Gull:

Gusten vinterhud?Gå for gull!

Det gjeveste metallet av alle er vakkert å se på, men det gjør også underverker for huden din!

GULL: Gull er absolutt ikke et nytt skjønnhetstriks! Kleopatra sverget til å sove med maske av gull om natten slik at huden skulle gløde når hun våknet opp morgenen etter. FOTO: NTB Scanpix
GULL: Gull er absolutt ikke et nytt skjønnhetstriks! Kleopatra sverget til å sove med maske av gull om natten slik at huden skulle gløde når hun våknet opp morgenen etter. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Gull er absolutt ikke et nytt skjønnhetstriks! Kleopatra sverget til å sove med maske av gull om natten slik at huden skulle gløde når hun våknet opp morgenen etter, og kineserne brukte gull som medisin allerede 2500 f.Kr. I 1920 oppdaget forskere at gull hemmer utviklingen av bakterier, noe som forklarer hvorfor det edle metallet i tusenvis av år har blitt brukt til behandling av mange forskjellige sykdommer. I dag blir gull hovedsakelig brukt som medisin for revmatiske sykdommer.

Grethe Marie Grimen er hudterapeut ved Beths Beauty, og er lidenskapelig interessert i ingredienser. Hun har mange års erfaring innen hud, hudpleieprodukter fra ulike merker, samt undervisning på hudpleierskole.

- Pågående kreftstudier viser at bruken av nanopartikler av gull kan ødelegge ondartede celler i kroppen. Det er nettopp på grunn av dette at det har blitt interessant å undersøke bruken av nanopartikler av gull i hudpleie, sier hun, og forteller videre at andre studier viser god effekt på blant annet betennelser og sårheling.

Nå tilbyr salongene revitaliserende behandlinger med masker av gull og vann med gulldryss som skal drikkes før behandlingen.

Og selvfølgelig kan du kjøpe med deg produkter hjem! Nedenfor gir Grethe Marie Grimen 10 gullbelagte fordeler for huden.

LES OGSÅ: Slik påvirker klimaendringene huden din

10 ting gull gjør med huden din

  1. Aktiverer basalcellene slik at rynker, fine linjer, flekker kan reduseres.
  2. Øker blodsirkulasjon, og dermed utskillelse av avfallsstoffer.
  3. Øker metabolismen i huden, og kan dermed redusere tørr hud.
  4. Lysner ujevn hudfarge.
  5. Redusere nedbrytingen av kollagen.
  6. Behandler solskader fordi gull reduserer produksjonen av melanin.
  7. Behandler hudallergier og akne med antioksidant-egenskaper.
  8. Behandler betennelser i huden.
  9. Øker elastisitet i huden, og dermed bremser sagging.
  10. De små partiklene av gull blir absorbert i huden og gir en fin glød.

LES OGSÅ: Husker du å gjøre dette før du tar ansiktsmaske?

Nedenfor finner du 6 produkter som er gull for huden din:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer