Vyshyvanka By Vita Kin

Har du fått med deg disse «folkekjolene»​?

Ukrainsk boho-merke er i ferd med å erobre moteverden.

NYTT IT-MERKE: Ukrainske Vyshyvanka by Vita Kin er kjendisenes nye favoritt.  Foto: Scanpix
NYTT IT-MERKE: Ukrainske Vyshyvanka by Vita Kin er kjendisenes nye favoritt. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STYLEMAG.NO: Følger du med på Instagram-kontoene til street style-profiler som Leandra «Man Repeller» Medine, Anna Dello Russo og Miroslava Duma?

Da har du garantert fått med deg de bohemsk-inspirerte, folkedraktlignede kjolene og toppene de har gått med den siste tiden. 

Det er nemlig et nytt merke som har tatt helt av blant street style-stjernene og fashionistaene - ukrainske Vyshyvanka by Vita Kin.

UTSOLGT: Kjolene, som har en prislapp på rundt 20.000 kroner, er allerede utsolgt fra Net-a-porter.com. Her ser du moteprofil Leandra Medine i en variant.  Foto: Scanpix/Net-a-porter
UTSOLGT: Kjolene, som har en prislapp på rundt 20.000 kroner, er allerede utsolgt fra Net-a-porter.com. Her ser du moteprofil Leandra Medine i en variant. Foto: Scanpix/Net-a-porter Vis mer

Aztec-broderier, store dusker, luksuriøse linkvaliteter og luftige ermer er signaturlooken til Vita Kin. 

Den ukrainske designeren har nærmest fått kult-status på Instagram.

Og det var via Instagram-kontoen at hun først begynte å selge kjolene hun designet, etter at følgere hadde sett dem på henne og lurte på hvor man kunne få tak i dem, skriver Grazia Daily

LES OGSÅ: Få Man Repeller-stilen

Utsolgt på rekordtid 

I vår holdt hun også sin første visning under moteuken i Paris, og nå selges plaggene blant annet på Net-a-porter og Matches.

På førstnevnte nettside ble den første kolleksjonen også utsolgt på rekordtid, og på sistnevnte er det ventet å komme inn plagg i august. 

Ifølge Harpers Bazaar var antrekkene opprinnelig ukrainske folkedrakter, men er nå mer design- og moteinspirert for kvinner av alle kulturer. 

- Mine kolleksjoner er skapt ikke ut fra sesong, men ut fra design. Jeg er inspirert av gamle tradisjoner, teknikker fra ulike gamle kulturer innen hånd- og klesarbeid. Brodering, macramé og appliqué er min lideskap, har hun uttalt. 

Hvert av plaggene til designeren kan ta opptil tre uker å lage. 

Ermene, kragene og alt er laget for hånd ved bruk av gamle metoder i designerens atelier i Kiev - hvor hun også trener ansatte i søm over en måned før de får lov til å lage plagg selv. 

På moteprofil Anna Dello Russo i juni.  Foto: Abaca
På moteprofil Anna Dello Russo i juni. Foto: Abaca Vis mer

LES OGSÅ: Stjel stilen til Miroslava Duma

På moteblogger Thassia Naves under Paris Haute Couture fashion week.  Foto: Rex Features
På moteblogger Thassia Naves under Paris Haute Couture fashion week. Foto: Rex Features Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer