Sko

- Grått er er det nye svart

Ifølge eksperten kan du like gjerne investere i et par allerede nå.

GÅ FOR GRÅTT: Ifølge eksperten er grått en av de hotteste fargene du kan ha på føttene denne våren og sommeren. Foto: Tone Ruud Engen
GÅ FOR GRÅTT: Ifølge eksperten er grått en av de hotteste fargene du kan ha på føttene denne våren og sommeren. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du har en skikkelig kleskrise, er den «lille sorte» alltid en sikker vinner.

Også når det kommer til skotøyet, er sort et sikkert valg.

Det ser imidlertid ut til at det ikke bare er sort som kommer til å regjere denne sesongen - nå er det nemlig grått som gjelder.

Og trenden kommer til å fortsette, så du kan like gjerne skaffe deg et par med en gang.

LES OGSÅ: Blir dette høstens trend-sko?

Gjør plass til grått på skohylla

- Grått er helt klart det nye store denne sesongen - både når det gjelder pumps, loafers og støvletter, sier Elisabeth Moe, markedsansvarlig i Bianco.

Hun forklarer at de kommer i en rekke forskjellige nyanser - alt fra kaldere nyanser av lysegrått, til varmere farger. Og det er ingen grunn til å vente med å kjøpe deg noen grå sko. Trenden kommer nok ikke til å ta slutt med det første.

GRÅTT: Elisabeth Moe, markedsansvarlig i Bianco kan fortelle at grått kommer til å bli stort denne sesongen. (Sko: øverst fra venstre: Kr 400 - Aldo, Kr 999 - Bianco, Kr 1099 - Bianco, Kr 467 Asos. Foto: Tone Ruud Engen/Produsenten
GRÅTT: Elisabeth Moe, markedsansvarlig i Bianco kan fortelle at grått kommer til å bli stort denne sesongen. (Sko: øverst fra venstre: Kr 400 - Aldo, Kr 999 - Bianco, Kr 1099 - Bianco, Kr 467 Asos. Foto: Tone Ruud Engen/Produsenten Vis mer

- Det kommer til å være like stort til høsten, sier Moe.

Ettersom grått er omtrent like anvendelig som sort, er mulighetene uendelig også her. Bruk et par grå støvletter til jeans, et par grå pumps til den pudderrosa sommerkjolen eller et par grå loafers til et par sorte, ankellange bukser.

En kombinasjon som garantert vil bli en hit er grått og gult.

La deg for eksempel inspirere av skuespiller Diane Kruger som så slående vakker ut i en grå og sitrongul kjole signert Prada, på Critics’ Choice Movie Awards for noen år siden.

LES OGSÅ: Sjekk hva klærne dine har blitt

Andre store farger denne sesongen

Grått er imidlertid ikke den eneste fargen som blir stort på føttene for våren og sommeren.

Du kommer nok også til å se mye av nude, hvitt, korall og blått. 

- Nude gir et feminint og luksuriøst utrykk. Blått er også et must denne sesongen og gir et friskt pust, samtidig som den er sporty. I tillegg er korall en stor farge, og selve symbolet på sommer. Den er frisk og lett og gjør seg godt til brun sommerhud, sier Moe.

Korall er også en favoritt blant treningstøy og treningsko denne sesongen - noe som ikke er så dumt med tanke på at fargene på treningstøyet ditt kan øke motivasjonen.

VÅRENS TRENDFARGER: Endelig går det mot lysere tider, og det er ikke lenge før du kan sette bort vinterskoene til fordel for vår- og sommersko. Da bør du gå for disse fargene. Foto: Tone Ruud Engen
VÅRENS TRENDFARGER: Endelig går det mot lysere tider, og det er ikke lenge før du kan sette bort vinterskoene til fordel for vår- og sommersko. Da bør du gå for disse fargene. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer

Noe annet du vil se mer av er neon.

Den er riktignok ikke like prangende som den har vært de siste to årene - gjerne i form av colorblocking, men vil fortsette som fargerike detaljer på flere av skoene - for eksempel på sålen.

LES OGSÅ: Perler er ikke bare til ørene

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer