Ansiktsrens

Gjør du dette når du renser huden?

Trikset hudpleierne sverger til for strålende vakker hud.

DOBBELT OPP: Det er ekstra viktig å dobbeltrense huden om kvelden, når du har sminke å fjerne. Den første rensen fjerner nemlig rens og smuss, mens den andre rensen faktisk renser huden din. Foto: (c) SELF IMAGES/Photononstop/Corbis/All Over Press
DOBBELT OPP: Det er ekstra viktig å dobbeltrense huden om kvelden, når du har sminke å fjerne. Den første rensen fjerner nemlig rens og smuss, mens den andre rensen faktisk renser huden din. Foto: (c) SELF IMAGES/Photononstop/Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet alle at noe av det verste vi kan gjøre mot huden vår, bortsett fra å utsette den for for mye sol uten å beskytte den med SPF, er å hoppe over rensingen. 

Å legge seg med sminke kan bidra til å tette igjen porene, noe som igjen kan gi deg kviseutbrudd og kranglete hud. Selv etter en lang dag og en sen kveld ute på byen, bør du bruke to minutter til å fjerne alle sminken og rense huden. 

LES OGSÅ: Renser du ansiktet i riktig rekkefølge?

Trikset ekspertene sverger til

Om du vet at dette er noe du slurver med, kan du med fordel legge en pakke renseservietter på nattbordet.

Selv om renseservietter ikke bør brukes daglig, er det absolutt bedre enn ingenting, så kost på deg en kjapp rens med disse serviettene selv om festen ble ekstremt god og langvarig!

For å få huden ordentlig ren og klargjøre den til produktene som gir pleie, som serum, fuktighetskrem og øyekrem, er hudpleierne imidlertid enige om trikset som virkelig gjør susen: dobbeltrensing!

LES OGSÅ: Rens huden to ganger

RENS: Rens er noe av det viktigste du gjør når det kommer til hudpleie. Husk at huden bør rensen både morgen og kveld! Foto: (c) SELF IMAGES/Photononstop/Corbis/All Over Press
RENS: Rens er noe av det viktigste du gjør når det kommer til hudpleie. Husk at huden bør rensen både morgen og kveld! Foto: (c) SELF IMAGES/Photononstop/Corbis/All Over Press Vis mer

Hva er dobbeltrensing?

Det betyr rett og slett at du renser huden to ganger. Den første rensen er for å fjerne sminke og smuss fra hudoverflaten, og den andre renser dypere ned i hudens porer. 

– Man bør rense huden to ganger for å få bort all sminke og smuss, sier Grethe Marie Grimen, kurs- og produktansvarlig hos Beautyproducts.no. 

– Dette er spesielt viktig ved bruk av mye makeup eller dersom man har en fet hudtype eller anlegg for urenheter, sier Kjersti Johansen, nordisk fagsjef hos Dermagruppen. 

Hun sier at de anbefaler dobbeltrensing om kvelden, altså når du har sminke som skal fjernes, men at det holder med enkeltrens om morgenen. 

LES OGSÅ: Yngre kvinner må bli flinkere til å rense huden

– Kan bruke samme rens

Selv om du skal rense huden to ganger rett etter hverandre, er det ikke alltid nødvendig med to ulike renseprodukter.

– Du kan bruke det samme renseproduktet, men det er vanlig å ha et eget produkt til å rense bort øye- og leppesminke, sier Grimen. 

Hun forklarer at rene sminkefjerningsprodukter ofte inneholder oljer, siden de er veldig effektive til å fjerne denne typen sminke.

– Til resten av ansiktet bruker du en rens som er tilpasset din hudtype og renser to ganger med denne, sier Grimen. 

Ofte får du nemlig ikke med deg all sminken ved første rens. I tillegg får rensen lettere bort overflødig olje og smuss fra huden og porene på andre runde.

LES OGSÅ: – Rens huden din to ganger

STØRRE EFFEKT: For å få større effekt av serumer og kremer, gjelder det å rense huden godt først. En dobbelrens av huden sørger for at den er klar til å ta imot produktene du påfører etter rensen.  Foto: Alliance - Fotolia
STØRRE EFFEKT: For å få større effekt av serumer og kremer, gjelder det å rense huden godt først. En dobbelrens av huden sørger for at den er klar til å ta imot produktene du påfører etter rensen. Foto: Alliance - Fotolia Vis mer

Dobbeltrens-systemer

Johnsen sier at antallet produkter er litt avhengig av renseproduktet. Mens noen er best til å fjerne sminke og noen er best til å rense huden, er det også noen som fint kan brukes til begge deler. 

– Bruker man oljebasert makeup, kan det være riktig å bruke en rens som fjerner dette godt først for deretter å bruke en rens som virker dypere i huden.

Ann-Kristin Stokke, fagansvarlig hos Skintific, anbefaler faktisk en oljebasert rens først – uansett hvilken hudtype du har:

LES OGSÅ: Renser du ansiktet godt nok?

– Som en førsterens for alle hudtyper bør en pre-renseolje benyttes for å fjerne oljebaserte avfallsstoffer, før du benytter ditt tilpassede renseprodukt i rens nummer to, forklarer Stokke.

En rekke merker har egne systemer med to renseprodukter som jobber sammen. Sensai har for eksempel en oljebasert rens som tar sminken og en kremsåpe som brukes etterpå.

Også Dermalogica har en oljebasert såkalt pre-rens som skal brukes først og etterfølges av et renseprodukt tilpasset din hudtype.  

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer