Mote:

- Ha en runde med shoppestopp. Det har ingen dødd av

Å snakke om bærekraft i et mote­perspektiv er en utfordring. For de to – bærekraft og mote – er for mange uforenelige.

Hvordan forene mote og bærekraft? Her fra ESPs visning under høstens Oslo Runway.
Hvordan forene mote og bærekraft? Her fra ESPs visning under høstens Oslo Runway. Vis mer
Publisert

Nei, moten kan aldri bli fullt ut bærekraftig. Men vi trenger jo klær, så det at vi skal slutte å handle, er og blir en utopi.

Så hvordan kan de to forenes på best mulig måte? Ved at vi handler mindre og riktigere. Det er enkelt å komme med den formanende pekefingeren om å investere i klær som varer, å velge kvalitet over kvantitet og så videre.

Men faktum er at vi går vanskeligere tider i møte. Det er økonomiske uværsskyer i horisonten, og mange får en trangere økonomi framover som følge av prisøkninger og rentehevinger.

Da er det lett å gå i budsjettfella. Kan billig være bra? Absolutt. Men det er gjerne en grunn til at ting koster litt mer.

Skal jeg komme med noen shoppingtips generelt, og for nærmeste framtid spesielt, er det disse: Spør deg selv om du trenger det. Sjekk i klesskapet, kanskje du allerede har det. Ikke shop på impuls. Tenk én inn og to ut. Handle brukt, second hand og vintage – her kan du også kvitte deg med ting du selv ikke lenger bruker. Sjekk plattformer som Finn og Tise eller Fretex før du handler nytt.

Bygg en basisgarderobe med plagg og tilbehør som ikke er knyttet opp mot trender. Og ha en runde med shoppestopp. Det har ingen dødd av.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer