Louis Vuitton

Han blir ny Louis Vuitton-sjef

Det bekrefter motehuset tirsdag.

LOUIS VUITTON: Nå er Virgil Ablohs arvtager klar. FOTO: NTB.
LOUIS VUITTON: Nå er Virgil Ablohs arvtager klar. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Helt siden Virgil Abloh døde i november 2021, bare 41 år gammel, har en hel moteverden lurt på hvem som egentlig skal fylle skoene hans.

Nå er stjernedesignerens arvtager klar.

Abloh holdt rollen som kreativ leder for Louis Vuittons herrekolleksjoner. Han var også kreativ leder for sitt eget motemerke Off-White som han grunnla tilbake i 2012.

Nyheten om hans dødsfall slo ned som en bombe i moteverdenen. Han døde av en sjelden form for kreft, og hadde holdt kreftdiagnosen skjult for omverdenen i to år. Abloh etterlot seg kone og to barn.

Men hva nå? Hvem skulle ta det franske luksusmotehuset videre for fremtiden?

HISTORISK: Virgil Abloh ble historisk som kreativ leder ved Louis Vuitton. FOTO: NTB.
HISTORISK: Virgil Abloh ble historisk som kreativ leder ved Louis Vuitton. FOTO: NTB. Vis mer

Det var spørsmålet alle nå stilte seg.

For Ablohs ettermæle er det til en banebryter. Han spilte en viktig rolle i demokratiseringen av motebransjen, og skrev historie som den første svarte designeren til å lede Louis Vuitton, og den tredje til å lede et fransk luksusmotehus. Han skal også ha mye av æren for å ha forent gatemoten med luksusmoten.

Lenge var Kanye West et navn i hatten. Det er han ikke lenger. For rapperen og designeren er nå persona non grata i moteverdenen etter en rekke antisemittiske uttalelser og ikke minst den mye omtalte White Lives Matter-skandalen.

Tirsdag kveld bekrefter Louis Vuitton at det er Pharell Williams som er ny kreativ leder for motehusets herrekolleksjoner.

NY JOBB: Pharrell Williams er ny kreativ leder for Louis Vuittons herrekolleksjoner. FOTO: NTB.
NY JOBB: Pharrell Williams er ny kreativ leder for Louis Vuittons herrekolleksjoner. FOTO: NTB. Vis mer

Hans første kolleksjon får vi se først neste år i juni under herremoteukene i Paris.

«Pharrell Williams er en visjonær hvis kreative univers utvides fra musikk til kunst og til mote – og har etablert seg som et kulturelt globalt ikon de siste tjue årene. Måten han bryter grenser på tvers av de forskjellige verdenene han utforsker, stemmer overens med Louis Vuittons status som et kulturhus, og forsterker verdiene som innovasjon, pionerånd og entreprenørskap», skriver motehuset på Instagram tirsdag kveld.

– Jeg er glad for å kunne ønske Pharrell velkommen hjem, etter samarbeidet vårt i 2004 og 2008 for Louis Vuitton, som vår nye kreative direktør for herre. Hans kreative visjon utover mote vil utvilsomt lede Louis Vuitton mot et nytt og veldig spennende kapittel, sier Pietro Beccari, Louis Vuittons styreleder og administrerende direktør i en uttalelse.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer