Gina Tricot

Gina Tricot og House of Dagmar slår et slag for kvinnedagen

Selger armbånd og skjerf og alle inntektene går til «UN Women» og «Voice 4 Girls».

KVINNEDAGEN: Gina Tricot lanserer et armbånd som er designet for FNs kvinneorganisasjon UN Women, og støtter arbeidet for en likestilt verden fri for vold og diskriminering av kvinner og jenter. Foto: Abaca
KVINNEDAGEN: Gina Tricot lanserer et armbånd som er designet for FNs kvinneorganisasjon UN Women, og støtter arbeidet for en likestilt verden fri for vold og diskriminering av kvinner og jenter. Foto: Abaca Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med den internasjonale kvinnedagen 8. mars lanserer kjedebutikken Gina Tricot armbåndet «Onebracelet». Armbåndet er designet for FNs kvinneorganisasjon «UN Women», og støtter arbeidet for en likestilt verden fri for vold og diskriminering av kvinner og jenter. 

LES OGSÅ: Feminisme handler jo om å jobbe for like rettigheter for både kvinner og menn, ikke bare kvinner, sier nestleder i Norsk Kvinnesaksforening

Onebracelet ble lansert i samarbeid med UN Womens nasjonalkomité i Sverige høsten 2015 og er nå i salg i flere land i Europa. Et armbånd koster 99 kroner og Gina Tricot gir alle inntektene fra salget av Onebracelet til UN Womens arbeid i verden.

- Ved å selge Onebracelet viser selskapet at de tar stilling for kvinners og jenters rettigheter - likestillingen er en menneskerett, sier Maria Andersson, prosjektleder for Onebracelet.

LES OGSÅ: Emma Watson: - Kritikerne sa at jeg ikke kunne være feminist og ha pupper. Det viser igjen bare hvor mange misforståelser det er rundt hva feminisme er

Armbåndet koster 99 kroner og alle inntektene går til UN Women. Foto: Gina Tricot
Armbåndet koster 99 kroner og alle inntektene går til UN Women. Foto: Gina Tricot Vis mer

House of Dagmar gir alle inntektene til «Voice 4 Girls»

I stedet for å kun feire 8. mars som den internasjonale kvinnedagen, har det svenske merket House of Dagmar bestemt seg for å rette oppmerksomheten mot en «International Women's Week». De kommer blant annet til å samarbeide med kvinnerettighetsforkjemperen Yomi Abiola. Yomi var den første afrikanske modellen som jobbet for makeupmerket Maybelline, og jobber i dag for kvinners rettigheter og likestilling.

Hun grunnla «Stand Up Fashion» (STUFF), en global plattform som jobber med samfunnsansvar innen motebransjen. I dag jobber hun blant annet som skribent for italienske Vogue og holder seminarer over hele verden om likestilling – hun har blant annet holdt taler på Harvard, MIT, Yale og Columbia University. 

Samtidig kjører House of Dagmar en kampanje hvor alle inntekter fra salg av «Lykke»-skjerf går til kvinnerettighetsorganisasjonen «Voice 4 Girls». Voice 4 Girls sprer kunnskap og skaper en sikrere fremtid for unge jenter i India som sitter fast i fattigdom og sosiale ulikheter.

Gina Tricot og House of Dagmar slår et slag for kvinnedagen

Louis Vuitton teamer seg opp med UNICEF

Nesten 250 millioner barn lever i land rammet av konflikt og flere millioner er utsatt for risikoer fra naturkatastrofer og epidemier. 12. januar lanserte det franske motehuset Louis Vuitton sin første #makeapromise-dag. I løpet av denne dagen skal 12.000 ansatte fra Louis Vuitton fungere som talsmenn for samarbeidet deres med UNICEF.

I tillegg har det populære merket laget to smykker som har fått navnet «Silver Lockit». Et kjede og et armbånd er utviklet spesielt for UNICEF-samarbeidet og har en prislapp på 5500 kroner og 4500 kroner. For hvert smykke som blir solgt, går 200 dollar (cirka 1700 norske kroner) til UNICEF. 

Og selv om det er en litt for stor sum å betale for mange, har samarbeidet siden januar 2016 fått inn 2,5 millioner dollar (cirka 22 millioner norske kroner). Pengene har blitt brukt til å gi barn livreddende, humanitær støtte i Syria og Nigeria. Pengene har også bidratt til at 4,5 millioner barn og deres familier i Syria har fått tilgang til vann. 

LES OGSÅ: Bli ny: Stylisten fant frem saksen og ga Unni en helt ny look!

LOUIS VUITTON OG UNICEF: Samarbeidet mellom de to har gjort at 4,5 millioner barn og deres familier i Syria har fått tilgang til vann. Foto: Louis Vuitton
LOUIS VUITTON OG UNICEF: Samarbeidet mellom de to har gjort at 4,5 millioner barn og deres familier i Syria har fått tilgang til vann. Foto: Louis Vuitton Vis mer

Designeren bak Line Of Oslo donerer klær for millioner til UngNorge

Men det finnes også andre måter man kan bidra på! For 3-4 år siden begynte Line Varner bak klesmerket Line Of Oslo å gi fra seg alt som var igjen av klær etter både vår, sommer, høst og vinter til den frivillige organisasjonen UngNorge. En organisasjon som arbeider for og med barnevernsbarn.

- Flere tror at alle i Norge har det bra, men det er faktisk mange som lever på fattiggrensa i Oslo og resten av landet. Så heldige som vi og våre barn er, var vi alle enige om å bidra, så dette er en hjertesak for Line Of Oslo.

LES OGSÅ: Nå kan du gi et par sko til et barn i nød

LINE VARNER: Designeren bidrar med klær til UngNorge flere ganger iløpet av ett år Foto:   Privat
LINE VARNER: Designeren bidrar med klær til UngNorge flere ganger iløpet av ett år Foto: Privat Vis mer

På Bekkelaget har UngNorge en shop hvor barn og ungdom fra vår målgruppe kan komme å plukke blant nytt tøy hver 6. uke. Eivin Sundal, daglig leder i UngNorge, sier til KK.no at Line Varner har donert tøy for flere millioner via UngNorge til barn i Norge og asylsøkere som kom fra Syria. Hun har selv stilt opp og pakket tøy som ble sendt ut over hele landet. 
- All ære til Eivin! Han har det største hjertet i hele verden. Han gjør dette fordi han vil hjelpe. Han burde få mange priser, han, sier Varner.

Mannen til Line, Petter Varner, har også bidratt mye til UngNorge, og hun forteller til KK.no at dette er noe de kommer til å fortsette med fremover.

- Petter og jeg kommer til å ha dette som en hjertesak. Han har muligheter på et helt annet nivå, og jeg gjør det jeg kan også. Hvis alle bidrar litt, blir også verden litt bedre. 

Tidligere i år mottok Line Varner en pris for bidragene og jobben hun har gjort. Du kan lese fullt intervju med designeren her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer