Jeans

Har du dongeribukser med feil lommer?

Visse ting har nemlig alt å si når du prøver jeans.

FORMER RUMPA: Det er ikke det samme hva slags lommer buksene dine har! De kan nemlig få rumpa til å se både større og mindre ut. En viktig tommelfingerregel er at jo større lommene er, jo mindre ser rumpa ut.
FORMER RUMPA: Det er ikke det samme hva slags lommer buksene dine har! De kan nemlig få rumpa til å se både større og mindre ut. En viktig tommelfingerregel er at jo større lommene er, jo mindre ser rumpa ut. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Å finne den perfekte olabuksa kan være en prøvelse. Mange går fra butikk til butikk uten å finne jeans de er fornøyd med, uten helt å kunne sette fingeren på hvorfor buksene ikke satt som de skulle.Men har du forsøkt å se på lommene?De kan nemlig ha mer å si enn du tror. Både størrelsen, plasseringen og formen på lommene kan bidra til at rumpa di ser stor, liten, bred eller smal ut.SE OGSÅ: Slik bruker du høstens trendjeans

Slik gjør du

Ta deg god tid når du står i prøverommet. Og sørg for at butikken du besøker har speil som gir deg muligheten til å se kroppen fra alle kanter.Det er også viktig at buksen du prøver uansett har riktig størrelse. Presser du deg inn i et pølseskinn, kan lommene sitte aldri så riktig; det blir likevel ikke pent.Sjekk så lommene foran på buksene. Ta hendene nedi lommene, og sjekk hvor dype de er.Hvis de går for langt ned, eller har for tykt stoff inni seg, slik at det dannes en bulk, er det ingen grunn til å kjøpe buksene.Består jeansene denne testen, er det tid for å sjekke baklommene:

Vil du...få rumpa til å se mindre ut

 • Lommer som dekker rumpa kan bidra til å forminske den visuelt sett. Jo større lommer, desto mindre ser rumpa ut.
 • Unngå lommer med masse finesser og dekor som sømmer, klaffer og knapper, da det retter oppmerksomheten mot rumpa. Velg heller enkle lommer.
 • Vil du...få rumpa til å se større ut

 • Velg små lommer. Jo mindre lommer, desto større virker rumpa.
 • Vil du....fremheve kvinnelige former

 • Små baklommer på buksene bidrar til å fremheve timeglassfiguren.
 • Vil du....se smalere ut

 • Lommer som sitter tett vil gjøre at du ser smalere ut.
 • Har du brede hofter og smal midje? Gå for skrå lommer i stedet for firkantede. De vil følge fasongen og gi illusjonen av smalere hofter.
 • Vil du...se bredere ut

 • Velg lommer som sitter langt fra hverandre
 • Vil du...gi rumpa et løft

 • Vil du dytte rumpa litt opp, velg en bukse med store lommer som sitter tett og lavt.
 • LES OGSÅ: Den store jeansguiden

  Dette kan du også tenke på

  Det er selvsagt flere faktorer som gjør at du blir fornøyd med en bukse, enn at lommene passer deg.Har du kurvet figur og gjerne vil rette fokuset mot nedre del av bena, men ikke mot hofter og lår, kan du enten velge bukser med boot cut, som får lårene til å virke smalere, eller du kan kombinere smale jeans med en blazer og fargerik topp under, eller med en av høstens lange, deilige ullgensere. Capene er også tilbake i motebildet denne sesongen, og de er også perfekte for deg som ønsker en silhuett som er stor på overkroppen og smal på underkroppen.LES OGSÅ: Tøymykner ødelegger jeansene dineEr du liten, og ønsker å fremstå høyere enn du er, kan du kombinere smale jeans med høye hæler og en overdel som ikke er for lang, siden lange jakker og kåper har en tendens til å få oss til å se lavere ut. Gå for mørke farger og loddrette mønstre fremfor horisontale.Er du høy og tynn, kan du gå for jeans med vide ben, da dette får deg til å se litt bredere ut. Baggy jeans, eller såkalte kjærestebukser, med løst og vidt snitt kan også blir fint på deg.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer