Gigi Hadid

Gigi Hadid (20) blir en Victoria's Secret-modell

«Jeg klarte ikke holde tårene tilbake», skriver supermodellen.

GIGI HADID (20) VICTORIA'S SECRET-MODELL: 20 år gamle Gigi Hadid delte den store nyheten med sine 7,5 millioner følgere på Instagram. Foto: SipaUSA
GIGI HADID (20) VICTORIA'S SECRET-MODELL: 20 år gamle Gigi Hadid delte den store nyheten med sine 7,5 millioner følgere på Instagram. Foto: SipaUSA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STYLEMAG.NO: Gigi Hadid (20) har gjort stor suksess som modell det siste året. Hun har gått visninger for både H&M-aktuelle Balmain og Tommy Hilfiger, og er stadig på coveret av de største magasinene i verden.

Men nå ser det ut til at Hadids største drøm har gått i oppfyllelse. 20-åringen delte nemlig et bilde av seg selv på Instagram hvor hun delte nyheten om at hun kommer til å være en av englene som skal gå ned catwalken når undertøysmerket Victoria's Secret holder sin storslåtte visning i New York i desember.

«Jeg klarte ikke holde tårene tilbake!!!! Alle som har vokst opp med meg vet at dette er en av mine største drømmer! Tusen takk @victoriassecret & @ed_razek! En av de lykkeligste øyeblikkene i livet mitt», skriver California-jenta på Instagram.

LES OGSÅ: Stjel stilen til Gigi Hadid

- Jeg ble bedt om å gå ned i vekt

KJÆRESTER: Joe Jonas (26) og Gigi Hadid (20) har vært et par en liten stund nå. Foto: Zuma Press
KJÆRESTER: Joe Jonas (26) og Gigi Hadid (20) har vært et par en liten stund nå. Foto: Zuma Press Vis mer

Hadid har avslørt at hun ved flere anledninger har fått høre at hun må gå ned i vekt.

19-åringen har lenge holdt aktivt på med volleyball, og kvalifiserte seg til og med til USAs juniorlandslag.

- Jeg hadde store muskler og spiste som en mann. Når jeg først begynte å besøke forskjellige byråer i New York, fikk jeg ofte beskjed om at jeg måtte gå mye ned i vekt, har Hadid uttalt i et intervju med Daily Mail Australia.

Hadid forteller at hun ble sett på som den type modell som aldri kom til å gjøre noe «high fashion», altså catwalkshow. Likevel nektet hun å gi seg, og sikret seg til slutt en kontrakt med selveste IMG Models.

- Med en gang du begynner å omfavne det du har, så er det det du begynner å bli kjent for.

- Plutselig begynte jeg å få nettopp slike jobber og det var akkurat som om folk tenkte «Jasså, vi kan bruke jenter med litt lår og rumpe i en Tom Ford-kampanje også. Kult». Jeg har alltid ønsket å være en sunn rollemodell, og kommer ikke til å gå bort i fra det.

LES OGSÅ: Vil ha formfulle kvinner i Victoria's Secret

GIGI HADID - EN AV DE NYE SUPERMODELLENE: 20 år gamle Gigi Hadid under visningen til Tommy Hilfiger på New York Fashion Week. Modellen er slank, men har likevel former. Foto: Scanpix
GIGI HADID - EN AV DE NYE SUPERMODELLENE: 20 år gamle Gigi Hadid under visningen til Tommy Hilfiger på New York Fashion Week. Modellen er slank, men har likevel former. Foto: Scanpix Vis mer

For snevert bilde av hva som er vakkert

Ifølge Marianne Hatle, lege ved Spiseforstyrrelsesklinikken og spesialist i psykiatri, er det fortsatt for mange usunt tynne jenter i moteindustrien, og hun påpeker at flere klessmerker bruker modeller som har en BMI som er uforenlig med god helse for de fleste.

Hun nevner blant annet det verdenskjente undertøysmerket Victoria's Secret.

Eksperten mener det beste er om klesprodusenter og motehus kan bli flinkere til å bruke modeller som har en variert kroppstype, slik at vi ikke låser oss fast til en slags «idealkropp». 

- Det kan ha en positiv effekt i forhold til selvbildet, kroppsbildet og spiseforstyrrelser at de bruker jenter med mer varierte kroppsfasonger, har Hatle tidligere sagt til KK.no

Tone Skårdal Tobiasson, som er med i styret for Nordic Fashion Association og redaktør av Nicefashion.org, er enig i dette.

- Om bildet av skjønnhet utvides gjennom at flere kroppsformer blir «lov» å vise i motebildet og på catwalken, så vil det antagelig bedre den mentale sunnheten hos lett påvirkelige, unge jenter, som sliter med eget kroppsbilde og uttalte krav, har Tobiasson tidligere uttalt seg til KK.no.

- Det vil jo også vise bedre hvordan en med en forholdsvis normal vekt vil kle klærne. Og dette vil gi et mer realistisk bilde for potensielle kjøpere, sier Skårdal Tobiasson.

Se det fjorårets Victoria's Secret show her

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer