UTE MED NY MUSIKKVIDEO: Jennifer Lopez og hennes rap-venninne Iggy Azalea rister, shaker og popper i J-Los nye video "Booty". Se klippet lenger ned i saken. Foto: Youtube.com/Island Records
UTE MED NY MUSIKKVIDEO: Jennifer Lopez og hennes rap-venninne Iggy Azalea rister, shaker og popper i J-Los nye video "Booty". Se klippet lenger ned i saken. Foto: Youtube.com/Island Records Vis mer

Mote

Gjett hva J-Lo (45) gjør nå

Har kastet seg på rumpetrenden!

Er du en ivrig deltager på dansegulvet? Det er mange måter å danse på. Du kan vugge sakte fram og tilbake, ta noen charleston-steps eller prøve deg på en moonwalk. 

Å twiste litt er også gøy, men vil du virkelig gi alt er twerking og booty tingen. Dansen går ut på å riste på rumpa så fort du bare kan, eller poppe, som det også heter. For nå er det rumper som gjelder, og trenden har tatt helt av blant stjernene.

En som har kastet seg på, er Jennifer Lopez. I sin siste musikkvideo til den nye låta «Booty», som er fra hennes åttende studioalbum A.K.A, popper og rister og shaker 45-åringen sammen med sin rap-venninne Iggy Azalea.

Se teaseren til musikkvideoen her:

Trendy å vise rumpa

Og J-Lo gjør som så mange andre, for å vise fram rumpa har blitt en stor trend i det siste. Jo mer frodig og formfull du er, jo bedre, dessuten. Vi skal elske stussen vår, og kle den fram i trange klær.

En som kan kunsten er Kanye Wests kone Kim Kardashian. Uansett om hun går i en kjole, shorts eller bukse, så er det trangt og tett med fokus på rumpa. Hun har til og med vunnet priser for den, og for å få den til å se større ut, bruker hun sågar egne innlegg.

Også rapper Nicki Minaj gjør det stort med stussen for tiden, med rumperiste-låta «Anaconda», som topper hitlister verden over. Se musikkvideoen her!

FLOTTE FORMER: Kim kler seg alltid etter fasongen sin, og er spesielt kjent for å fremheve den smale midjen og den formfulle bakdelen sin.  Foto: All Over Press
FLOTTE FORMER: Kim kler seg alltid etter fasongen sin, og er spesielt kjent for å fremheve den smale midjen og den formfulle bakdelen sin. Foto: All Over Press Vis mer

For stort er bra, og stadig flere kjendiser sier de skulle ønske de hadde en større rumpe. Designer og tidligere Spice Girl, Victoria Beckham, har blant annet innrømmet at hun synes sin er litt for liten.

Rumpa skal synes, og Sir Mix-A-Lot er ikke alene når han synger I like big butts i låta «Baby got back». Det er faktisk blitt ganske vanlig at kvinner ønsker å forstørre den, også.

Blant stjernerumpene som inspirerer, er Beyonce, Jennifer Lopez og skuespiller Kate Middleton.

Derfor elsker vi dem

FLOTT Å VISE FRAM FORMENE SINE: Både Jennifer Lopez og Beyonce er kjent for sine flotte rumper. Foto: All Over Press
FLOTT Å VISE FRAM FORMENE SINE: Både Jennifer Lopez og Beyonce er kjent for sine flotte rumper. Foto: All Over Press Vis mer

Men hva er greia med rumper, egentlig? Hvorfor stjal for eksempel rumpa til Pippa oppmerksomheten fra bruden Kate?

Vel, i det anerkjente amerikanske tidsskriftet Psychology Today skriver erkjennelsesfilosofen Jeremy Sherman en artikkel med tittelen «Hva er det med oss og rumper?»

- Mange av oss er besatt av rumper, og mang en psykolog har hatt det moro med å undre seg over hvorfor vi er så opptatt av dem, skriver han.

Og evolusjonsbiologer sammenligner vår egen rumpefasinasjon med apenes kurtise, og mener vi måler den med blikket for å vurdere reproduksjonsevnen hos det motsatte kjønn.

Ifølge Freud handler det på sin side om at vi aldri vokser ut av den anale fasen, der rumpa så klart er ganske sentral.

Vær glad i rumpa di

PIPPAS FLOTTE RUMPE FIKK MYE OPPMERKSOMHET: Ja, at vi er opptatt av rumper, var alt oppstyret rundt Pippa et godt eksempel på. Foto: All Over Press
PIPPAS FLOTTE RUMPE FIKK MYE OPPMERKSOMHET: Ja, at vi er opptatt av rumper, var alt oppstyret rundt Pippa et godt eksempel på. Foto: All Over Press Vis mer

Vi har alle ulike størrelser på rumpa, og du skal være glad i den, uansett om den er stor eller liten. Men har du litt ekstra å strutte med, kan du glede deg over at det faktisk er bra for helsen din.

Forskere ved Oxford universitet har nemlig funnet ut at fettlagring på rumpa heller enn på magen senker nivåene av det dårlige kolesterolet i kroppen - og det øker mengden av det gode kolesterolet.

Studien, som ble gjennomført i 2012 og publisert i tidsskriftet International Journal of Obesity, viste også at fettlagring på rumpa kan bidra til å senke risikoen for diabetes.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: