Fuskepels

Fuskepelstrenden stjernene elsker

Vesten er hottere enn noensinne. Slik styler du den!

FUSKEPELS: Det er ikke bare fuskepelsjakker som er i vinden om dagen. Også vesten er hot, og supermodell Rosie Huntington-Whiteley og The Saturdays-sangerinne Una Healy er blant stjernene som har slengt seg på trenden. Se styling- og kjøpetips lenger nede i saken! Foto: All Over Press/Produsentene
FUSKEPELS: Det er ikke bare fuskepelsjakker som er i vinden om dagen. Også vesten er hot, og supermodell Rosie Huntington-Whiteley og The Saturdays-sangerinne Una Healy er blant stjernene som har slengt seg på trenden. Se styling- og kjøpetips lenger nede i saken! Foto: All Over Press/Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det å finne kult og trendy yttertøy på vinterstid, kan være en vanskelig oppgave. For det er ikke bestandig at den digre parkasen eller michelinmann-boblisen passer like godt til dagens antrekk.

De siste årene har fuskepelsjakker blitt en gigatrend blant fashionistas verden over.

Og som KK.no tidligere har skrevet, er fuskepels minst like hot denne sesongen, og da gjerne i spenstige farger, snitt og mønstre.

LES OGSÅ: Slik styler du fuskepelsjakken

PÅ CATWALKEN: Designer Isabel Marant var blant dem som hadde fuskepelsvesten på sin catwalkvisning for høst/vinter 2011/2012.  Foto: All Over PressAll Over Press
PÅ CATWALKEN: Designer Isabel Marant var blant dem som hadde fuskepelsvesten på sin catwalkvisning for høst/vinter 2011/2012. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer

Superpopulært blant stjernene


Dersom du synes en fuskepelsjakke kanskje blir i overkant voldsomt og stort, så kan kanskje en vest være et godt alternativ (se kjøpetips lenger nede i saken).

Vesten er nemlig en av de store trendene i motebildet om dagen, noe vi blant annet så hos designere som Isabel Marant under moteukene for høsten/vinteren 2012, samt på vårlanseringen til kleskjeder som Gina Tricot.

Og det er ikke bare motehusene og kleskjedene som har slengt seg på trenden.

Også kjendiskvinner som Sarah Jessica Parker, Rosie Huntington-Whiteley, Kim Kardashian, Nicky Hilton, Madonna og Eva Longoria er svorne fans av fuskepelsvester, og bruker dem både om høsten, vinteren og våren.

LES OGSÅ: Vinterjakken du trenger nå

POPULÆRT: Kjendiskvinner som Sarah Jessica Parker (fra venstre), Una Healy, Rosie Huntington-Whiteley og Demi Lovato er svorne fans av fuskepelsvesten.  Foto: All Over Press
POPULÆRT: Kjendiskvinner som Sarah Jessica Parker (fra venstre), Una Healy, Rosie Huntington-Whiteley og Demi Lovato er svorne fans av fuskepelsvesten. Foto: All Over Press Vis mer

Dette bør du se etter

Nå skal det sies at en vest ikke vil være like varm som en jakke, men kler du deg godt under (gjerne med lag på lag, skjerf, vanter og ull innerst), vil den holde den verste vinden og kulden unna.

Og det finnes flust av lekre varianter å velge mellom – alt fra brune saueskinnsinspirerte vester, til lekre fluffy modeller i hvitt, brunt, grått, svart og vaskebjørnstil.


Er du litt ekstra vågal gjør du som supermodell og «Transformers»-skuespillerinne Rosie Huntington-Whiteley, og velger en multifarget variant, gjerne med utradisjonelle farger som rosa og rødt flettet inn.

For en mer feminin silhuett kan du gjerne velge en variant med et smalt belte i livet, eller bruke et eget belte, slik at du får markert midje.

Ellers kan du velge å kjøre den løse stilen, med en oversized strikkegenser, trange jeans og høye ankelstøvletter til.

LES OGSÅ: Nei, skinnvest er ikke harry

NØYTRALE FARGER: Kesha, Kim Kardashian, Madonna, Alessandra Ambrosio og Nicky Hilton har alle valgt en fuskepelsvest i nøytrale farger, som kan kombineres med det meste.  Foto: All Over Press
NØYTRALE FARGER: Kesha, Kim Kardashian, Madonna, Alessandra Ambrosio og Nicky Hilton har alle valgt en fuskepelsvest i nøytrale farger, som kan kombineres med det meste. Foto: All Over Press Vis mer

Slik styler du den

Som sagt er altså lag på lag viktig dersom du skal bruke vesten nå på vinterstid. Eventuelt kan du gjøre som «Sex- og singelliv»-stjerne Sarah Jessica Parker og bruke en annen jakke under.

Dersom du velger en vest i nøytrale farger kan den også kombineres med det meste – alt fra lekre chiffonbluser, mønstrede skjørt, svarte bukser til festkjoler og arbeidsantrekk.

Det kan imidlertid være greit å være litt ekstra obs på fottøyet, da fuskepels kombinert med klumpete joggesko ikke alltid er like heldig.

(saken fortsetter under bildet)
Bruk et par røffe vinterboots (for eksempel bikerstil), ankelstøvletter eller skinnstøvletter med høyt skaft til – så får du den ultimate looken.

En fuskepelsvest trenger heller ikke være rådyr, og du kan finne nokså rimelige varianter i kjedebutikker som H&M og Zara, samt nettbutikker som Nelly, Bubbleroom og La Redoute.

Husk imidlertid at en del av vestene er beregnet til innebruk – altså som en vanlig vest, så ta for all del på deg ytterjakke hvis du velger en av disse.

Se 13 gode kjøpetips nedenfor:


LES OGSÅ: 287 ting som løfter antrekket

Mer vårmote 2012

Sjekk KK.no sin store trendrapport for våren/sommeren 2012.

Vi har også fått en sniktitt på hvordan våren blir hos kleskjedene H&M, Lindex, Gina Tricot, Cubus, Vero Moda, KappAhl, Weekday, Monki, nettbutikken La Redoute og veske- og tilbehørskjedene Accessorize og Morris.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer