Miljøvennlig

Hadde på seg kjole i plast under Golden Globes

- Jeg følte meg som Sophia Loren, sier superstjerne-kone og miljøforkjemper Livia Firth i intervju med Norges miljøprinsesse Gunhild Stordalen.

MILJØFORKJEMPER: Livia Firth, som er kona til Oscar-vinner Colin Firth, er en ekte miljøforkjemper og går ofte kledd i resirkulerbare plagg. Under Golden Globe-utdelingen tidligere i år bar hun en kjole laget av resirkulerte plastflasker signert Armani.  Foto: All Over Press
MILJØFORKJEMPER: Livia Firth, som er kona til Oscar-vinner Colin Firth, er en ekte miljøforkjemper og går ofte kledd i resirkulerbare plagg. Under Golden Globe-utdelingen tidligere i år bar hun en kjole laget av resirkulerte plastflasker signert Armani. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
For de aller fleste nordmenn er Livia Giuggioli Firth (42) først og fremst kjent som kona til den britiske skuespillerstjernen og Oscar-vinneren Colin Firth.

I hjemlandet Italia og resten av verden er hun imidlertid en anerkjent filmregissør, moteikon og miljøforkjemper som er kreativ direktør for the Eco Age shop (og nettside – ekstern lenke) i London, som hun startet med broren Nicola.

Kjole laget av plastflasker

I tillegg til å være en talsperson for resirkulerbar «grønn» mote, har hun også lansert sin egen nettbutikk via Yoox.com (ekstern lenke) – hvor hun selger nettopp slike plagg og accessoirer.

Hun har også startet et konsept hun kaller The Green Carpet Challenge, hvor hun utfordrer kjente motehus til å lage økovennlige kjoler som hun – og andre kjendiser – bærer på den røde løperen.

Og under årets Golden Globe-utdeling gikk hun selv med en Armani-kjole laget av resirkulert plast.

I intervju med Norges nye miljøprinsesse – Gunhild Stordalen, avslører Livia at hun følte seg som en ekte glamdronning i den lekre, svarte plastkjolen.

- Den kjolen var så vakker og flott at den fikk meg til å føle meg som Sophia Loren. Og samtidig klarte jeg ikke å la være å si til absolutt alle: «Vet dere at jeg har kledd på meg resirkulerte plastflasker?», sier hun til Stordalen i utgave 18 av KK.

LES OGSÅ:Nå kler hun stjernene

SNAKKER UT MED GUNHILD: Norges Miljøprinsesse - Gunhild Stordalen, har gjort intervjuet med Livia Firth - som opprinnelig stod i KK nummer 18.
SNAKKER UT MED GUNHILD: Norges Miljøprinsesse - Gunhild Stordalen, har gjort intervjuet med Livia Firth - som opprinnelig stod i KK nummer 18. Vis mer

- Jeg er en balleknuser


Men selv om hun går i resirkulerbare klær og snakker «grønn mote», vil ikke 42-åringen defineres som en «øko-kriger».

Og innrømmer at hun av og til begår «økosynder», som alle andre. Blant annet flyr hun ganske mye.

- Jeg liker å se på meg selv mer som en «balleknuser»(en sterk person som jobber knallhardt, red anm). Global oppvarming er et menneskerettighetstema, og jeg er en aktivist der, sier Firth.

Hvordan klarer du å overtale Gucci, Tom Ford, Chanel og Armani til bli med på the Green Carpet Challenge?

– Som jeg sa: Jeg er en skikkelig balleknuser! Forteller hun, og avslører samtidig at skuespillerektemannen også er veldig opptatt av miljø og grønn mote:

– Colin stiller i tillegg mye opp for saker angående menneskerettigheter, og jeg har lært masse fra ham. Men det er klart, han har måttet høre mye på motehistorier i det siste, og han er også med på the Green Carpet Challenge.

LES OGSÅ: Gunhild Stordalen: - Lei meg av terningkastene

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer