Milano Fashion Week

Gucci-modell vekket oppsikt med sin spesielle protest på catwalken

Ayesha Tan-Jones lot ikke sjansen gå fra seg til å bruke stemmen sin.

STUNT: Modellen Ayesha Tan-Jones gjennomførte en stille protest der hun hadde skrevet «Mental helse er ikke mote» i håndflatene. Foto: NTB Scanpix
STUNT: Modellen Ayesha Tan-Jones gjennomførte en stille protest der hun hadde skrevet «Mental helse er ikke mote» i håndflatene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Milano Fashion Week er forbi, der flere av verdens fremste it-jenter og kjendiser var på plass for å overvære visningene til de største motehusene. Moteuken besto likevel ikke bare av nye kolleksjoner, inspirerende streetstyle antrekk, glitter og glam. Et politisk budskap kom også til syne, da en modell gjorde protest på catwalken.

Det er ingen tvil om at mote er en visuell uttrykksform, og luksusmerket Gucci fortsetter å tøye grensene med sine elleville kolleksjoner som vekker stor oppmerksomhet.

Under moteuken i Milano hadde Gucci sin eksklusive motevisning, der vår- og sommerkolleksjonen for 2020 ble presentert. Modellen Ayesha Tan-Jones lot ikke sjansen gå fra seg til å bruke stemmen sin. Tan-Jones, sammen med andre modeller, var ikledd hvite plagg, og flere mente at flere av disse plaggene minnet om en såkalt tvangstrøye. Tvangstrøyer ble tidligere brukt på voldelige fanger og pasienter på psykiatriske sykehus.

– Sårende og ufølsomt

Idet Tan-Jones ble ført nedover catwalken på rullebåndet, holdt modellen armene oppover med begge håndflatene vendt ut mot publikum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer