, sier Watson.
 • Les også: Skoene vi spyr av
 • Han omtaler dagen der kvinner må slutte med høye hæler som hjerteskjærende for de det gjelder.- Det er et skritt ned for dem. De kan føle seg unge, men i praksis er de ikke så stødige på beina lenger.
 • Skoene du ikke tryner i
 • Høyden stiger raskt

  Undersøkelsen om kvinner og sko viser også at unge jenter på 12 år som regel starter med en hælhøyde på 2,5 centimeter. Høyden stiger raskt med tiden, helt opp til 13,5 centimeter når kvinnen er 23 år.Når kvinnen er rundt 35 år ser man gjerne at den gjennomsnittlige hælhøyden synker litt igjen. Det kan ha sammenheng med at dette er en alder der kvinnen har små barn, og det er upraktisk med høye hæler.
 • Vanskelig å gå i høye hæler?
 • Fra slutten av 30-årene til midten av 40-årene er hælhøyden på topp igjen. Det tror de som har utført undersøkelsen har sammenheng med at denne perioden ofte er en topp i kvinners yrkeskarriere også.

  Flatt etter 51 år

  Fra slutten av 40-årene går hælhøyden så jevnt nedover, til de gjennomsnittlige kvinneskoene blir temmelig flate ved 63-årsalder.- Undersøkelsen viser at hele livet til kvinner kan plottes ut fra høyden på hælene hun bruker. Men, uavhengig av våre funn er vi sikre på at det finnes mange eldre damer som trosser alderen og insisterer på å gå ut i livet i sine superhøye hæler, sier Ed Watson.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer