Gisele Bündchen:

– Håper pappa aldri ser dette bildet

Gisele Bündchen åpner opp om visningen hvor hun måtte gå i bar overkropp.

TRAUMER: Gisele Bündchen omtalern en Alexander McQueen-visning fra 1998 som traumatisk.Foto: NTB/AP Photo/Andre Penner
TRAUMER: Gisele Bündchen omtalern en Alexander McQueen-visning fra 1998 som traumatisk.Foto: NTB/AP Photo/Andre Penner Vis mer
Publisert

Det er kanskje sant at livet til en toppmodell er glamorøst nok, men at det alltid er det, er tidenes underdrivelse. Det har Gisele Bündchen (41) nylig sørget for å minne en hel verden på.

I 1998 gikk hun nemlig en motevisning for selveste Alexander McQueen, som hun rett og slett kaller «traumatisk».

– Begynte å gråte

Den sjokkerende prøvelsen som den gang 18 år gamle Bündchen måtte gjennom, kommer frem i et intervju med britiske Vogue. I intervjuet ser de tilbake på en rekke av brasilianske Bündchens legendariske antrekk gjennom tidene – og ett av dem har hun særdeles dårlige minner til.

Nærmere bestemt en svært gjennomsiktig, svært avslørende affære.

Jeg sa bare: «Er dette en T-skjorte eller noe?». Nei, det var hele antrekket. Så da begynte jeg å gråte, forteller hun.

Året var 1998, og det var helt i starten av Bündchens karriere. Hun husker at hun så vidt snakket engelsk, og først ikke forstod hvor lettkledd det faktisk var meningen hun skulle gå på runwayen. Det fristet mildt sagt lite.

Det var snakk om hennes første sesong i London – men hun innrømmer at hun likevel vurderte å løpe sin vei og droppe showet.

Bündchen skal akkurat ha vært på 42 castinger, og heller ikke de hadde nødvendigvis vært en god erfaring.

– Jeg husker at jeg dro på alle disse castingene, og det var så vidt folk så på kroppen min i det hele tatt – for det var heroin chic-tiden og jeg så ikke ut som noe i nærheten av heroin chic, sier Bündchen.

Hos McQueen var det tusenvis av jenter i kø, ifølge toppmodellen. Rundt hjørnet, bokstavelig talt.

Bündchen booket showet på tross av at designeren var ganske så hard under selve castingen.

Han satt bare i sofaen og sa: «Gå», og så ba han deg ta på de umuligste skoene, minnes Bündchen.

PÅ RUNWAYEN: Gisele Bündchen har vært mye på runwayen siden, men har spesielt dårlige minner med Alexander McQueens visning i 1998. Her for Alexander Wang i 2012. Foto: NTB/AP Photo/Charles Sykes.
PÅ RUNWAYEN: Gisele Bündchen har vært mye på runwayen siden, men har spesielt dårlige minner med Alexander McQueens visning i 1998. Her for Alexander Wang i 2012. Foto: NTB/AP Photo/Charles Sykes. Vis mer

– Var livredd

McQueen-showet skulle derimot kjøres uten at modellene hadde prøvd klærne først. Da Bündchen møtte opp og så antrekket – og mangelen på faktiske klær og stoff i dette – klarte hun ikke holde tårene tilbake. Hun brøt sammen i gråt.

Men det var fast bestemt: Bündchen skulle gå i et miniatyrskjørt, toppløs.

Toppmodellen har også beskrevet hendelsen i selvbiografien sin, hvor hun utdyper:

– Jeg var en flink pike. Jeg var en tomboy. Jeg var ei som hadde vært flau over brystene sine helt siden jeg kom i puberteten.

– Nå var jeg livredd for at familien min kom til å bli så flau at de aldri ville snakke med meg igjen, skriver hun.

For Bündchen var det litt av et dilemma. Hun minnes at hun tenkte: det var «no way» å gå ut der uten overdel. Samtidig visste hun at hun ikke kunne droppe showet, fordi det kunne bety slutten på modellkarrieren.

Og faktisk, er det nettopp det akkurat dette showet omtales som – showet som endret alt, kickstartet den internasjonale karrieren hennes og gjorde henne til en av verdens best betalte modeller. Også Bündchen selv ser det slik.

Det er jo derfor jeg husker dette showet. Alt jeg hadde lyst til var å forsvinne, men, du vet, det var en av disse tingene som bare gjør deg sterkere, sier hun.

Senere gikk hun over til å blant annet være blant Victoria's Secrets prestisjefylte engler. Etterhvert ble hun flinkere til å komme med egne krav, forteller hun:

– Jeg sørget alltid for at ryggen min var tildekt, fordi jeg synes bare det var så ukomfortabelt å gå på runwayen med rumpa hengende ut.

STILTE KRAV: Ifølge Gisele Bündchen, stilte hun krav da hun gikk for Victoria's Secret. Blant annet sørget hun for å ha rygg og rumpe noe tildekket. Foto: NTB/AP Photo/Women's Wear Daily/George Chinsee.
STILTE KRAV: Ifølge Gisele Bündchen, stilte hun krav da hun gikk for Victoria's Secret. Blant annet sørget hun for å ha rygg og rumpe noe tildekket. Foto: NTB/AP Photo/Women's Wear Daily/George Chinsee. Vis mer

– Tviler på at jeg hadde gått showet

Heldigvis, kom en av makeupartistene Bündchen til unnsetning den dagen i 1998. En hvit «topp» ble malt på kroppen hennes, slik at hun i det minste slapp å gå fullstendig toppløs.

Men ikke før hun hadde fått beskjed om å slutte og ødelegge sminken med tårene, riktignok.

Jeg prøvde å holde igjen tårene, men de bare rant og rant, og de svarte fjærene som var limt på vippene mine begynte å løsne, minnes hun.

– Makeupartisten sa bare: «Plis ikke gråt», sier Bündchen.

Løsningen med maling på overkroppen var et fint kompromiss, husker hun.

– Val fortalte meg at det så flott ut, og at runwayen var så mørk at ingen kom til å legge merke til det. Hvis Val ikke hadde troppet opp akkurat da, så tviler jeg seriøst på at jeg hadde gått showet, innrømmer Bündchen.

Det ble lettere å holde igjen tårene – men hun innrømmer likevel at hun gikk ned runwayen med en vond følelse.

Hele tiden mens jeg gikk tenkte jeg bare: «Jeg håper pappa aldri ser dette bildet.

KARRIEREVENDEPUNKT: I dag ser 41-åringen på det traumatiske showet som det som kickstartet karrieren, og tror det gjored henne sterkere. Foto: NTB/Gregory Pace/BEI/REX
KARRIEREVENDEPUNKT: I dag ser 41-åringen på det traumatiske showet som det som kickstartet karrieren, og tror det gjored henne sterkere. Foto: NTB/Gregory Pace/BEI/REX Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer