Kjoler

- Gwyneth Paltrow er i en klasse for seg selv

- Uten tvil den best kledde på Oscar-utdelingen i natt, sier moteeksperten.

NATTENS DRONNING: Ingen over og ingen ved siden av Gwyneth Paltrow. Se helfigurbilde under. Men hun er ikke den eneste som får kjoleskryt. Foto: All Over Press
NATTENS DRONNING: Ingen over og ingen ved siden av Gwyneth Paltrow. Se helfigurbilde under. Men hun er ikke den eneste som får kjoleskryt. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I natt skulle Oscar-statuettene deles ut for 84. gang. Og selv om det er fjorårets beste filmprestasjoner som skal hedres, kommer vi ikke utenom kveldens kjoler.

Moteredaktør i KK, Silje Pedersen, er ikke i tvil om hvem som stakk av med prisen «Best kledd» på den røde løperen.

- Gwyneth Paltrow. Uten tvil, sier hun til KK.no.

SE ALLE OSCAR-KJOLENE på KK.no's motetjeneste Trendtoppen.

I TOM FORD: Gwyneth Paltrow var i en klasse for seg selv, ifølge KK-moteredaktør Silje Pedersen. Foto: All Over Press
I TOM FORD: Gwyneth Paltrow var i en klasse for seg selv, ifølge KK-moteredaktør Silje Pedersen. Foto: All Over Press Vis mer

- Lekkert og elegant

Contagion-skuespiller Gwyneth Paltrow bar en fotsid hvit kjole med asymmetrisk skjæring og draperinger på brystet, signert Tom Ford.

- Kjolen er veldig minimalistisk, den er ren, lekker og elegant. Hun var i en klasse for seg selv. Og dette er nok et bevis på at Tom Ford er en av de største designerne vi har i dag, etter min mening, sier Pedersen.

(Artikkelen frotsetter under bildet.)


«OLD HOLLYWOOD-GLAM»: Fra venstre: Octavia Spencer, Milla Jovovich og Penelope Cruz får alle applaus for sine klassiske, glamorøse kjoler. Foto: All Over Press
«OLD HOLLYWOOD-GLAM»: Fra venstre: Octavia Spencer, Milla Jovovich og Penelope Cruz får alle applaus for sine klassiske, glamorøse kjoler. Foto: All Over Press Vis mer

Se opp for denne designeren

Oscar-utdelingen er for mange årets mest glamorøse happening. Det krever selvsagt litt av kjolene også. Mange kjører derfor «old Hollywood-glamour».

- Milla Jovovich var veldig elegant i Elie Saab. Det er en typisk Oscar-kjole, men med en vri. Med knallrøde lepper og lekre smykker til setter hun prikken over i-en.

Penelope Cruz i lavendelblå Armani-kjole vekker også nostalgiske referanser.

- Ja, hun minner meg om Grace Kelly. Enkel, men elegant. Flotte draperinger på overdelen og skjørt med volum. Fargen er dessuten nydelig til henne.

- Også må jeg nevne Octavia Spencer, som vant Oscar for beste birolle. Hun var helt nydelig. Kjolen er perfekt til kroppsfasongen hennes, også var det veldig flott med de paljettene. Her stemte alt, hår og sminke og draperinger foran på de riktige stedene.

- Kjolen er laget av japanske Tadashi Shoji – en «up and coming»-designer. Jeg har sett litt av ham på den røde løperen fra før, men han kommer nok til å bli stor etter dette, spår Pedersen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


- De yngre tør mer

Det er mange av stjernene som går for det samme hvert år. Lik frisyre, de samme smykkene og de samme type kjolene, ifølge Pedersen.

Stem her!

VÅGER MER: Fra venstre: Michelle Williams, Emma Stone og Rooney Mara. Foto: All Over Press
VÅGER MER: Fra venstre: Michelle Williams, Emma Stone og Rooney Mara. Foto: All Over Press Vis mer

Hvem synes du var best kledd?- Nei, det er ikke så mange sprell, derfor er det ekstra stas når den yngre garden tør å dra den litt lenger.

- Michelle Williams tør å ta den helt ut. I natt bar hun en oransje Louis Vuitton-kjole med trendy kappe – som er veldig i tiden nå. Fargen komplementerer huden hennes fantastisk.

- Rooney Mara er også en trendsetter. Givenchy-kjolen er elegant, men samtidig litt spesiell og med edge. Jeg synes det er veldig flott med den utringingen i ryggen. Uttrykket blir dessuten råere med skarp pannelugg og sterke lepper.

- Emma Stones kjole fra Giambattista Valli ser ganske annerledes ut enn de andre kjolene, med sløyfe i halsen. Men her funker det bra. Sløyfen er akkurat passe stor, og midjen er markert, så hun får en ganske lang og smal silhuett. Hun lar kjolen være i fokus, med minimalt med smykker og tilbehør.

SE ALLE OSCAR-KJOLENE på KK.no's motetjeneste Trendtoppen.

Gwyneth Paltrow
 
340 (46%)
Penelope Cruz
 
183 (25%)
Milla Jovovich
 
63 (8%)
Octavia Spencer
 
59 (8%)
Rooney Mara
 
36 (5%)
Michelle Williams
 
28 (4%)
Emma Stone
 
24 (3%)
Annen
 
10 (1%)

Kjoleåret 2012

Se også antrekkene fra tidligere prisutdelinger så langt i år:

 • Brit Awards
 • Grammy Awards
 • SAG Awards
 • Golden Globe Awards
 • Peoples Choice Awards
 • Critics' Choice Awards
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer