Gina Tricot Anine Bing:

Gina Tricot lanserer sitt første designsamarbeid

Se kolleksjonen til den svensk-danske designeren Anine Bing.

NY SAMARBEIDSKOLLEKSJON: Designeren Anine Bing har laget en kolleksjon for Gina Tricot og vært modell i kampanjen deres. FOTO: Gina Tricot
NY SAMARBEIDSKOLLEKSJON: Designeren Anine Bing har laget en kolleksjon for Gina Tricot og vært modell i kampanjen deres. FOTO: Gina Tricot Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At kjedebutikker lager samarbeidskolleksjoner med større designere er ingen nyhet, men nå har Gina Tricot kastet seg på og lanserer i disse dager sitt aller første designsamarbeid.

14. april kommer kolleksjonen den LA-baserte designeren Anine Bing (35) har designet for kjedebutikken. I løpet av sitt 35 år lange liv har designeren jobbet som modell og blogger, men i 2012 startet altså designeventyret som nå har ført til butikker i noen av verdens største byer.

LES OGSÅ: Ankelstøvletter? Nei, nå er det cowboyboots som gjelder!

Anine Bing i klær fra samarbeidskolleksjonen sin med Gina Tricot. FOTO: Produsenten
Anine Bing i klær fra samarbeidskolleksjonen sin med Gina Tricot. FOTO: Produsenten Vis mer

Kjendiser som Alicia Vikander (29), Heidi Klum (44) og Alessandra Ambrosio (36) har brukt designet til den skandinaviske designeren, så nå gjenstår det bare å se hvordan samarbeidskolleksjonen vil bli tatt imot blant Hollywoods mange stjerner.

I en pressemelding forteller Bing at kolleksjonen er inspirert av «LA-viben og musikkulturen der». Som i hennes egne kolleksjoner vil se en del avslappede baseplagg. Samtidig har hun også inkludert elementer som gjør litt mer ut av seg. Se kolleksjonen til Bing og Gina Tricot her:

Priser varierer fra kr 199 - kr 2499

Populært med samarbeid

Som sagt er det flere kjedebutikker som har sett hvor stor interesse det er rundt slike samarbeid. I flere år har populære H&M laget kolleksjoner i samarbeid med noen av verdens største (og dyreste) designere.

Kolleksjonen de hadde sammen med franske Balmain er kanskje blant de vi husker best. Køene utenfor butikkene var mange, mange meter lange, og klærne ble revet vekk på et blunk.

Det er ikke alle som har råd til designer Olivier Rousteings (32) Balmain-kjoler. Ikke så rart når en kjole fort kan koste 30 000 kroner. Samarbeidet deres med den svenske kjedebutikken ble derfor en flott måte for jenter over hele verden å skaffe seg et plagg laget av designeren som lager klær for stjerner som Kim Kardashian (37).

Psst: Så du Skam-stjernen i den siste samarbeidskolleksjonen til H&M?

Designer Olivier Rousteing (i midten) viser frem samarbeidskolleksjonen sin med H&M. Her er Jourdan Dunn (t.v.) og Kendall Jenner (t.h.) i designet. FOTO: Scanpix
Designer Olivier Rousteing (i midten) viser frem samarbeidskolleksjonen sin med H&M. Her er Jourdan Dunn (t.v.) og Kendall Jenner (t.h.) i designet. FOTO: Scanpix Vis mer

Men det er ikke bare i motebransjen slike samarbeid har oppstått. Nylig kom kolleksjonen Ypperlig fra Ikea og Hay i butikk. Hay fikk også muligheten til å redesigne den blå bæreposen til Ikea - en pose det har stormet rundt det siste året.

Det franske motehuset Balenciaga lanserte nemlig en ny bag som ser identisk ut til den store blå fra Ikea. Du vet, den som koster 5 kroner og ligger ved kassa? Ja, den ja. Balenciaga har som de fleste andre motehus ganske så stive priser, og det er intet unntak med denne veskenyheten.

Den blå bag-en har nemlig en prislapp på nærmere 20 000 norske kroner! Nyheten har spredt seg som ill i tørt gress og har blitt omtalt av medier over hele verden over. Se mer her.

I ettertid ble det litt av en trend å lage produkter med den blå posen. Sangeren Zara Larsson ble blant annet sett med det populære smykket choker - selvfølgelig laget av den blå bag-en. Se flere bilder her.

LES OGSÅ: Se motehusets samarbeid med Disney!

Et innlegg delt av POPBEE (@popbee)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer