Solbrent

Har du blitt solbrent i hodebunnen?

Det finnes produkter som også beskytter hodebunnen din mot de skadelige UV-strålene.

PASS PÅ: Husk å beskytte hodebunnen når du er ute i sola i sommer. Sår, øm og flassende hodebunn i hårskillen er både ubehagelig og plagsomt. Foto: eugenepartyzan - Fotolia
PASS PÅ: Husk å beskytte hodebunnen når du er ute i sola i sommer. Sår, øm og flassende hodebunn i hårskillen er både ubehagelig og plagsomt. Foto: eugenepartyzan - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet alle at det er uhyre viktig å beskytte huden mot sola, særlig nå på sommeren når vi er mer ute og sola er sterkere.

Men også håret bør beskyttes på sommeren, både mot sol og mot saltvann og klorvann.

Dekk til håret

– Bruk av hatt så lenge man er i solen er noe alle bør gjøre. Dette beskytter ikke bare hodebunnen, men også ansiktet om man velger en med skygge, sier Rolah O. Lønning, lege og forfatter av boka «Frisk Hud».

Det aller beste er naturligvis å dekke til håret, men selv om vi elsker solhatter og silketørkler, er det neppe aktuelt å bruke det hver dag hele sommeren.

LES OGSÅ: Unngå sola på dette tidspunktet

Bruk solfaktor også i håret

Det finnes heldigvis også drøssevis av produkter – sjampo, balsam, hårkur, solfaktorspray og serum, for å nevne noe – som beskytter håret ditt mot skadelige UV-stråler og gir det godt med pleie mellom strandturene.

Når du vil beskytte selve hodebunnen, kan det imidlertid lønne seg å velge lette sprayprodukter som ikke tynger håret selv om du sprayer det helt inntil røttene og i hodebunnen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer