Gina Tricot

Gina Tricot og House of Dagmar slår et slag for kvinnedagen

Selger armbånd og skjerf og alle inntektene går til «UN Women» og «Voice 4 Girls».

KVINNEDAGEN: Gina Tricot lanserer et armbånd som er designet for FNs kvinneorganisasjon UN Women, og støtter arbeidet for en likestilt verden fri for vold og diskriminering av kvinner og jenter. Foto: Abaca
KVINNEDAGEN: Gina Tricot lanserer et armbånd som er designet for FNs kvinneorganisasjon UN Women, og støtter arbeidet for en likestilt verden fri for vold og diskriminering av kvinner og jenter. Foto: Abaca Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med den internasjonale kvinnedagen 8. mars lanserer kjedebutikken Gina Tricot armbåndet «Onebracelet». Armbåndet er designet for FNs kvinneorganisasjon «UN Women», og støtter arbeidet for en likestilt verden fri for vold og diskriminering av kvinner og jenter. 

LES OGSÅ: Feminisme handler jo om å jobbe for like rettigheter for både kvinner og menn, ikke bare kvinner, sier nestleder i Norsk Kvinnesaksforening

Onebracelet ble lansert i samarbeid med UN Womens nasjonalkomité i Sverige høsten 2015 og er nå i salg i flere land i Europa. Et armbånd koster 99 kroner og Gina Tricot gir alle inntektene fra salget av Onebracelet til UN Womens arbeid i verden.

- Ved å selge Onebracelet viser selskapet at de tar stilling for kvinners og jenters rettigheter - likestillingen er en menneskerett, sier Maria Andersson, prosjektleder for Onebracelet.

LES OGSÅ: Emma Watson: - Kritikerne sa at jeg ikke kunne være feminist og ha pupper. Det viser igjen bare hvor mange misforståelser det er rundt hva feminisme er

House of Dagmar gir alle inntektene til «Voice 4 Girls»

I stedet for å kun feire 8. mars som den internasjonale kvinnedagen, har det svenske merket House of Dagmar bestemt seg for å rette oppmerksomheten mot en «International Women's Week». De kommer blant annet til å samarbeide med kvinnerettighetsforkjemperen Yomi Abiola. Yomi var den første afrikanske modellen som jobbet for makeupmerket Maybelline, og jobber i dag for kvinners rettigheter og likestilling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer