Oslo Fashion Week

Hadde 88 millioner rundt halsen

Vendela Kirsebom viste fram Norges dyreste diamantsmykker.

Vendela med halskjede i hvitt gull besatt med 1001 diamanter formet som en rosebukett som igjen er bundet sammen av en sløyfe. Prislapp: 25 millioner kroner.   Foto: Per Ervland
Vendela med halskjede i hvitt gull besatt med 1001 diamanter formet som en rosebukett som igjen er bundet sammen av en sløyfe. Prislapp: 25 millioner kroner. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Aldri før har så dyre smykker blitt vist i Norge. Det er som om en smykketyv utkledd i kattekostyme à la 60-tallsfilmen The Pink Panther kan komme smygende inn i lokalet hvert øyeblikk. For her vises glitrende halssmykker med 3050 bricoletteslipte diamanter på over 400 karat, rundslipte diamanter på størrelsen med små kirsebær og diamantblomster kunstnerisk bundet med kjeder i fortryllende hvitt gull. Vendela Kirsebom er verdt nesten 90 millioner kroner der hun bærer tre ulike sett smykker fra Montblanc sin eksklusive diamantkolleksjon Haute Joaillerie hos smykkeforhandler David-Andersen i Oslo. Kolleksjonen er inspirert av operaene «En Midtsommernatts drøm», «Faust» og «Carmen». Hvert sett har en prislapp på over 25 millioner kroner.Diamantene, som kun er på en liten snarvisitt i Oslo, er de mest verdifulle David-Andersen har presentert gjennom sin 137 år lange historie.

Eventyrlig opplevelse for Vendela

I tillegg til Vendela har smykkene også prydet halsen til stjerner som burlesque-artisten Dita von Teese, supermodellen Naomi Campbell og skuespillerne Julia Ormond og Naomi Watts.For Vendela er følelsen av å bære de sinnsykt dyre diamantene ubeskrivelig.- Det er jo bare helt fantastisk, det er som et eventyr, jeg ser for meg ballsaler og prinsesser. Utrolig morsomt å ha på seg noe som er så tidløst vakkert. Jeg elsker diamantene men disse er nok langt, langt, langt over mitt budsjett. Hadde jeg ikke vært modell hadde jeg aldri kunnet hatt dem på meg. Derfor elsker jeg yrket mitt, humrer Vendela til kk.no.

Skal vises i Operaen

Vendela skal også vise smykkene i den nye Operaen mandag kveld, under designer Karina Titzes Undorn-motevisning.- Jeg gleder meg masse, både til å vise de lekre smykkene men også å gå i de nydelige kjolene til Undorn, sier Vendela.

Skal på ferie - ikke moteuken

Glitter og glamour til tross. Etter en hektisk sommer med innspillingen av TV3s nye sesong med Top Model, som kommer til høsten, er Vendela helt utslitt. I det hun tar av seg diamantene drar hun rett på ferie, til tross for at startskuddet for Oslo Fashion Week går nå. - Jeg har holdt på med Top Model i hele sommer og er veldig sliten. Det er synd å gå glipp av Oslo Fashion Week, men sånn er det bare. Det er synd moteuken alltid er så tidlig, sier hun til kk.no.- Når det er sagt. Oslo Fashion Week er en utrolig viktig arena for norske designere, både de mer etablerte og de aller ferskeste. De må få vist fram sine nyeste kreasjoner, det er viktig å få dem frem. Dessuten gir moteuken Oslo en dash glamour, og det trenger denne byen, legger Vendela til.Har du noen norske favorittdesignere?- Iselin Engan er fantastisk, hun har jeg flere kjoler av. Så liker jeg Daniel Sørensen, Cecilie Melli og Arne & Carlos. Og Leila Hafzi, ikke minst, jeg elsker hennes kjoler. Og selvsagt Undorn, som jeg har på meg nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer