Bubble mask:

Har du fått med deg denne ansiktsmaske-trenden?

Bildene norske Emma la ut på Instagram tar helt av på sosiale medier!

THE BUBBLE MASK: Norske Emma Tallerud publiserte disse bildene på profilen sin, så tok det helt av. Foto: Skjermdump @tallerud
THE BUBBLE MASK: Norske Emma Tallerud publiserte disse bildene på profilen sin, så tok det helt av. Foto: Skjermdump @tallerud Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi blir nok ikke overrasket om du har fått med deg dette ansiktsmaske-bildet - eller hele trenden for den saks skyld. Bildene du ser øverst i saken har nemlig blitt delt overalt i sosiale medier. For la oss være ærlige, for noen fantastiske bilder!

Her ser du altså norske Emma Tallerud som skal prøve en ansiktsmaske som etter hvert vil skumme og bli til det det nå er kjent som: «the bubble mask». Det er spesielt disse bildene du ser øverst i saken som har fått ekstra mye oppmerksomhet.

Det hele begynte med at hun publiserte disse to bildene på Instagram under brukernavnet @tallerud. hvor hun testet boble-masken. En koreansk oppfinnelse som virkelig har fått en «boost» etter at Tallerud delte resultatet på sosiale medier.

Nå er florerer det nemlig av både bilder og videoer av folk som prøver ansiktsmasken. Resultatet er ganske så artig, men man lurer jo på om det faktisk har en effekt? Hvorfor bobler masken som den gjør og skal det ha en positiv effekt på huden din? Eller er det bare for moro skyld?

- Om masken har effekt på huden avhenger av de andre ingrediensene i masken. Ofte skal disse maskene øke oksygenopptaket i cellene. Det finnes gode ingredienser som har denne effekten. Skummasker finnes også i form av leirmasker, leire har vi brukt med god effekt på huden i mange år. Det er nok ikke skummet i seg selv som utgjør effekten i disse maskene, men så gøy det er! sier Anne Kathrine Hansen, hudpleier og skjønnhetsblogger på KK.no.

LES OGSÅ: Ser du hva disse øredobbene skal ligne på?

Slik fungerer det

Hansen forteller videre at skummet oppstår fordi maskene ofte er fulle av høyteknologiske ingredienser som kalles perfluorkarboner. Noe som kan sammenlignes med karbonert vann (vann med kullsyre.

- Oksygen pumpes inn i masken under trykk, og masken blir deretter forseglet i en trykkpakning. Når du legger masken på huden din i et tynt lag, frigjøres oksygenet i masken og endres sakte til boblende gass. Siden maskene også inneholder skummende ingredienser, fordufter ikke boblene, men danner heller skum på huden, forteller hudpleieren.

Ifølge Tone Skipa, skjønnhetsekspert og blogger hos KK.no, kan oksygenet i masken ha en ganske så positiv effekt på huden din.

- Oksygen under trykk er kjent for å få ingredienser til å penetrere bedre ned i huden. Det gir huden energi og får huden til å gløde. Masken gir dermed en dobbeleffekt med leire som har den rensende effekten og oksygen som tilfører huden glød, forteller Skipa.

LES OGSÅ: Denne øyebrynstrenden tar helt av på Instagram

Vi gjør oppmerksom på at Anne Kathrine Hansens og Tone Skipas blogg har et annonsesamarbeid med Aller Media-eide AdLink. Aller Media eier også KK.no.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer