Festival

- Ha bikini under festivalantrekket

Plaggene og tipsene som gjør deg klar for sommerens musikkfest.

TRENDY PÅ COACHELLA I ÅR: Stjernene skinte som vanlig i sin fineste festivalstas under Coachella-festivalen i California i april. Hent inspirasjon til din egen festivalstil - fra venstre: Zoe Kravtiz, Fergie, Dita von Teese, Rosie Huntington-Whiteley. Foto: All Over Press
TRENDY PÅ COACHELLA I ÅR: Stjernene skinte som vanlig i sin fineste festivalstas under Coachella-festivalen i California i april. Hent inspirasjon til din egen festivalstil - fra venstre: Zoe Kravtiz, Fergie, Dita von Teese, Rosie Huntington-Whiteley. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Norwegian Wood er allerede over, men Kollenfestivalen, Slottsfjell, Hove, Notodden Bluesfestival, Øya og andre sommerfestivaler nærmer seg nok en gang med stormskritt.

Og for de av dere som enda ikke har gjort det, så er det virkelig på tide å dra ut festivalgarderoben av klesskapet igjen.

Hippie = trendy

I likhet med i fjor er det også den bohemske, romantiske 70-tallsstilen som regjerer på musikkfestene i år.

På Coachella-sletta i California i april så vi stjernene i alt fra frynsete bluser og flagrende blomstrete hippiekjoler, til fluffy hatter i 70-tallsstil og lave vintage-inspirerte cowboyboots.

Se flere bilder av stjernene på Coachella nedenfor:


I ørene dingler fjærpynt og naturstener, rundt håndleddet klinger det i lag-på-lag med armbånd, på fingrene bugner det av store ringer, og veskene har nok en gang de klassiske frynsene.

- I år er det faktisk enda mer trendy med blonder, frynser og etnisk inspirerte ting. Korte skjørt, olashorts og cowboy-plagg er også i skuddet, sier Nina Graneröd, sjefsdesigner hos Bik Bok, til KK.no.

Nytt av året er det å kombinere den rocka 80-tallsstilen med den romantiske, hippieinspirerte 70-tallsstilen, slik supermodell Rosie Huntington-Whiteley gjorde på Coachella i sin stilige, slitte olashorts med strass og blomster.

LES OGSÅ: Dette trenger du i festivalveska

Tenk litt praktisk

- På festival kan det være vått og til tider ganske gjørmete. Derfor kan det være lurt å tenke litt praktisk hvis du skal på festival, sier Graneröd.


Her er hennes tips til hva du bør ha med:

1. Gode sko
- Gode sko er et must, siden du stort sett står og går. Kule ankelboots er derfor en slager. Det samme gjelder for Converse eller herreinspirerte snøresko.

2. Bikini
- Det er ofte veldig varierende temperaturer på festival - alt fra stekende varme på dagen til kalde lange kvelder. Derfor bør du ha med plagg du kan bruke i de ulike settingene. Bikini er for eksempel veldig lurt å ha under antrekket, siden mange festivaler i Norge ligger i tilknytning til vannet, og dagene kan være varme. Da kan du fort ta av deg og sole deg, eller bade.

3. Ullgenser
- Jeg har alltid en ullgenser eller noe å slenge over meg på kalde kvelder. Det varmer veldig, og tar ikke så mye plass i vesken. Eventuelt kan du knyte den rundt livet også.

4. En liten veske
- En liten veske er også veldig praktisk. Det er jo ingenting som er så kjedelig som å bære seg i hjel. Velg gjerne en liten vintage veske. I år er for eksempel de etniske broderte veskene store.

5. Sommerkjole
- Sist, men ikke minst, bør du alltid ha med en kjole. Det er topp hvis du ønsker å pynte deg litt mer. I år velger jeg antagelig en søt blondekjole. Husk også kule accessoirer – som belter, kjeder, solbriller, armbånd og ringer. Disse gjør et antrekk mer spennende.

LES OGSÅ: Sjekk de nye Bik Bok-plaggene

Fin uansett vær

Dessverre er det ikke alltid Coachella-vær i Norge, men vi kan likevel la oss inspirere av festivaltrendene over dammen.

For selv om det pøsregner, vil vi gjerne slippe å labbe rundt i allværsjakke, gummistøvler og tursekk. Det er jo tross alt festival, og innimellom er det jo strålende sol her hjemme også.

KK.no har triksene som holder deg tørr og varm uten å stjele for mye av stilen:
 • Bruk ullstrømpebukser - da slipper du å ofre dongerishortsen.
 • Ullsokker og ullundertøy er gull, uansett sko eller antrekk.
 • God plass til mye fin ull under sesongens moderne maxikjoler.
 • En poncho erstatter regntøyet - er den gjennomsiktig, enda bedre. Kan også brukes som sitteunderlag når det slutter å regne.
 • Bytt ut gummistøvlene med cowboyboots.
 • Gå for en stor skulderveske du kan ha på tvers, som både er behagelig å bruke og der du får plass til våtservietter, dopapir og ekstra skift.
 • Bruk en ullkardigan over t-skjorten.
 • En stor hatt beskytter deg både for sol og regn, samtidig som den er supertrendy.

 • Se kule kjøpetips til festival nedenfor:


  5 TING DU MÅ HA: Ifølge Nina Graneröd - sjefsdesigner hos Bik Bok, er gode sko, en bikini, en varm genser, en søt sommerkjole, en kul veske og stilig stæsj årets "must haves" på festival. Priser på disse produktene finner du i kjøpetips-spesialen. Foto: Produsentene
  5 TING DU MÅ HA: Ifølge Nina Graneröd - sjefsdesigner hos Bik Bok, er gode sko, en bikini, en varm genser, en søt sommerkjole, en kul veske og stilig stæsj årets "must haves" på festival. Priser på disse produktene finner du i kjøpetips-spesialen. Foto: Produsentene Vis mer

  Slik skiller du deg ut

  Hvis du vil ha på deg noe ingen andre har, og dessuten har lite penger på bok, er bruktbutikker tingen.

  I likhet med det KK.no skrev i fjor, så kan du også i år se etter blomstrete lange kjoler, tynne belter, store hatter, cowboyboots og buksedresser.

  Og dersom du ikke har tid til å tråle gatelangs, så kan for eksempel nettbutikker som Fretex, Frøken Dianas salonger, Epla.no og Bloppis.no (eksterne lenker) være steder å gjøre gode kupp.


  Tar du utgangspunkt i et par jeans, en dongerishorts eller et kort olaskjørt, er dessuten slitte gamle t-skjorter midt i blinken. Finner du gamle band du liker på bringa, får du dessuten vist verden hva du elsker å høre på.

  Ta også en titt i mors garderobeskap, loftet til bestemor og kleshyllene til kjæresten. Der kan du gjøre et kupp helt gratis. Glem heller ikke at herreinspirerte klær er på moten, så lopp også gjerne klærne til svigerfar, fetteren din og glade onkel.

  De beste survivaltipsene

  I KK 26/2012 gir Anita Overelv – sjef for Trænafestival og Lars B. Giske-ødegård, markedssjef Sommerfesten på Giske, deg sine beste survivaltips til festival.

  Her er disse:

  Anita Overelv
  3 beste survivaltips?
  1. Ta med bikini og superundertøy,
  la bilen stå, pakk teltet
  og ikke glem solkrem!
  2. Bruk tida og opplev alle små
  oasene.
  3. Havfolket byr på veldig mye.
  Det eneste du trenger å gjøre for
  å bli en del av det er å smile!

  Lars B. Giske-ødegård
  3 beste survivaltips?
  1. Senk skuldrene, ikke bli stresset
  over menneskene rundt deg.
  2. Ta med deg toalettsetedeksel (!)
  3. Et piknikkteppe er praktisk og
  en liten ullgenser i veska er gull
  når sola går ned.

  Flere kule festivaltips får du i denne artikkelen, eller i KK 26/2012.

  ROCK OPP MED ACCESSOIRER: Kule kjeder, armbånd, solbriller og vesker kan gjøre mye med festivalantrekket ditt. Fra topp venstre - solbriller H&M (80 kr), kjede fra Zara (250 kr), armbånd fra H&M (50 kr), øredobber fra Goldmine (900 kr), veske fra Cubus (150 kr), hatt fra Zara, armbånd fra Cubus (70 kr), veske fra Bik Bok (249 kr). Foto: Produsenten
  ROCK OPP MED ACCESSOIRER: Kule kjeder, armbånd, solbriller og vesker kan gjøre mye med festivalantrekket ditt. Fra topp venstre - solbriller H&M (80 kr), kjede fra Zara (250 kr), armbånd fra H&M (50 kr), øredobber fra Goldmine (900 kr), veske fra Cubus (150 kr), hatt fra Zara, armbånd fra Cubus (70 kr), veske fra Bik Bok (249 kr). Foto: Produsenten Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer