Vonde sko

Genialt triks for å unngå gnagsår

Skogarderoben din vil få nytt liv - for nå kan selv de vondeste penskoene få en ny sjans.

HØST + NYE SKO = GNAGSÅR: Vi er positive til teste ut et enkelt triks - som også er helt gratis, for mer behagelige sko og føtter uten gnagsår. FOTO: NTB Scanpix
HØST + NYE SKO = GNAGSÅR: Vi er positive til teste ut et enkelt triks - som også er helt gratis, for mer behagelige sko og føtter uten gnagsår. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi har vel alle opplevd følgende: festen er superkul og du er i slaget, men føttene vil hjem mange timer før deg. Noen av oss får gnagsår av pensko, nesten uansett hvordan skoen er utformet føles det som.

Verst er splitter nye stroppesandaler, som har en lei tendens til å skjære seg inn i foten - og bli der. Sko som har oppført seg på den måten, har en tendens til å bli straffet med å bli plassert innerst i skapet, men nå kan det se ut til at disse parene fortjener en ny sjanse.

For ifølge magasinet Red finnes det et triks som gjør selv de vondeste pensko - til en drøm å gå i. I hvert fall blir nyinnkjøpte sko påfallende mye mer behagelige å gå i, ifølge testpersonen. Trikset kan også brukes på sko du har gått i fra før, men som gir gnagsår.

NEDERLAG: De fleste kvinner har en eller annen gang sett seg nødt til å bytte til et mer behagelig par sko på grunn av gnagsår. FOTO: NTB Scanpix
NEDERLAG: De fleste kvinner har en eller annen gang sett seg nødt til å bytte til et mer behagelig par sko på grunn av gnagsår. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Genialt triks

Så hva er det som skal til? Jo. Det hele er så enkelt at det vil være for dumt å ikke teste det ut selv. Det er i tillegg helt gratis.

  1. Ta på deg de aller tjukkeste sokkene du har, vi snakker raggsokker - kanskje to par utenpå hverandre.
  2. Putt de sokkekledde «bolleføttene» dine i de nye skoene.
  3. Ta hårføneren din på den laveste styrken og beveg foten din så mye du klarer i de nye skoene, mens du varmer opp læret (eller kunstlæret) med hårføneren.
  4. Ikke ta hårføneren helt inntil.
  5. Ta foten ut av skoen, og bruk føneren mens du «knar» og drar i skoen i litt ulike retninger. På denne måten myker du opp deler av skoen som ellers ville ha gitt deg gnagsår fordi den er for stiv.
HÅRFØNER: Ja, du leste riktig! Hårføneren din kan hjelpe deg å unngå fremtidige gnagsår. FOTO: NTB Scanpix
HÅRFØNER: Ja, du leste riktig! Hårføneren din kan hjelpe deg å unngå fremtidige gnagsår. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Vær obs på at ekstra varm luft vil kunne tørke ut skinn og lær, så vær varsom når du føner. Prøv deg heller fram i noen sekunder, og gjenta prosessen hvis skoen ikke utvider seg.

Etter en runde med føneren, er det deretter viktig å smøre skoene inn med skokrem for å holde på fukten og spensten i skinnet.

For omfattende? Vel, hurtigtrikset for forebygging er vaselintrikset. Ved å smøre føttene – spesielt de partiene som er særlig utsatt for gnagsår – med vaselin, kan du faktisk unngå de verste plagene.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer