Hanneli Mustaparta

Hanneli Mustaparta har laget strikkekolleksjon sammen med Sandnes Garn

Oppskriften på den populære strikkagenseren finner du i ukens KK!

STRIKKEOPPSKRIFT: Hanneli Mustaparta teamer opp med Sandnes Garn, og oppskriften på en av genserne finner du i ukens KK. Foto: Renate Torseth
STRIKKEOPPSKRIFT: Hanneli Mustaparta teamer opp med Sandnes Garn, og oppskriften på en av genserne finner du i ukens KK. Foto: Renate Torseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strikking har vært utrolig populært de siste årene. Det hele begynte med Skappelgenser-bølgen som bare tok helt av og som nå har blitt litt av en business. Etter det kom også moteblogger Line Langmo med sin genser som det også ble høy etterspørsel på, og nå har det også kommet en Hanneli-genser. Norske Hanneli Mustaparta (33) har gjort det utrolig godt i utlandet som fotograf, art director, streetstyle-stjerne, modell og «you name it»! Nå har hun teamet seg opp med Sandnes Garn og har laget elleve strikkemønstre med tilhørende garn. Psst: Her finner du de fineste strikkeoppskriftene fra KK!

Denne uken er hun også på coveret av KK som er i salg fredag 2. desember. I magasinet vil du finne oppskrift på den ene genseren hun har laget! Til magasinet forteller også Hanneli hvorfor hun ønsket å starte et samarbeid med Sandnes Garn, og det hele startet på en ganske så artig måte.

- Jeg fikk utrolig mange nydelige gensere av eks-svigermoren min Solveig. Vi samarbeidet alltid om hvordan de skulle bli. Jeg målte opp, og fant monstre jeg ville ha. Hun er en strikkemester ren like, så det vekket hele min interesse for strikk. Strikking er så ur-norskt, og en tradisjon jeg er glad for at vi har. Den må vi ta godt vare på. Sandnes Garn har en enorm kunnskap om strikk og garn, samt en lang historie. For meg var det naturlig å gjøre dette samarbeidet med dem.

LES OGSÅ: Hanneli Mustaparta falt for 5 år yngre forretningsmann etter bruddet med Spen Lind

STRIKK ER KULT: Bare se på disse fantastiske bildene av Hanneli og plagg fra kolleksjonen hennes. Foto: Renate Torseth
STRIKK ER KULT: Bare se på disse fantastiske bildene av Hanneli og plagg fra kolleksjonen hennes. Foto: Renate Torseth Vis mer

 

Foto: Janne Rugland
Foto: Janne Rugland Vis mer

- Det var på tide å gjøre et samarbeid i Norge etter så mange år utenlands

Mustaparta forteller til KK at kolleksjonen består av plagg hun selv har savnet på markedet, favorittfargene sine og en passform som er eksklusiv og gjennomtenkt. 

- Hva har du lært gjennom dette samarbeidet?

- At det var på tide å gjøre et samarbeid i Norge etter så mange år utenlands. Det å jobbe i Norge har sine forskjeller fra det å jobbe i New York. Det er ikke så ofte at CEO-ene fra noen selskap henter meg på flyplassen, slik som Harald Mjølne gjør hver gang jeg lander i Stavanger. Det er så fint her i Norge at forskjellene ikke er så store. Det har også vært moro å se hvor designorientert Sandnes Garn er generelt. Det er smart at de som brand satser så stort, tar sjanser og leverer.

- Hva ønsker du å si til norske jenter med denne kolleksjonen?

- Nå er det bare å koke kopper med te og begynne å strikke! Jeg opplever det som meditativt å strikke, hodet kan mønstret, men det innebærer tenking uten å tenke. Man får en helt annen ro enn med mye annet man gjør for å slappe av, pluss at den følelsen av å ha strikket noe helt selv er ubetalelig. Jeg gleder meg sånn til å se hva alle strikker. 

Men dersom du er som meg, og er helt håpløs med strikkepinner og må vente til bestemor får satt i gang, kan du sjekke ut noen andre fine strikkagensere som er i butikk nå rett under.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer