Solskader:

Har du fått disse solskadene i sommer?

Legenes råd til hvordan du får bukt med pigmentflekker, akne og solbrent hud.

SOLSKADER: Har du fått pigmentflekker eller kanskje flere kviser o ansiktet i sommer? Her får du ekspertenes beste råd. FOTO: NTB Scanpix
SOLSKADER: Har du fått pigmentflekker eller kanskje flere kviser o ansiktet i sommer? Her får du ekspertenes beste råd. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi elsker sommer, men det er liten tvil om at den krever sitt av huden. Noen forandringer kan virke som de er nesten umulig å unngå, uansett hvor flinke vi er til å følge solvettreglene. Er du blant de som opplever å få pigmentflekker, akne, rynker, flere føflekker eller solbrent hud om sommeren? Ifølge legestanden kan både medikamenter og solkremen spille inn.

- Bruk av p-piller og enkelte andre medisiner som visse antibiotika vil gi økt risiko for hyperpigmentering, eller melasma, sier kosmetisk lege Rolah O. Lønning, til KK.no.

Hun forklarer at hormoner i p-piller påvirker hudens pigmentceller, det vil si melanocyttene. Cellene produserer da mer av hudens brune pigment, melanin enn normalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer