Salg

Gjør tidenes salgskupp!

Skaff deg feriegarderoben til halv pris eller billigere, men ikke kjøp noe du kommer til å angre på. Her er huskelappen du trenger.

VÆR EN SMARTING PÅ SALG: Det er lett å la seg rive med, men tenk deg godt om før du kjøper noe. Sjekk ut tipsene våre lenger ned i saken. Foto: H&M
VÆR EN SMARTING PÅ SALG: Det er lett å la seg rive med, men tenk deg godt om før du kjøper noe. Sjekk ut tipsene våre lenger ned i saken. Foto: H&M Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Sommerferien har knapt begynt, men allerede vil butikkene selge deg sommerklær til en brøkdel av prisen. Og på nettet får du designervesker og deilige sandaler til halv pris.

Muligheten for å skaffe seg en feriedrømmegarderobe er derfor overhengende stor.

KK.no har jaktet på salgsvarer - se hva vi fant lenger ned i saken.

Tenk klassisk

Men før du investerer alle feriepengene dine, bør du stille deg selv følgende spørsmål. Hadde du kjøpt plagget dersom det ikke hadde vært på salg?

For selv om det er lett å bli blendet av gode tilbud, er det smart å holde tunga rett i munnen. Vil du virkelig ha den knæsj rosa olabuksen, eller de skrå kattesolbrillene?

Og jo da, buksedressene ser smashing ut på damene i «Charlie's Angels», men de passer kanskje ikke like bra på deg?

Det kan være smart å styre unna veldig trendy snitt og farger. Noe du aldri ville vurdert å ha i skapet for noen måneder siden, er sjelden et godt kjøp, selv om det er salg. Da er det lurere å gå for klær som varer, og som du kanskje kan bruke til høsten også.

Å legge inn noen ekstra kroner i kvalitetsklær du vanligvis ikke ville hatt råd til, er heller ikke dumt. Tenk sko, vesker, jakker, smykker og jeans!

Sommertrender som holder seg:

 • Olajakker
 • Slengbukser i 70-tallsstil
 • Dressbukser med høyt liv
 • Klassiske dressjakker
 • Herreinspirerte snøresko
 • Chinos
 • Etniskmønstrede hippiekjoler eller fotside blomsterkjoler
 • Skinnjakker
 • Farger som rustrødt, sennep, hvitt, blått og rosa
 • Trenchcoaten
 • Plissèskjørt
 • Ballerinasko
 • Shorts
 • Etnisk inspirerte prints, ruter og dyriske mønstre
 • Ponchoer
 • 70-tallsinspirerte vesker
 • Store ringer

 • KK.NOS SALGSFAVORITTER:


  Her leter du

  Hvis du drømmer om å gjøre et designerkupp, bør du sjekke ut nettbutikkene MyTheresa.com og Net-a-porter. Her er det avslag på 30 til 70 prosent på vesker, klær og sko.

  Net-a-porters søsterside The Outnet finner du klær, sko og tilbehør fra en rekke designere som Christian Louboutin, Alberta Ferretti, Chloe, Oscar de la Renta, Diane von Furstenberg og Anna Sui fra 40 til 80 prosent avslag. Her er det for øyeblikket stort utvalg innen badetøy, dessuten.

  Vil du bli jevnlig oppdatert om nye varer som kommer inn, kan du dessuten abonnere på et nyhetsbrev. Sikkert lurt da det kan bli kriging om de kuleste tingene.

  Ellers er salget i full gang hos Ellos, H&M, Fashionmixology, Nelly, La Redoute og Lille Vinkel Sko.

  I de fleste kjedebutikkene og de store varemagasinene er det også fullt mulig å gjøre et godt kjøp. Sett deg opp på butikkenes mailinglister eller sms-tjenester, og bli informert om tilbud og invitasjoner til førsalg.

  Huskelisten du trenger

  Det er som sagt lett å la seg rive med når salgsplakatene lokker deg til seg. KK.no har tidligere gitt deg denne listen som du kan ha med i veska på salgsrunden:

  1. Forbered deg! Tenk over hva du trenger, og hva som vil utfylle garderoben din slik den ser ut i dag.

  2. Ikke kjøp trender som er på vei ut.

  3. Ikke kjøp plagg i feil størrelse bare fordi det kun er én igjen, og prisen er satt kraftig ned. Sannsynligheten for at du kommer deg til skredderen for å gjøre om plaggert så det sitter som støpt er, vel ... forsvinnende liten.

  4. Ikke se deg blind på prisen. Ting blir ikke finere bare fordi de er billige!

  5. Basisplagg er alltid det tryggeste å kjøpe når du går på salg. Velger du jakker, sko og vesker med klassiske snitt og farger, kan du bruke dem år etter år.

  6. Tenk ekte vare! Hold deg som hovedsak unna syntetiske stoffer som akryl og polyester, og gå etter naturmaterialer som bomull, kasjmir og lin. Plagg i disse stoffene holder seg pene lenger.

  7. Husk alltid å prøve det du vil kjøpe. Det hjelper ikke om plagget er aldri så billig, hvis det ikke passer.

  8. Kjøp bare det du er helt sikker på. Ubrukte «salgskupp» tar like stor plass i skapet som alt annet!
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer